Utolsó kommentek:

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.19. 20:22:22

@maxval bircaman stb.: Orbán semmit nem javasolt, csak gyűlöletpropagandát folytat.

Bejegyzés: Orbán győz? Egy tekintélyes nemzetközi médium cikkéről

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.19. 14:57:26

Orbán ésszerű megoldást javasolt a migránsválságra, míg Mertkell képtelen volt a feladattal megbírkózni. Ennyi az egész.

Bejegyzés: Orbán győz? Egy tekintélyes nemzetközi médium cikkéről

egy nagyi 2017.09.19. 12:24:02

rás:amit a történelmi részről írtál én is így látom. Orbán retorikájához annyit tennék hozzá, hogy a foglyai az ország legnagyobb része.
Viszont engem sokkal jobban izgat az a humanitárius katasztrófa, ami benne van a levegőben: ehhez vonatkozó nyugtalanságaim:
miért gyújtogatják fel az erdőket/ kell a termőföld/
Mit fog eredményezni a robottechnika fejlődése/ nem igényli az élő munkát, így nő az eltartottak száma/
ha nő az eltartottak száma, unalmukban és egyetlen pozitív élményként több gyereket nemzenek a leszakadó országok
hová helyezi az emberiség ezt a rengeteg veszélyes hulladékot és a háztartási szemetet/ az igaz, hogy vannak olyan kísérletek, amelyek amelyek ebből emissziós eljárással energiát szeretnének nyerni
Mit involvál a koreai rakéta kilövés
Mit tehet az európai kontinens, ha a forróságtól, vízhiánytól, éhségtől elcsigázott emberek új hazát keresnek
Alkalmazható-e a modern technológia tükrében minden új hazát kereső ember
A fölzárkóztatásukat, taníttatásukat kibírja- e hosszútávon a fejlett országok gazdasági potenciálja
És véget ért-e már a válság
Úgy látom, hogy a Földközi-tenger medencéje, mint annyiszor a világtörténelemben most is háborús tűzfészek
Félre ne érts , nekem minden egyes szerencsétlen emberért aggódom, s már túl vagyok az orbánizmus ragozásán.

Bejegyzés: Orbán győz? Egy tekintélyes nemzetközi médium cikkéről

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.17. 16:42:13

@AvPlaten: Ó, igazán köszönöm. :-D

Bejegyzés: Napi 22. - Hitvallás

AvPlaten · http://woed.blog.hu/ 2017.09.17. 15:38:40

Műértőknek íme eredetiben az idézet:
Men hoeft niet te hopen om iets te ondernemen, noch te slagen om te volharden.

Bejegyzés: Napi 22. - Hitvallás

egy nagyi 2017.09.17. 01:17:15

rás:én nem óckodnék egy keresztény Magyarországtól,csak a példázatot, s igét nem ilyen formában képzelem el, vagyis csak olyanban, amely nem tesz stigmákat emberekre, embercsoportokra. Így gondolom érted, hogy egyetértek veled abban, hogy minden nációt, vallási felekezetet a maga kultúrájában kell elfogadni és szimbiózisban élni velük.

Bejegyzés: Tűnjön el a "keresztény Magyarország" - eszméje!

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.16. 20:37:12

Az állam és az egyház elválasztása eredménye ma már látszik: pedofília, ateizmus, homoszexualizmus, rombolás, kizsákmányolás, embertelenség.

Itt az ideje viszacsinálni.

Bejegyzés: Tűnjön el a "keresztény Magyarország" - eszméje!

egy nagyi 2017.09.13. 23:54:43

rás:a kitartás feltétele a remény

Bejegyzés: Napi 22. - Hitvallás

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.09. 10:11:08

@egy nagyi: Köszönöm, logikus és számomra is elfogadható, amit írtál, még ha én egyelőre nagyobb bizalommal vagyok is irántuk. De hát valamiben csak kell reménykedni... Ez a "valami" egyelőre éppen az, hogy nagyon mások, mint mi. Még ha ezt időnként fájdalmas is tudomásul venni.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

