És mert még mindig olyanom van:


Itt a szöveg, a New York-i szleng magyarázatával meg az Andy Warhol-szálakkal.

Későn érő (késéssel művelődő) típus vagyok: az 1972-es dal hozzám egy nagyon erős 1989-es filmmel érkezett meg: Potyautasok  (Ráadásul nem is ez jutott eszembe, hanem - nyilván a lengyel helyszín miatt - a nagyszerű, korai Polanski: az 1961-es(!) Kés a vízben.

Vissza Lou Reedhez: az ő kedvéért mentem ki először a Szigetre 2000-ben. (El nem múló hála K.A-nak.) Fura volt - nem Lou Reed, ő Lou Reed volt -, hanem a Sziget: eltekintve ettől a koncerttől, ahol azért bőven voltak az én évjáratomból, délután két-két és félszeresét képeztem az átlagéletkornak. Mégis jó volt. És nagyon irígy lettem, hogy nekem ez annak idején nem volt. Valami hasonló érzés volt, mint amikor - ugyancsak jókora késéssel - Kerouacot olvastam.

Újabb személyes szál: Tódor, a budapesti underground művészvilág fantasztikus alakja, szervezője. Aki vagy 10 éve Balatonszabadinál ráfeküdt a vonatsínekre. Akinek nagy álma volt, hogy elhozza Budapestre, az általa kitalált Nap-Nap Fesztiválra Lou Reedet. 

És Tódor unokaöccse, akit négy éve egy részeg állat a járdára felfutva halálra gázolt.

Pedig olyan boldogan kezdtem el ezt a bejegyzést... 

Szerző: rás  2008.08.26. 09:17 2 komment

Címkék: gergő lou reed tódor potyautasok

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr234928953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_32012 2008.08.26. 13:50:15

Lou Reed nekem a Just A Perfect Day. Kerouacban viszont valszeg megelőztelek, mert lehet, hogy bölcspista semmioroszt, de ámerikásan ott voltunk a trendiben. Updike összes nyuláért meg rajongtam, most újraolvasva meg nem értem magam. (Ha mégegyszer kidob a kódod, nem ismétlem meg magam.)

Ismeretlen_46946 2008.08.26. 16:49:43

Biztos a nullát meg az O-t téveszted; ez nekem is mindig gond. Örülj, hogy nem kell matekozni! Perfect Day is nagyon szép.
süti beállítások módosítása