"...a cigánygyűlölet meg az antiszemitizmus nem Fidesz-probléma, nem magyarországi probléma, bár a magyar államnak az idevágó érdemei letagadhatatlanok. Ez az egész kései kapitalizmusnak a problémája, amelyet egy szegény, apró ország kormányának az egyébként célszerű leváltásával nem lehet orvosolni."

TGM pontos (és elkeseredett) elemzése.

Szerző: rás  2013.01.24. 16:11 5 komment

Címkék: rasszizmus cigánykérdés TGM

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr105041276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fire & Water (törölt) 2013.01.24. 21:05:27

Bíró Kriszta írását ajánlom (TGM kiegészítéseként?,ellenpontjaként?- ki ahogy akarja)

mozgovilag.com/?p=4678

Pepita Zebra · http://pepitazebra.blogspot.com 2013.01.24. 22:21:20

Egészen marginális kiegészítésem lenne, nem is a cikkhez, inkább a felütéshez. A plakátokra nem tudok magyarázatot, a kanadai kiutasításokra igen: úgy tudom, mivel Magyarország EU-tag, ezért az esetek túlnyomótöbbségében jogi lehetőség sincs Kanadában elbírálni a magyar menekültkérelmeket (asszem, csak akkor lenne, ha az egész EU-ban bizonyíthatóan nincs hova menekülni). A bürokráciai átfutás idejére relatíve komoly támogatás, biztosítás, stb jár - ezt nyilván ők sem engedhetik meg maguknak. Amúgy mindenhonnan mindenféle ágrólszakadt népséget befogadnak, csodálnám, ha ez a plakátosdi valóban a magyaroszági roma-helyzetnek szólna, szerintem inkább gazdasági-hatékonysági lépés, igyekeznek szűkebbre zárni egy kiskaput. A reakciók, az más kérdés, ahhoz egyszerűen hozzászólni sem kívánok.

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.24. 23:43:05

@Fire & Water: Köszönöm.
@Pepita Zebra: Úgy tudom, nem az EU-ra hivatkoztak, hanem "szabad országnak" vagy minek minősítették Magyarországot. Vagyis hogy a menedékkérők nem hivatkozhatnak általánosságban politikai üldözésre, vagy hogy hazatérve megtorlástól kéne tartaniuk. Gazdasági menekültekből pedig nem kérnek.

Pepita Zebra · http://pepitazebra.blogspot.com 2013.01.25. 20:27:16

@rás: Igen, de a "szabad ország" nem Magyarország, mint olyan, hanem a priori, mint az EU tagja... Mert ha nem lenne az, nem lehetne tag se, nyilván. Vagy nem nyilván????

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.25. 22:38:00

@Pepita Zebra: Igen, nekem is vannak bizonyos, kényszeres illúzióim az EU-val kapcsolatban...
süti beállítások módosítása