egy nagyi 2017.09.08. 23:38:45

@rás: nem vagy, és nem is leszel.
Azért nyúltam a klaviatúrához, s hogy pont itt mondjam el mit gondolok a Momentumról s úgy általában kicsi hazánkról, mert nem szeretnék a 87 bejegyzés közé vegyülni.
Lehet, hogy van esélye a Momentumnak bejutni a parlamentbe, de lehet, hogy ő lesz a mérleg nyelve, s akkor meglátjuk.
Lelkes híve voltam nekik, sőt támogattuk is szerényen őket, de már kiábrándultam belőlük. S hogy miért, nem azért, mert fiatalok, s új arcok jelennek meg, hanem azért, mert nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy itt olyan évszázados lemaradásokat, az organikus társadalmi/polgári/fejlődés majdnem teljes hiányát, egy olyan jövőképpel
akarják megreformálni, kulturális-technikai modernizációval, amire ez a nép nem fogékony, s a kassza is üres.
Sajnos, tisztelet a kivételnek, ez a nép csak kapni akar, semmi áldozat nélkül, s azt a cumit veszi be, amelyik a mannát ígéri neki. Pontosan ezért, mert így gondolkodom minden párttól jövő telefont a második mondat után elnyomom. Miután agglomerációban élek, majd a helyi kínálat alapján fogok dönteni a szavazáskor. S akárhány párt lesz is, akár miket is ígérhetnek, egyelőre a sakktáblán még mindig a gyalog kezében van a döntés joga, és, ha tömegesen nem szavaznak, akkor világlik teljesen, hogy ők tudják, itt mindenki csak király vagy királynő akar lenni.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.08. 18:46:52

@egy nagyi: Nem szeretnék "magányos várakozó" lenni.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

egy nagyi 2017.09.08. 01:36:36

rás:ebben a világban csak a magányos várakozó tudja meglelni az igazgyöngyöt, ha képes a keresésére, sokszor van az, hogy találunk egy rozsda ette valamit, de ha kezünkben van az eszköz, kifényesíthetjük, de ahhoz , hogy ezt elérjük sok lomtalanítási port kell beszívnunk. És el kell azon is gondolkodnunk, hogy hol vagyunk mi magunk is rozsdásak, de ehhez magunknak is bele kéne nézni a tükörbe.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.07. 19:21:12

@beszélő név: Persze. Hagyományos publicistaként megmondhattam a "tutit", és nem voltam kitéve annak, hogy valaki vitatja az igazságomat ("igazságomat"). Bloggerként vágyom vitapartnerre - reagálásra -, de nincs kedvem szeméthegyben turkálni.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

beszélő név 2017.09.07. 18:56:01

Ilyen műfaj ez, valamit valamiért. Jó lenne úgy gondolni rá, mint az egyik leginkább demokratikusra, és tulajdonképpen az is, csak éppen itt is visszaköszön az, amiről nem oly rég diskuráltunk a tömegdemokrácia kapcsán (Napi 7. - Apokaliptikus letargia). A publicisztika tradicionális csatornái és műfajai biztosította távolságtartás a múltté. A kulturális fogyasztó – mert korántsem a blog az egyetlen példa – hovatovább ellopja a show-t. Már várom azt a következő stádiumot, amikor nem csak a komment-zónát változtatja csatatérré, hanem jogosítványt szerez a szövegek utólagos alakításához, úgy "vitatkozik", hogy egyből módosítja is az eredeti véleményt. Aki értő olvasóra, illetve szellemi partnernek tekinthető kommentelőket szeretne, annak vagy örökösen szeméthegyek között kell turkálnia igazgyöngyökért, vagy magányos szigeten várakoznia, hogy partra sodorjon egyet-egyet az internet óceánja.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.07. 18:42:10

@egy nagyi: Köszönöm a tanácsot és a szeretetteljes féltést. :) Nem szándékozom visszafogni magam, viszont normál üzemmenetben trollok nem is szokták megtalálni a blogomat.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

egy nagyi 2017.09.07. 16:13:57

rás:jól tetted, hogy leállítottad a hirdetést. Viszont csak egy aprócska figyelmeztetés, szeretetből, próbálj egy ici-picit diplomatikusabban fogalmazni a régi és új pártok vonatkozásában. Mint régen, amikor a sorok közötti szöveg informált minket, hidd el a vájt fülűek egyből tudják miről beszélsz, a trollok meg csak találgassanak.

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal

rás · http://ras2.blog.hu 2017.09.07. 09:41:00

A probléma megoldódik: ma reggel segítő üzenetet kaptam az index szerkesztőjétől, hogy egyszerűen állítsam át hirdetésmentessé a blogot, mert akkor nem kerülhet ki az index2-re. Megtettem. :)

Bejegyzés: Napi 21. - Főoldal