Éjjel 3-tól sorállás a 11-kor kezdődő ételosztásra

etelosztas.jpg

Szerző: rás  2016.12.24. 10:23 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr2112071033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2016.12.28. 17:57:15

rás: nagyon köszönöm így utólag a karácsonyi jókívánságodat, megértettem, de a dogmák körébe tartozik ez a vélemény, amit mondasz. Nos ezek szerint Neked és nekünk az ünnepek alatt a torkunkon kellett volna, hogy akadjon a falat. Hát nem akadt, de nem azért, mert a mi családunk szociálisan nem érzékeny, a 2016-os esztendőben kb. 80 ezer Ft-ot adtunk jótékony célra, ennyit szántunk rá, mert önzők vagyunk, mint minden ember és nem vagyunk fejős tehenek. Ami a fenti képen látható várakozókat illeti, meg kívánnám jegyezni, hogy 1971-ben a Halló bárban idős bácsikák az otthagyott ételmaradékokon laktak jól, ugyan miért volt szükség a SZETÁ-ra? A rendszerváltás óta, mert nagyobb nyilvánosság van, folyamatosan láthatjuk az ételosztókat és a rászorulókat minden kormány alatt. Egyébként leszámítva azokat akik az utcán élnek, nagyon szomorú, hogy ilyen ételekért állnak sorba /amit meg nem ennék/, s egy kis ügyességgel a legminimálisabb konyhapénzből ki lehet hozni, az más kérdés, hogy szaloncukrot, narancsot is kapnak. Tudod az édesanyám volt idő, amikor gyerekként ingyen konyhára járt ebédelni, ha ma élne azt mondaná, hogy ezek közül az emberek közül hányan vetették le a morális tartásukat, és hogy még a gyereküket is odaviszik, hogy azt tanulják meg, hogy semmiért nem kell megküzdeniük. Ezért nagyszerű ember a Cserti polgármester, mert lentről néz a világra.
No és rás, arra nem gondoltál, hogy ez az ünnep a követőid elég nagy százalékának tényleges ünnep, és nem tudhatod, hogy ki milyen formában fejezi ki a szeretetét a szerettei iránt. Mindennap sírnunk kéne Aleppo miatt, Afrika miatt stb. , az értelmiség protestálhat, és kell is, de meddig ér el a szava.
Az éhező embernek, úgy kívánná a tisztesség, hogy nem alamizsnát kéne nagy csimbumm cirkusszal adni, hanem járható életpályát a számára modellezni.
Ebben változó a kormányok szociális érzékenysége, a mostani talán a legrosszabb, de nem ők a jelenség kizárólagos okozói.
Zárójelben megjegyzem én minden este olyan jogurthot eszem , a melynek az árából 1.-Ft jótékony célra megy, és olyan bankkártyánk van, amely minden vásárlásunk után egy bizonyos százalékot jótékony célra fordít ebben a globális világban.
süti beállítások módosítása