"Nagy-Britanniában tovább nőttek az egyenlőtlenségek, a társadalom felső rétegét jelentő egy százaléknak nagyobb a vagyona, mint az alsó ötvenhétnek együtt. Ez az adat elborzasztó. Beleüvölti a liberális demokrácia barátainak az arcába, mi a rendszer fő ellensége. Mert lehet ugyan félteni a miliőnket a szélsőjobboldaltól, Kerényi Imrétől és a bevándorlóktól, ám azt a szabad világot, amit megismertünk, amiről van tudásunk, az egyenlőtlenségek kínozzák meg, majd végzik ki. Erről szól ugyanis konfliktusaink, ügyeink többsége. A szíriai háború eltakarhatja ugyan egy ideig, de a migráció éppúgy táplálkozik ebből, ahogyan a magyar fiatalok menekülése el innen, a munka felé. Ők sem a hazájukat, hanem a reménytelenséget hagyják el."

Mindig meglepődöm, amikor a Népszabadságban baloldali véleménnyel találkozom. Pető Péter cikke itt.

Szerző: rás  2015.12.21. 18:40 2 komment

Címkék: egyenlőtlenség baloldal Pető Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr338189882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

defalla 2015.12.23. 06:53:20

Nem olvastam végig a cikket, de ez alapján a pár mondat/adat alapján nem is fogom. A liberális demokrácia barátaira ráhúzni az egyenlőtlenségek meglétét, nem szalonképes. Akkor sem, ha kerényizik.

rás · http://ras2.blog.hu 2015.12.23. 19:38:25

@defalla: Ó, a szalon sok mindent kibír... :) Talán mégis érdemes lenne elolvasni azt a cikket, hogy értsd, nem a liberális demokráciával van baja a szerzőnek, csak súlyozni próbál.
süti beállítások módosítása