"Hódmezővásárhelyen történt valami más is, amire sem az elemzők, sem az ellenzéki pártok nem reagáltak, jóllehet ennek a jelenségnek az összefogás szükségességén túlmutató üzenete van... Megjelent a magyar közéletben egy kereszténydemokrata politikus." 

Nem vagyok se hívő, se ennek a politikai irányzatnak a híve, de érdekesnek tartom a Semjén-Harrach előtti KDNP egykori elnökének írását. Nem annyira a most áprilisi választás, hanem a jövő, az Orbán köré tömörülő jobboldal hasadása perspektívájában. Giczy György cikke

Szerző: rás  2018.03.03. 10:37 8 komment

Címkék: kereszténydemokrácia Giczy György Márky-Zay

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr3213711766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.03. 15:08:06

Köszönöm a figyelemfelhívást. Nagyon sok igazság van benne. Végre az emberek rájöttek, hogy nem a magukat pávaként mutogató, hanem ezek háta mögött csendben és szorgalmasan dolgozó, okos, tisztességes embereket kell felkérni a közüs ügyeik képvisletére. Ez az ember lehet jobb, vagy bal oldali, de lehet oldalnélküli is. Mert nem az oldala határozza meg az embert, hanem a tettei.

Ha vásáhelyi polgármester is olyan ( biztosan olyan Ö ), mint akit én a családjából ismerek, akkor a város nagyon jól választott. Jobban, mint amikor Lázárt tette a polgármesteri székbe. Mert a pénz, és az elkerülő felüljárós út nem minden. Az ember hiába visz pénzt a városának, ha útközben az ember elvész. Mert mindenki annyiét ér amennyije van. Nem a bukszájában, hanem a tetteiben, viselkedésében.

egy nagyi 2018.03.03. 17:04:04

@látjátok feleim szümtükkel: teljesen igazad van, a mindennapokban felmutatott erkölcsi tőke az, amire rezonálnak az emberek. Persze félő, hogy melyik régióban, kit hogyan lehetett felültetni holmi ígéretekkel, beoltani gyűlölettel/ baloldal sem mentes a gyűlölet szításától/.

És a költői kérdés:Bár ki is nyer: Mit fog kezdeni az ígéreteivel egy üres kasszában.
Lesz-e értékelveken alapuló új világ, a distinkciók megfogalmazása nem elég a pártok részéről, és az összefogás sem elegendő, ha nincs egy olyan közös és látható munkaterv a demokratikus jogrend visszaállítására.

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.03. 20:58:59

@egy nagyi:

Drága nagyi, a demokratikus jogrend visszaállítása az magában egy látható munkaterv, amit szerintem nem kell részletezni. Mert a demokratikus jogban nem megengedett pl. a közbeszerzések kijátszása parlamenti szinten, a jogszabályi diszkrimináció, a kivéve a gyevi bírót passzus törvényi erőre emelése, a külföldön dolgozó magyarok kizárása a szavazásból, a külfödi kettős állampolgárok beleszólása abba, hogy mi itten miként éljünk, több hasonló jogi szabályt nem is említve. Ennél szélesebb programot kitalálni sem lehet.

egy nagyi 2018.03.03. 22:59:27

@látjátok feleim szümtükkel: ezek mind feltételezik az együttműködést,és mondjuk ha győz az ellenzék, akkor is így vitatkoznak az országtortán? Úgy érzem az ország a 22-es csapdájában van.
Mi lesz, ha Fidesz-Jobbik házasság lesz, nem bízom a Jobbikban, feltételezem, hogy egy tál lencséért eladja magát. Persze lehet, hogy ez csak az én egyéni félelmem.

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.04. 11:27:56

@egy nagyi:

Rosszabb nem lesz, mint most. Legfeljebb egyik sem döngetheti fidesz módra a mellét, hogy mi megtehetjük mert mienk az oszág és a hatalom.

A németek pont most mutatják a példát arról, hogy ellentétes nézetekkel ugyan annak a népnek együtt is tudnak utat mutatni előre. A magyar ellenzék, és a választók többsége ezt most tanulja. Én optiista vagyok.

egy nagyi 2018.03.04. 16:07:48

@látjátok feleim szümtükkel: köszönöm, megnyugtattál, a német megegyezésről is hallottam, várakozom.
süti beállítások módosítása