...amiben sajnos sok igazság van: az MSZP és a DK tényleg a NER része. A cikk

Szerző: rás  2018.03.29. 21:15 4 komment

Címkék: Puzsér választás 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr3913789382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hungboy 2018.04.09. 02:10:36

Már április 9. van, éjjel egy óra után. Több mint egy hete raktad föl ezt a bejegyzést, amire nem igazán volt kedvem reagálni. Kicsit kevésnek éreztem, hogy csupán jelzed, ajánlod Puzsér cikkét, de érdemben nem reflektálsz rá magad sem. Akkor én minek – gondoltam, de a cikket azért persze elolvastam.

Jómagam mindez idáig sosem hangoztattam, hogy a jelenlegi ellenzék mennyire kapóra jön a hatalom gyakorlóinak. Ismertem ezt az álláspontot, azt is érzékeltem, hogy terjed, valamint úgy is raktároztam el, mint ami korántsem légből kapott. Április 8. után már képviselni is fogom. Meg lettem győzve.

Mert kell-e ennél ideálisabb állapot, ha egyszer már nálad a hatalom? Egy ellenzék, amely nemhogy megszorítani képtelen, de a kétharmadodból kibillenteni sem. Amely puszta létezésével, és azzal, hogy négyévente összekapirgálja a fennmaradásához szükséges szavazatokat, permanensen igazolja, hogy demokráciában élünk. Vagy pontosabban egy olyasfajta államformában, amellyel kapcsolatban kevésbé lehet megtagadni, mint amennyire nem lehet állítani a jelzőt: demokratikus.

És Szél Bernadettnek nem kell aggódnia, nem fog börtönbe kerülni. És marad az Index, marad a Hír Tv. És marad Gyurcsány. Jaj, marad ő is! Ha Orbánnak egy csöpp esze van – és annál jóval több van neki –, akkor marad ez a szép, kényes egyensúly. A pont annyira megnyirbált jogokkal, hogy az EU-s pénzek még érkezzenek, hogy a nép zömének még ne jusson eszébe nagyon az utcára vonulni, hogy az inkompetencia ismét alig-alig maradjon le az egyharmad plusz egytől. És valószínűleg nem kell félni a jogi retorzióktól sem. Orbán akkorát nyert, hogy eljátszhatja, ahogy nagyon is érdeke eljátszani, a Nagy Megbocsátót.

Mi meg majd eléldegélünk egy ilyen országban, ki tudja meddig. Ha fiatalabb lennék, talán most gondolnám úgy, hogy pártot, mozgalmat kéne alapítanom. Bár, ha mai fiatal lennék, talán egy vállrándítással elintézném, ami április 8-án történt, és visszafordulnék az aktuális kijelző vagy monitor felé (egy újabb cicás videó, egy újabb instagram profil).

Végül gratulálni szeretnék előrelátásodhoz! Persze megértem, ha nem örülsz ennek különösképpen. Igen, talán komolyabban kellet volna mérlegelni többeknek is az átszavazásokat, talán egy felerősített Jobbik is jobb lett volna, mint egy ilyen országban tovább dédelgetni kedvenc eszméinket. Nem mentség, csak magyarázat, de ezt a mozdulatlanságot nem hittem, nem gondoltam. Így lettem része. Így kerülhet ide az oly sokadszor aktuális Petri-bonmot: Okosak voltunk, ebben állt a hülyeségünk.

Jó éjt, ha már egyszer az következik!

beszélő név 2018.04.09. 02:11:54

Bocs, egy másik néven jelentkeztem be: hungboy valójában beszélő név.

egy nagyi 2018.04.09. 09:35:21

@hungboy: hülyén mondom:ma is felkelt a Nap! A narancsliget pompázik. Mit akarunk, itt a manna! A szervilisek hadrendbe lettek állítva, Középre állj, balra néz, indulás.
viccen kívül, kurva önző módon, ezt a pár évet, ami még hátra van nekem örömtelien szeretném leélni, ugyan látom a szart, de nem kell tapicskolnom benne.
Ha már felébredtél :Jó reggelt.

rás · http://ras2.blog.hu 2018.04.09. 10:59:33

@beszélő név: Nagyon köszönöm a véleményedet, a keserű eszmefuttatásodat, amit csak most olvastam. Én most egy újabb posztban próbálom leírni, amit gondolok. (Csak a napi teendők kicsit elsodornak, meg aztán nem egyszerű a feladat.)

@egy nagyi: Hasonlóan gondolom én is. :)
süti beállítások módosítása