…vagy egy ország cinikus hiszterizálása?

Csuklyás-géppisztolyos TEK-esek, csuklya nélküli géppisztolyos katonai rendészek, géppisztolyos készenléti rendőrök városszerte. A nemzetbiztonsági „Operatív Törzs” ülése (az asztalon egyetlen laptop, okos telefon nem látható), amiről képet posztol a miniszterelnök. A fickó utána azonnal nyilatkozik az állami médiának, hogy fenntartják, sőt emelik a készültségi fokozatot, és hogy utasította a belügyminisztert, vegyenek elő minden jegelt, talonban tartott tervet, a többi között a neki személyesen korlátlan felhatalmazást biztosító alkotmánymódosítást. Ja, még azt is mondta, hogy Brüsszelben Európát érte támadás. Brüsszel, Európa – azok a fogalmak, intézmények, amelyek ellen hónapok óta cinikusan uszít, legutóbb március 15-én hirdetett ellenük szabadságharcot…

És persze megint a menekültek/migránsok jelenlegi áradatának összemosása a terroristákkal. Akik Párizsban is, Brüsszelben is – ahogy korábban Londonban – a terrorral célba vett országok ott született vagy évek, évtizedek óta ott élő állampolgárai.

Van terrorveszély Európában? Van. Halálos fenyegetést jelent civilizációnkra az Iszlám Állam nevű fanatikus terrorszervezet? Igen. Köze van ennek a jelenlegi migráns hullámhoz? Alig. Legfeljebb annyi, hogy a sok tíz- vagy százezer ember mozgása egy újabb lehetőséget biztosított – a számtalan meglévő mellé – a terroristák számára, illetve, hogy nyilván megpróbálkoznak új emberek beszervezésével. Valószínűleg kevés sikerrel, hiszen Szíriából, Irakból elsősorban éppen az Iszlám Állam leginkább az ottani muszlimokat sújtó terrorja elől menekülnek. De sajnos, nélkülük is van utánpótlásuk…

Az iszlámra hivatkozó terrortól függetlenül Európa számára jelenleg alig megoldhatónak látszó gazdasági, társadalmi, kulturális problémát jelent a migráció, miközben, mint kiderült, a korábbi, egész más motivációjú – az 50-es, 60-as évek nyugatnémet munkaerőigénye, az egykori brit, francia, holland, belga gyarmatokról szabadon betelepülők – bevándorló tömegek, elsősorban másod- és harmadik generációjuk integrálása se sikertörténet. És legyen világos: az Európába (és Észak-Amerikába) irányuló migráció megállíthatatlan. Lehet (bár egyelőre nem látszik), hogy Szíriában és Irakban, Afganisztánban egyszer béke lesz, és ezzel megszűnik a menekülés/migráció egyik jelenlegi legfőbb ösztönzője. De akkor is, hosszú távon is megmarad két, sokkal mélyebb ok. Az egyik, hogy a Föld jelenleg már több mint 7 milliárd lakójából 6 milliárd európai szemmel elképesztő nyomorban él, miközben naponta látja tévében, interneten, hogyan élnek a szerencsésebbek errefelé. Oda (ide) vágynak, ahogy 120–140 éve Magyarországról vágytak és mentek Amerikába… A másik pedig a klímaváltozás és annak lehetséges következményei – például az élelmiszer- és ivóvízhiány.

És akkor néhány szó arról, hogyan érinti mindez Magyarországot. Tavaly többszázezren vonultak át országunkon – csak azért, mert útba estünk. Orbánéknak van pofájuk nemzetközi fórumokon arról beszélni, hogy a magyar állam mennyire gondoskodó volt velük. Lófaszt! (Bocsánat.) Akik gondoskodtak a menekültekről, azok elsősorban a kormány akaratával, cinizmusával szembeszálló civilek voltak. A magyar állam azt csinálta, hogy Röszkén egy – magyar nyelvű! – cetlit nyomott a migránsok kezébe, hogy az ország mely, esetenként több száz kilométerre lévő menekülttáborába kell eljutniuk (ahova persze eszük ágában nem volt menni, hiszen ők Európa gazdagabb vidékére akartak menni). Orbánék (Habonyék?) azt akarták, hogy minél több helyen, minél több városban jelenjenek meg a kóborló ázsiaiak, igazolva az akkor már hónapok óta – a januári párizsi, a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet óta – folytatott idegenellenes propagandakampányukat. Ismétlem: Orbán plakátokkal, „nemzeti konzultációval”, síppal-dobbal-nádihegedűvel már akkor uszított, amikor egy fia menekült/migráns nem mutatkozott a határaink közelében. (Igen, persze, Európát féltette már akkor is ez-az ízig-vérig európai gengszter politikus.) Tudatosan idézték elő a Keleti pályaudvari tömegnyomort, hadd rémüljenek meg a zemberek. És azok a zemberek, akik legszívesebben a hajléktalanokba is belerúg(ná)nak, valóban elborzadtak, s félelmükben a – régi, 30-as évekből származó receptnek megfelelően – rendet, biztonságot ígérő hatalom mögé soroltak be. E nélkül a több hónapja folyó cinikus propaganda nélkül akár még a kerítésépítés is indokolható lett volna…

Apropos, kerítés: Orbán sleppje, Szijjártótól Bakondiig kb. két hónapja napi rendszerességgel mondta el, hogy egyrészt felkészültünk kerítés építésére a román határon (miközben a románok meg azt ismétlik, hogy náluk semmi jele migrációs özönnek), másrészt hogy Magyarországot újabb migrációs hullám fenyegeti, ezért van szükség egy a kormánynak rendkívüli felhatalmazást biztosító törvényre, alkotmány-, pardon: alaptörvény-módosításra. Masszívan folyt a hisztériakeltés már hetekkel a brüsszeli merénylet előtt. És ha jobban belegondolunk, a repülőtér előtt felvonultatott páncélozott csapatszállítóknak, a városszerte unatkozva trécselő géppisztolyos TEK-eseknek, a „helyzetet uraló” Orbán számára biodíszletet biztosító „Operatív Törzsnek nincs más értelmük, mint e hisztéria fokozása.

És mit nem adna érte Orbán, ha végre nálunk is robbantani akarna.

De Bástya elvtársat már meg se akarják ölni, Bástya elvtárs le van szarva.

Szerző: rás  2016.03.23. 22:30 3 komment

Címkék: hisztéria terror migráció Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr258521636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.24. 06:08:45

Nagyon jó összefoglalás. Köszönöm! Minden mondatoddal egyetértek.

egy nagyi 2016.03.26. 00:55:54

rás: most jöttünk meg vonattal Bécsből, semmi ellenőrzés, ugyanúgy ment minden mint a nyáron,/ persze akkor a sógorok egyeseket igazoltattak/,most csak egy fő semmire se jó biztonsági őrt láttam.
süti beállítások módosítása