Gyurcsány Ferenc "nemzeti önvédelmet", "Magyar Chartát"* hirdetett, válaszul a szombati budapesti fasiszta zavargásra. Minden szava igaz. De. Tudomásul kéne venni - elsősorban Gyurcsánynak és az MSZP-nek kéne tudomásul vennie -, hogy ma Magyarországon a közvélemény többsége számára - beleértve a baloldali, demokratikus embereket is - semminek nincs hitele, amit Gy. F. mond, kezdeményez. Minden változásnak, bármiféle baloldali politizálásnak, bármiféle az állam működését - gazdaságot, közéletet, jogrendet - konszolidáló lépésnek Gy. F. az akadálya. Nem azért, mert Gy. F. "beteges hazudozó" lenne, mint azt sokan állítják. Nem: azért nincs hitele, azért kell távoznia, mert rossz, alkalmatlan politikus, és mint ilyen alkalmat adott a jobboldal - s benne a szélsőjobboldal - térnyerésének, lezüllesztette, impotenssé tette az államhatalmat, a kormányzást. (Tudom, a Fidesz, Orbán.... de most nem ez érdekel.) Igen: az őszödi beszéd - amely valóban nem "hazugságbeszéd" volt. Arról szólt, hogy abba kell hagyni a hazugságot. Persze, bűn hazudni, de minden politikus hazudott - hazudik, s ezt minden normális ember tudja. Vannak dolgok azonban, amiről nem illik beszélni - ez is ilyen volt. Illemszabályt sértett, s attól kezdve ezzel manipulálták a magyar közvéleményt. Holott Őszödön Gyurcsány bevallotta az igazi bűnt is: (a választások előtt) "másfél évig nem csináltunk semmit"! Emiatt is, a (beismert) hazudozás miatt is a beszéd végére hozzá kellett volna tennie: "És mindezért ezennel lemondok miniszterelnöki funkciómról". Akkor még akár maradhatott volna is... Egészen addig, míg (nagyon hamar) ki nem derült, hogy továbbra sincs politikailag, szakmailag előkészített és végrehajtható programja az ország problémáinak megoldására. Csak ötletelés, kétségbeesett kapkodás - valamint paralizált, cinikus és már a következő kormányzatra készülő államapparátus. Az utcán pedig néhányszáz szabadon garázdálkodó zombi - s a hatalomra, s vele a rendteremtésre tenyerét dörzsölve váró ellenzék.

Demokratikus, nemzeti minimum, hogy távozzon Gyurcsány Ferenc.

 

* Fiatalabbak kedvéért: a "Charta" szó utalás az 1991-ben az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz részvételével alakult Demokratikus Chartára. Ez elsősorban az akkor még MDF-alelnökként fungáló Csurka Istvánnak a demokratikus szabadságjogokat, mindenekelőtt a sajtószabadságot támadó akcióira volt válasz.

Szerző: rás  2008.07.07. 10:29 2 komment

Címkék: gyurcsány belpolitika magyar charta

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr154928923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thomas 2008.07.07. 12:45:33

Ezzel a bloggal csak az lesz a bajom, hogy minden kommentem így fog kezdődni: minden szavaddal egyetértek :)))

Ismeretlen_31312 2008.07.07. 18:46:54

Egyetértően bólogattam én is olvasás közben. A "fiatalabbak kedvéért" nekem is hasznos volt, mert pontosabb információim nekem sem voltak a DC-ról.
süti beállítások módosítása