"Az minden gondolkodó ember számára világos, hogy ez a referendum nem arról szól, amit a kérdésfelvetés sugall, hiszen a népszavazás eredménye nem fogja befolyásolni, hogy Magyarországon a jövőben hány idegen telepedhet le. Akkor sem fog az eddiginél jelentősen több migráns Magyarországon maradni, ha a népszavazás elbukik, és akkor is lesz a jövőben valamilyen szintű bevándorlás, ha érvényes népszavazáson a választók döntő többsége 'nem'-mel szavaz...

A magyar társadalom többségében xenofób... A jelenségnek kulturális, történelmi és egyéb okai is vannak, melyekre itt és most nem érdemes kitérni. Ezt a mentalitást a vezetés részéről erősíteni, meglévő előítéleteket legitimálni és tovább fokozni veszedelmes játék, mert ellenőrizhetetlen folyamatokat indíthat el a társadalomban. Mindennapossá válhat a külföldiek vagy külföldieknek látszó emberek inzultálása, megtámadása az utcákon, diszkriminálása a mindennapokban. Ezt akarjuk? ...Vizsgálták-e a goebbelsi módszereket idéző óriásplakátok kiagyalói a kampány várható szociálpszichológiai hatásait? Társadalmi viharokat gerjeszteni könnyű, lecsendesíteni nehéz, sokszor lehetetlen...

Ezt a bűnt az sem menti, amikor azzal védekeznek, hogy a népszavazás nem a migránsok, hanem Brüsszel ellen irányul. Az EU-t bűnbaknak kezelő, Brüsszel-ellenes politikai propaganda ma már egyre inkább azt a szovjet időkből is jól ismert világképet kommunikálja, hogy a nyugati társadalmak, a liberális demokráciák ideje lejárt, és Magyarországnak új utakat kell keresnie, ha nem akar Nyugat-Európa sorsára jutni. Az ilyen teóriák sulykolása szintén az ország jövőjét veszélyezteti. A nyugati liberális demokratikus államforma belülről sokkal erősebb, mint az őket jobbról és balról lenéző, támadó, megsemmisíteni akaró különféle szélsőséges izmusokra épülő rendszerek. Éppen azért, mert a liberális demokrácia, társadalmainak nyitottsága és sokszínűsége miatt (amihez a multikulturalizmus is hozzátartozik) sokkal jobban tud a változásokhoz, az újabb és újabb kihívásokhoz alkalmazkodni, mint a megannyi illiberális kísérlet... A referendummal is tovább gerjesztett nyugatellenesség elsősorban megint csak Magyarországot sodorja veszélybe. Ez az út oda vezethet, hogy egy, a mai krízis után esetlegesen újraformálódó világban az ország megint csak a rossz oldalon találja magát, mint oly sokszor a történelemben. 1989 eszméinek teljes elárulása fenyeget.

A kvótareferendum ügyében csak azt tanácsolhatom, hogy mindenki hozzon magával még egy érvénytelen szavazatot! Tisztességes ember csak annyit tehet, hogy személyesen nem vesz részt ebben a komédiában..."

A nyilatkozat teljes szövege

Ott voltam, én is énekeltem:

Szerző: rás  2016.08.20. 21:28 Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás Európa Fischer Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr1210987162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása