Álmomban láttam egy pártot. Mit láttam? Alapítottam egyet. Milyet? Bizony szociáldemokratát és polgárit is egyben; egyikben sincsen túlkínálat mostanság mifelénk.

Persze, kérdés: igény van-e bármelyikre is.

Ez engem durvára nem érdekelt.

Magamnak álmodtam pártomat, és olyan pártot álmodok magamnak, amilyet akarok. Az én álmom szabad.

Mi volt a párt neve?

MSzPP.

Magyarországi Szocialista Polgárpárt.

Magyarországi, mert benne cigány, zsidó, sváb, tót és mindenféle más nemzetiségű, sőt más állampolgárságú ember is egyenrangú tag lehetett.

Szociáldemokrata, egyrészt, mert kultúrát képviselő, nevelő párt volt az általam álmodott, másrészt, mert ez a párt bizony a szegény emberek pártja volt, amelybe gazdagok is beléphettek, ha akartak és persze, ha jól viselkedtek.

Végezetül pediglen polgár volt a pártom, mert szabad választások, parlamentarizmus, szólásszabadság, minden létező és létezett polgári vívmány képviselője és utolsó leheletig való védelmezője volt…

Folytatás: itt

 

Szerző: rás  2009.07.25. 16:16 1 komment

Címkék: népszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr264929092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_33859 2009.07.28. 02:20:48

Szép álom, profi írás!
süti beállítások módosítása