"Öregedő sznobok darvadozása" - írta a hvg.hu a Trafó alapító igazgatóját, a 13 évi működés után kényszerűen távozó Szabó Györgyöt  búcsúztató, "korszakzáró buliról" (maga a Trafó minősítette így a tegnap esti eseményt). Igaz, a cikk elején még "derék kert-kocsma hangulatról" és "fröccsbe ázó halotti torról" írt a szerző - valljuk be, ez hízelgőbb. Mint a "buli" vagy négy órán át törzsvendég-nézői minőségben és jó hangulatban kitartó részvevője mindegyik minősítést helyén valónak tartom. Mondjuk, egy kis helyesbítéssel, mert nem csak "öregedő sznobok" voltak ott, én például már öreg sznob vagyok, és persze rengeteg fiatal is megjelent - bár a közönség átlagéletkora kétségtelenül magasabb volt a szokásos Trafó-átlagnál. Kétségtelen, hogy fiatalok kevésbé lelkesen járnak halotti torra, még ha olyan siratóasszonyok vannak is, mint Harcsa Veronika, Palya Bea, Ruttkai Bori vagy éppen a Shakespeare-szonetteket a W.H. formációval (zseniálisan) éneklő Dagadu Veronika (alias MC Sena). Gyászhuszároknak meg ott volt a TÁP Színház Vajdai Vilmos vezette csapata a tényleg "minden rossz varietével" (nekem legalábbis nem jönnek be).

Akik eljöttek, tudják - vagy tapasztalataik alapján attól tartanak/tartunk -, hogy valaminek már megint vége. Szeretem a Trafót, ezt a liberális helyet, és itt a "liberális" jelző az újra és a világra való nyitottságot, a sokszínűséget meg a nemzedéki különbségre való tekintet nélküli haveri hangulatot jelenti. Sok és sokféle színházi, zenei és táncelőadást láttam, de az új cirkusz műfaja vonzott ide: legutóbb, két hete, a Cirque Invisible előadását láttam a fantasztikus Veronica Chaplinnel és Jean-Baptiste Thierrée-vel, és tegnap már megvettem a jegyet a decemberi Cirkus Cirkörre. Ez még Szabó Gyuri szervezte program - aztán majd meglátjuk.

"Utálok búcsúzni, ragaszkodom a megszokott, megszeretett dolgokhoz. És emberekhez" - írtam szinte napra pontosan három éve, akkor a Bem mozitól meg a Krétakörtől búcsúzva. Most juszt is optimistább vagyok:

"Úgy lesz, ahogy kell,/ és nem úgy, ahogy akarták./ Csak hosszú átmenet ez a világszakadtság - énekelte a Kozmosz tegnap.

A MaNcs interjúja Szabó Györggyel

Szerző: rás  2012.06.20. 17:34 4 komment

Címkék: trafó palya bea kozmosz harcsa veronika táp szabó györgy új cirkusz ruttkai bori wh shakespeare

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr714929605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_10155 2012.06.20. 18:10:37

Kozmoszékat kezdem kedvelni...

Ismeretlen_46946 2012.06.20. 21:23:26

Állítólag ma jelent meg a lemezük.

Ismeretlen_10155 2012.06.20. 21:34:20

majd lecsekkolom valami plázában. =)) ezt a bandát támogatnám...

Ismeretlen_46946 2012.06.20. 22:54:32

:))
süti beállítások módosítása