Egy meleg (aka: buzi) indított egy blogot, elkeseredett szókimondóan. Provokált, persze, ha provokáció az, hogy valaki beszél arról, amit lát és amit gondol. Szerintem teljesen igaza van abban, amit írt, de ettől még nem foglalkoznék vele. De egy pillanatra belenéztem a kommentekbe... Igazából persze nem vagyok meglepve, hiszen itt élek.

"...mindössze két bűnöm van: liberális vagyok és meleg.... és mint tudjuk, ez a két dolog, ezek kombója tökéletesen elég ahhoz, hogy egy mocskos hazaáruló zsidó buzi kommunista legyek. Még jó, hogy nem vagyok cigány, mert akkor aztán várhatnám a Kossuth tér 2014-es átadását, hogy nemzeti és árpádsávos lobogók árnyékában kerüljön sor az akasztásomra. De szarok rá. Ez vagyok én, ezt kell szeretni, akinek nem tetszik, el lehet menni tőlem jó távol..."

(Kösz Petinek, aki felhívta a figyelmemet.)


Szerző: rás  2012.03.20. 11:38 20 komment

Címkék: blogok buzi

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr374929570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pocakos 2012.03.20. 13:11:26

"....liberális vagyok és meleg...." - ez micsoda marhaság? A kettő közt NINCS ((valós) összefüggés! Ez tipikus (politikai) hangulatkeltés (heccelés).

Ismeretlen_46946 2012.03.20. 13:55:49

@Pocakos: az összefüggés az ember, aki történetesen mindkettő. Mintha valaki azt írná magáról: szőke vagyok és 180 centi.

Pocakos 2012.03.20. 15:52:59

@rás: Tévedés. A szőke, a 180 centi, a meleg *születési*, természeti sajátosság, azon változtatni nem lehet. Sem ő, sem környezete. A liberális viszont „szerzett” tulajdonság.

Ismeretlen_46946 2012.03.20. 17:06:28

@Pocakos: Igazad van, helyesbítek: szőke és esztergályos.

egy nagyi 2012.03.21. 10:35:14

A képmutatás korában élünk. A másságot az emberek nagyobb részben nem tűrik. Vajon a zene, irodalom, művészet ilyen másságú alkotóit tudják-e a helyükön értékelni, vagy egyszerűen nincs bennük igény e művek megismerésére. Volt mindkét nemből más szexuális indíttatású kollégám,semmiben sem különböztek tőlem.

Ismeretlen_10155 2012.03.21. 12:23:20

jajj, mi ez a kesergés?! gyertek, örüljünk együtt Magyarország legújabb sikerének! elsők lettünk! hurrá! http://tinyurl.com/75886x8

Andris 2012.03.21. 13:32:21

drc: szerintem ez a "kutatás" baromság. Nem az antiszemitizmus feltételezése, az létező dolog, hanem a feltett kérdések és az ebből levont következtetések. Ilyen kérdésekkel nem lehet az antiszemitizmust mérni. (hozzáteszem, hogy módszertanban nem vagyok annyira otthon. Meg úgy rémlik, hogy mintha itt már lett volna szó erről a felmérésről.)

Ismeretlen_10155 2012.03.21. 15:21:27

@Andris: ezek a kérdések nem az ún. direkt antiszemitizmust mérik, mint azok a kérdések, hogy pl. "Örülne-e, ha zsidó ember volna az üzlettársa/szomszédja/főnöke?" vagy, hogy "El tudja-e képzelni, hogy gyermeke zsidó embert válasszon élete párjául?" stb., hanem az ún. látens antiszemitizmust. ez sokkal elfogadottabb a társadalomban is, mint az előbbi, ugyanakkor legalább annyira veszélyes és káros, mert bizonyos érvelési módokra nagyon is nyitottá teszi az embert. szóval antiszemitizmusa válogatja, hogy ez adekvát kérdés-e avagy sem. nem csak szerintem, de tudtommal a szociológiai módszertana szerint is. érdekes egyébként, hogy ezeket a kérdéseket különben tényleg vannak, akik nem gondolják relevánsnak, pedig jó indikátorok, hidd csak el.

