1956-ról lényegében csak hazudni szoktak; hol ezt, hol azt. Október 23-án pedig - úgy tűnik - csak hazudni lehet és/vagy hülyeségeket beszélni. És meggyalázni valamit - valaminek az emlékét - ami sokak számára őszinte ügy volt.

Ennél is nagyobb baj, ahogy a máról hazudik Orbán. És ahogy hisznek neki.

(TGM persze most is ajánlható -- egyoldalúságával is, mert 1956 nem csak szocialista forradalom volt; bőven volt ott sok minden egyéb, de az tény, hogy éppen a szocialista jellegét tagadták -- hazudják -- el mindig, mígnem totálisan el is felejtették.)

Szerző: rás  2013.10.23. 21:46 2 komment

Címkék: 1956

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr555596445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

defalla 2013.10.25. 13:20:41

'56-ról is megvan a saját véleményem/felfogásom... Nem egyezik azzal, amit ma/tegnap/tegnapelőtt megfogalmazott az azóta hatalomba kerülők sokasága.
Nem azonosítom az Egmont-nyitány hallgatását az emlékezéssel, nem járok ilyenkor (sem) talpig kokárdában.
Egyetlen ilyenkor mindig feltett kérdésemre ezidáig senki nem tudott választ adni, csak mellébeszélni.
A megválaszolatlan kérdés: minek nevezik azt az emberszabásút, aki egy már halott emberbe vasvillát szúr/döf?
Valószínűleg én nem vagyok normális, vagy legalább olyan fanatikus vagyok, mint a jelenlegi ME vonulós emberei - csak nem azon az oldalon.

rás · http://ras2.blog.hu 2013.10.25. 22:17:19

@defalla: Van az a mondat az Antigonéból, hogy "Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb"? Ez állítólag kétséges, mert az ógörög szó (ne várd tőlem) nemcsak "csodálatosat" jelent, hanem - sőt, inkább - "szörnyűt", szörnyeteget is.
süti beállítások módosítása