A magyar gyerekek fele éhezik, tette közzé egy OECD-felmérésre hivatkozva a hvg.hu. S noha a cím kissé szenzációhajhász, a valóság így is elkeserítő: a gyerekes családok csaknem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni. A helyzet ráadásul 2007 óta rendkívüli mértékben romlott hazánkban.

Az OECD-felmérésről részletesen

És:

Ma Magyarországon még mindig 170 ezer gyerek él olyan lakásban, ahol nincs wc, 136 ezer, ahol nincs kád vagy zuhanyzó, 197 ezer gyerek otthonában nincs áram, és 620 ezer lakik penészes vagy beázott lakásban. Annak ellenére, hogy a gazdaság lassú növekedésnek indult, tovább mélyült a lakhatási szegénység Magyarországon – állapítja meg legújabb jelentésében a Habitat for Humanity.
Szerző: rás  2014.06.03. 11:39 2 komment

Címkék: szociális helyzet

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr476262499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2014.06.05. 18:20:33

rás:májusban voltam Törökországban. A következő információkat hallottam. Ha egy muszlim elveszti az állását akkor annak az utcának ahol lakik állásban lévő tagjai sietnek őt és családját ellátni, s ez hasonló helyzetben viszonos is./ megjegyzem, hogy az ortodox zsidó vallásban is van ehhez hasonló gyakorlat/. A második info: nagyon sok lakás épült náluk, főként a fejlettebb területeken. Ezek nem magántulajdonok először, hanem bérelni lehet azokat, s ha tíz év után úgy dönt a bentlakó akkor megveheti és beszámítják neki a bérlési összeg egy részét, ha nem veszi meg továbbállhat egy másik bérleménybe. Mi csak Kis-Ázsia nyugatosabb felén jártunk, tudom, hogy vannak nagyon elmaradott vidékek is.

rás · http://ras2.blog.hu 2014.06.05. 20:12:52

@egy nagyi: Köszönöm, tanulságos. Megjegyzem, a cigányoknál is magától értetődő, hagyományos kötelesség gondoskodni a bajba került rokonokról, ismerősökről. A szociális munkások ezért estek kétségbe, amikor néhány évvel ezelőtt az aluljárókban megjelentek a cigány hajléktalanok is. Annak a jele volt, hogy már ez a tradicionális közösség is felbomlóban van.
süti beállítások módosítása