Utolsó kommentek:

emdefalla 2018.01.17. 20:44:23

Köszönöm! Hétvégére betervezem, most értem ide, de ma már nem lesz rá időm. Csak az elsőt hallgattam meg, de olyasmiket hallottam, amit eddig még soha - pedig játszottam is az első felét. Köszönöm!

Bejegyzés: A világ szép és tökéletes

rás · http://ras2.blog.hu 2018.01.15. 22:24:53

@látjátok feleim szümtükkel: Ó, igen! Ballada a katonáról. (És most jöttem rá, hogy A negyvenegyedik is az övé. Meg persze a Tiszta égbolt.)

Bejegyzés: Iván gyermekkora

egy nagyi 2018.01.12. 23:56:02

rás:köszi, hogy ide idézted.

/a világ soha nem tökéletes és nem is harmonikus, csak néha az egyénnek sikerül elkapnia bizonyos pillanatokat, amiben a géniuszok benne vannak, s tulajdonképpen ők segítik az embert, hogy megrázza magát, s így nem feszült annyira a holnapok várakozásában./

Bejegyzés: A világ szép és tökéletes

rás · http://ras2.blog.hu 2018.01.08. 16:35:08

@AttilavH: Igen, a megjegyzésemet ironikusnak szántam.

Bejegyzés: Olvasónapló - Arno Geiger: Jól vagyunk

AttilavH · http://wienertagebuch1.blogspot.co.at/ 2018.01.08. 07:48:39

@rás: no no, a mostani választások nem illik ebbe a kontextusba, bár gondolom ezt ebben a formában inkább viccnek szántad. Ha kimondottan az FPÖ választási sikerére gondolsz, akkor abban nagy szerepe volt a második generációs bevándorlóknak (Ex-Jugoszláviából) és a kiváltságait féltő alsó-középosztálynak. Különben én is értékelem a nyugalmat, a kiszámíthatóságot, valóban ennek a hiánya a legszembetünőbb különbség Mo.-hoz képest.
@egynagyi: egyetértek, míg itt egy ÖVP-s barátommal elcsipkelődünk egymással, addig ez Pesten Fideszesekkel képtelenség volt. Persze én is ismerek embereket, akik hatlmas katasztrófát látnak a mostani politikai fejleményekben. De elvbarátaimmal a munkahelyen azon törjük a fejünket, hogyan lehet majd megakadályozni, hogy elsöpörje a szociális vívmányokat az új kormány. Mo-n csak lesajnálnak, hogy úgyis mindegy, úgyse lehet semmin változtatni. A jogállam lebontásárl itt Ausztriában nincsen szó!

Bejegyzés: Olvasónapló - Arno Geiger: Jól vagyunk

egy nagyi 2018.01.07. 23:18:53

@rás: honnan tudod, hogy unalmas az életük?

/inkább minden szórakozási lehetőséggel élnek, s mindent megtesznek azért, hogy a turizmusuk toppon legyen, ahhoz viszont keményen kell dolgozni/
@AttilavH: 15 éves gyerekeknek az iskolában a demokrácia témakörében kell kutakodniuk. Kurz ide vagy oda soha nem lesz ott olyan barbarizmus, mint nálunk.
/és csak az egész testet fedő viseletet tiltották be, a fejkendőt nem/

Bejegyzés: Olvasónapló - Arno Geiger: Jól vagyunk

rás · http://ras2.blog.hu 2018.01.07. 18:11:50

@AttilavH: Nyilvánvalóan unatkoznak, és egy kis izgalomra vágynak, ezért szavaztak úgy, ahogy. Más megközelítésben: féltik az unalmas, nyárspolgári létüket, ezért szavaztak így.

Én pedig pont azt a nyugalmat értékelem Bécsben, Ausztriában, ami itthon hiányzik.

