Megint találomra leemelt, zsebbe dugható RaRe könyv - és megint telitalálat. A villamosra, bármennyire sajnálom, nem cipelhetem magammal a tekintélyes méretű, új Nádas-könyvet (Világló részletek), így most intermezzóként ékelődött be a csaknem húsz éve halott Császár István novellafüzér-kisregénye. Szórakoztató és egyben zavarba ejtő olvasmány az 1985-ben Gyilokjáró, egy karikaturista néhány vonalával felrajzolt kép a 60-as, 70-es évek magyar irodalmi életéről, az értelmiségi lét pereméről - meg úgy általában az életről. 

Szerző: rás  2017.05.13. 11:34 3 komment

Címkék: irodalom Császár István

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr4912502421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beszélő név 2017.05.13. 17:21:32

Ha megtetszett Császár, akkor a hetvenes évek elbeszélésköteteit (Fejforgás / Feljegyzések az utolsó padból / …és más történetek) semmiképpen ne hagyd ki. Hajnóczyé mellett övé a legélesebb szociografikus látás- és írásmód a hetvenes évekből.

egy nagyi 2017.05.13. 21:24:20

rás:nem ismerem Császár István műveit, nincs is meg semmi tőle itthon, viszont látva beszélő név ajánlását Neked, egy kicsit kutakodtam a neten róla.
Nekem erről a korszakról inkább Csörsz István és Géczi János művei, valamint az akkortájt kiadott francia, német,olasz orosz,amerikai írók művei jelentették a szellemi muníciót.
Egyébként nyári penzumom az új Nádas kötet elolvasása, mert én 40 fokban ki nem megyek a hűtött lakásból.
süti beállítások módosítása