Pocakos 2012.03.21. 16:39:14

Csatlakozom Andris véleményéhez. A hazai sajtó (Népszabi, index.hu) heccelésre használja fel ezt az európai antiszemitizmusról készült (amerikai, zsidó) felmérést, amit valójában a franciaországi (Toulouse) merénylet miatt tették közre, az adja aktualitását. A magyar sajtó ugyancsak hallgat, hogy az áldozat egy rabbi volt, valamint két kisgyermeke + egy másik kislány. Az eredeti felmérés, tanulmány és az ott közreadott grafikonok és a magyar változat között van némi eltérés. Például a magyar változatok nem szólnak, hogy telefonos kérdezés volt, és az adandó válaszok többségénél arra kértek feleletet, hogy a feltett állítás "valószínűleg igaz" (probably true) vagy "(részben vagy egészben) egyetért vele" (strongly agree, somewhat agree). Volt egy olyan állítás is, hogy Jézus haláláért a zsidók a felelősök. (aktualitás: a közelgő Húsvét!). Volt egy olyan megállapítás is, hogy az egyértelmű antiszemiták a 65 feletti, alacsonyan képzett (17 éves korban befejezték tanulmányaikat) és évi EUR 11.000.- alatt keresők közül kerül ki. Apróságok, de azért nem ártott volna közölni a hazai olvasókkal. (ahogy ez az eredeti tanulmányban is szerepel!) http://tinyurl.com/6tlhkwd Egy analóg példa. Állítás: Orbán cigány. Sokkal kevesebben fognak rá (egyértelmű) igennel válaszolni, mintha a „valószínűleg igaz” a válaszadási lehetőség. (Hát, ezek tényleg .."jó indikátorok...")

Ismeretlen_10155 2012.03.21. 18:20:32

@Pocakos: szerintem az "Orbán cigány"-féle állítások is ugyanabból a odvas bolond lyukból fújnak, egyébként, mint a "zsidók túlreprezentáltak az értelmiségi / pénzügyi szakmákban" c. antiszemita általánosítások, sőt, egy fokkal még talán undorítóbbak is. egyébként igazad van, az "Orbán cigány" rasszista mém terjedése ugyanúgy jó indikátor egy társadalom nyíltságának, toleranciájának, tagjai általános intelligenciájának (bocs) mérésére, mint a fenti kérdések.

Szó-szóró 2012.03.21. 19:26:11

1. Egy nagyon kedves ázsiai barátom azzal foglalkozik, hogy hazájában diákokat toboroz európai egyetemi képzésre. Rengeteg visszajelzést kap, Európa számos országából. Nekem is elmesélt sok esetet. Az ő véleménye egyértelmű és számunkra nagyon hízelgő: a magyarok a legkevésbé rasszisták. (Ő azt mondja, hogy a magyarok nem rasszisták.) Persze ő nem egy hivatásos véleménykutató cég, de sajnálom, elfogult vagyok, én az ő véleményét fogadom el. 2. Délután a rádióban hallottam Kulka legújabb lemezéről a 9. dalt. Felhívnám a figyelmeteket erre a dalra. 3-4 perc alatt többet elmond a meleg témáról, mint egy komoly elemzés. Engem legalábbis megérintett a dal. (Elnézést, nem tudom a címét, lényegében arról szól, hogy férfi-e az, aki saját neméhez vonzódik.)

Pocakos 2012.03.21. 21:41:57

A #6.-ra volt egy megjegyzésem (#9.), amit úgy látom az "illetékesek" is észrevettek: http://tinyurl.com/7hh7nx3 úgyhogy drc kár erőlködnöd ezzel a pikírséggel. ;-)

Pocakos 2012.03.21. 21:43:52

Szó-szóró: erre gondoltál? http://www.youtube.com/watch?v=Kkih0tfL2Yk Tényleg jó! Kösz!

Szó-szóró 2012.03.22. 06:12:56

Pocakos: igen, erre. (Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan felteszik youtube-ra is.)