Bejegyzés: Olvasónapló - Arno Geiger: Jól vagyunk

AttilavH · http://wienertagebuch1.blogspot.co.at/ 2018.01.07. 12:52:12

@rás: érdekes, hogy egy könyv mennyire más reakciókat, érzelmeket vált ki az olvasoból (ugyanez érvényes egy országra is). Nekem Arno Geiger tökéletesen leírta azt az érzést, melyet a 80-as évek végén, 90-es évek elején éreztem Ausztriával kapcsolatban. És Ausztria, különösen Bécs is folyamatosan változik, bár a változás iramát az itt élők alapvetően konzervatív beállítottsága fékezi. Nem az ország semmilyen, érdektelen, hanem lakói érzik néha annak. A birodalmi nagyság kulisszái között élve felteszik a kérdést: nincsen itt valami csalás és ámítás? Az ötvenes években a "császárok és hegyi parasztok" (Robert Menasse) országaként ábrázolták magukat, ami nyilvánvaló (ön)ámítás volt. Most, hogy száz éves lesz az osztrák első köztársaság, igen izgalmas kérdés, hogy látják magukat az osztrákok.

Bejegyzés: Olvasónapló - Arno Geiger: Jól vagyunk

rás · http://ras2.blog.hu 2018.01.02. 19:42:22

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm, és viszont kívánom - magunknak. :)

Bejegyzés: Év végén - egy újabb év előtt

látjátok feleim szümtükkel 2018.01.02. 10:43:54

@rás:

Kívánom maganak, hogy ebben az évben is erőben, egészségben tudjam olvasni azokat az írásokat, melyeket írsz és itt közzé teszel. Kívánom azt is, hogy te is erőben, és egészségben olvasd a hozzászólásokat velem, és az ide látogatókkal együtt. Sokáig.

Bejegyzés: Év végén - egy újabb év előtt

rás · http://ras2.blog.hu 2017.12.30. 22:52:35

@egy nagyi: Köszönöm a gondolataidat, és én azért őszintén boldog új évet kívánok.

Bejegyzés: Év végén - egy újabb év előtt

egy nagyi 2017.12.30. 18:25:17

rás:való igaz, hogy a jelenlegi politikai helyzetben az állampolgár nem érzi jól magát. Ehhez fűznék néhány gondolatot:
1.)az állampolgár mindig állampolgárként viselkedik?
2.)egy állampolgári viselkedés tűri-e az adócsalásokat?
3.)egy tudatos állampolgárnak tudnia kéne, hogy a közösbe befizetett járulékok a rossz szociális helyzetű emberek életminőségének a javítására kell/ene/, hogy menjen
4.) persze most minden a fidesz kirakatban lévő habzsolásán keresztül látszik
5.)és én sem vagyok jó állampolgár amikor a fodrásznál, pedikűrösnél,lakáskarbantartás alkalmával nem kérek számlát, tehát cinkos vagyok, pedig a fentebb leírtakat pontosan értem és tudom.
Tehát ahhoz, hogy állampolgárként jól érezhessük magunkat magunkkal szemben is kellene kérdéseket feltenni.

Ami téged illet rás, fontos dolgokat teszel a tanítással és az önkéntes munkáddal.
Végezetül, ne hidd, hogy a magadhoz hasonló, gondolkodó értelmiségi a világ bármelyik szegletében nem ismerné fel a fellelhető igazságtalanságokat, mert az mindenütt van.

És tényleg végül, a legfontosabb, s önző prioritásnak hat,hogy 2018-ban is a személyes egészség megőrzése a legfontosabb, ezért kérlek ne vedd a világ terheit magadra.
Nem tudok boldog újévet kívánni, talán jön magától.

Bejegyzés: Év végén - egy újabb év előtt

rás · http://ras2.blog.hu 2017.12.29. 15:50:20

@látjátok feleim szümtükkel: Mintha már csak az emlékeinkből vagy az emlékeinknek élnénk...

Bejegyzés: Karácsony

látjátok feleim szümtükkel 2017.12.29. 13:48:19

Régen nagyon sok, és nagyon jó orosz filmet lehetett látni moziban. Sajnos kimentek a divatból. Biztosan ezt is láttam, de nem emlékszem rá, mint sok másikra sem.:(
Nekem az örök film A negyvenegyedik és a Hattyúk tava volt, és maradt.

Bejegyzés: Iván gyermekkora

látjátok feleim szümtükkel 2017.12.29. 13:40:16

Nagyon szeretem a mondást, mely szerint mindennek meg van a maga ideje, mint tavasszal a pitének.

Minél korosabb vagyok, annál inkább érzem, hogy a karácsony az emlékezés ideje. Halálról, születésről. Vagy fordítva? Ezért nem tudom, boldog-e a karácsony.

Bejegyzés: Karácsony