Ismeretlen_10155 2012.03.22. 08:33:37

érdekes, én éppen tegnapelőtt beszéltem a Porajmosról meg a Holokauszt emléknapjáról többek között a kommunista elnyomás áldozatainak emléknapja mellett egy órán, de ezeknek az egyébként szerintetek nem rasszista embereknek, a magyar honfitársainknak a jelen lévő gyermekei a holokausztnál még csak-csak kussoltak, bár voltak, akik már ott is fanyalogtak meg zsidóztak (érdekes, de abban az osztályban, amelyikbe járt zsidó gyereke -- bár sokkal rosszabb szellemű csapat voltak -- semmi, de semmi antiszemita hang nem volt), de a porajmos, a Ziganeur Nacht említésekor egyikükből kifakadt, hogy "bár mindet ott nyírták volna ki", és többek ehhez helyeseltek. még mielőtt a tanári személyiségem számlájára írnátok vagy arra varrnátok a gombot, hogy direkt föl akartak háborítani vele, elöljáróban közlöm, hogy ez egy majdnem tiszta lány osztály, akikkel különben nagyon jóban vagyok, sznte mindig humorizálunk, veszik a lapot, alapjában véve normálisak. nem azért mondták, mert fel akartak húzni valamivel -- azt egyébként is észrevenném. azért mondták, mert otthon ezt hallják, így vélekednek a közvetlen környezetükben a cigányokról.

Ismeretlen_46946 2012.03.22. 09:39:34

Minden hazai és nemzetközi felmérés, valamint minden hétköznapi tapasztalat a magyar társadalom igen nagyfokú előítéletességéről - közte xenofóbiáról, antiszemitizmusról, a cigányok kirekesztésének, elkülönítésének növekvő gyakorlatáról és (nem is csak elvétve) kifejezett cigánygyűlöletről - szól. Aki ezt nem látja, az vagy vak vagy hazudik vagy nem itt él. És ebből a szempontból számomra tök mindegy, hogy elsők vagy ötödikek vagyunk egy képzeletbeli nemzetközi rangsorban.

Pocakos 2012.03.22. 10:12:49

Nem kívánok vitát indítani, de nem tudom szó nélkül hagyni. Mint azt első bejegyzésemben (is) jeleztem: fogalmi zavarok vannak. Pl. az idézett hozzászóló heccelésre alkalmas kijelentése: "....liberális vagyok és meleg....". Elárulom, nekem erről azonnal Ernst Röhm jutott az eszembe. Hiszen az idézett hozzászólás kezdődhetett volna így is: „….náci vagyok és meleg….”. Erre írtam, hogy az egyik „…a.*születési*, természeti sajátosság, amin változtatni nem lehet. A másik viszont „szerzett” tulajdonság.” (#3.) Hasonlóan keveritek a rasszista, antiszemita, nacionalista, stb. szavakat, fogalmakat. Megfigyelésem szerint: a magyarság elsősorban, és nagymértékben nacionalista, ami jó alap az antiszemitizmusra. Persze a rasszizmus is a nacionalizmusból táplálkozik, de azt általánosítani – magyar viszonylatban - NEM lehet, hiszen az ellenszenv szinte kizárólag csak egy rassz ellen irányul. Nevezhetjük előítéletnek is, de ennek felfokozódásáért a „célcsoport” is felelős, akik pontosan úgy gondolkoznak, mint a nacionalista többség: „mi jók vagyunk, mégis mindenki minket bánt”. Ideje lenne már egy kis önvizsgálatra, meg önkritikára, hogy ez az ország és népe 1000 év után (végre) elinduljon a nyugati integrálódás és gondolkodás „szentistváni” útján. PS. most látom, mintha rás megelőzött volna....

Ismeretlen_10155 2012.03.22. 17:48:29

@Pocakos: annak szándéka nélkül, hogy vita nyittassék azért megkérdezném, hogy kikre érted ezt: "Hasonlóan keveritek a rasszista, antiszemita, nacionalista, stb. szavakat, fogalmakat" általában odafigyelek a tőlem írásban használt fogalmakra éppen pont a hasonló gondolatkapcsolási hibák kiküszöbölésére való igyekezet miatt. ha valaki, én tuti nem keverem egymással őket, pláne nem a rasszistát a nacionalistával meg a nacionalistát mondjuk pl. a patriótával...

Andris 2012.03.22. 20:27:35

drc(8.): attól, hogy tudományos(an megalapozott), még lehet marhaság. A szociológia amúgy is burzsoá áltudomány. :)

Ismeretlen_46946 2012.03.22. 22:51:54

@Andris: :))
süti beállítások módosítása