A múlt héten a Hír TV és a Magyar Nemzet lejárató kampányt indított az elmúlt hetek tüntetéseinek „arcai” ellen, közölve, hogy a megmozdulások több szervezője, szónoka ellen volt vagy van folyamatban büntetőeljárás. Várady Zsoltnak például egy – úgymond, korábbi – kábítószerügyét vették elő. Azt nagyvonalúan elhallgatták, hogy egy 11 évvel ezelőtti esetről van szó, amikor a rendőrség a Margitszigeten 0,19 gramm, kannabisz tartalmú „növényi ágvégződést" talált nála. Ennek a becsülhető hatóanyag-tartalma körülbelül ötvenezred része a büntető törvénykönyv szerinti csekély mennyiség felső határának. Minthogy akkor Várady vállalta az elterelést, az eljárást megszüntették ellene. Gulyás Balázsról a Hír TV azt közölte, hogy másfél évvel ezelőtt közúti balesetet okozott. Konkrétan annyi történt, hogy nem adott meg egy elsőbbséget, és belement egy másik kocsiba. Az nem derült ki a műsorból, hogy Gulyás elismerte a felelősségét, együttműködött a hatóságokkal, és már a helyszínen bocsánatot kért.

Kalocsai Kinga ellen személyi szabadság megsértése miatt folyt eljárás – írták. Kalocsai Kinga facebook-oldalán erről ezt írja: „A személyi szabadság megsértése az volt, amikor 2011. december 23-án több aktivistával és parlamenti képviselővel odaláncoltuk magunkat a parlament bejáratához, hogy megakadályozzuk a Fidesz elfogadhatatlan törvényjavaslatainak megszavazását, többek között az új szabálysértési törvényét. Amit akkor tettünk, az helyénvaló volt és bizonyos esetekben újra megtenném.
Ezúton üzenem a Hírt tv-nek, hogy ötször ítéltek el szabálysértési ügyben:
Négyszer jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt, a Közgép területén folytatott tiltakozásunkkal kapcsolatban Simicska Lajos ellen, a Fejlesztési Minisztériumban folytatott tiltakozásunk miatt Paks 2 ellen, Kocsis Máté irodájának elfoglalásakor a hajléktalan embereket sújtó rendelet ellen, a Csányi utcai házfoglalásnál, ahol az üres önkormányzati lakásokra hívtuk fel a figyelmet.
Egyszer pedig közlekedési szabálysértésért, amiért leültünk a Szabadság hídon, hogy követeljük Schmitt Pál lemondását” – írja az ezek szerint többszörös bűnöző Kalocsai Kinga.

A Facebookon egyébként #kedveshírtv hashtaggel kampány indult, amelynek hozzászólói maguk vallják be korábbi bűneiket. Például, hogy gyerekkorukban csokit loptak az üzletben. Egykori kedves tanítványom, Vay Márton környezetvédő aktivista a többi között azt vallja be, hogy 12 éve átvert a főiskolán, amikor – egy általa hamisított meghívólevéllel – azt állította, hogy egyhónapos tanulmányútra megy Németországba, holott egy haverjával Marokkóban csavargott. Pfúj!

A Hír TV és a Magyar Nemzet kampánya pitiáner, és szerintem a szándékolttal ellentétes hatást ér majd el, de nem ez az igazán érdekes. Hanem az, hogy ezek szerint szabad bejárásuk van rendőrségi nyilvántartásokba, és tetszés szerint futtatnak le neveket az adatbázison. Persze ez nem meglepő azok után, hogy a Magyar Nemzet évek óta bennfentes értesüléseket közöl folyamatban lévő ügyészségi vizsgálatokról. Persze csak ha azok ellenzéki személyek ellen folynak. Az adatvédelmi hivatal vezetőjét, Péterfalvy Attilát nem hallottam nyilatkozni az ügyben.

Szerző: rás  2014.12.01. 12:47 3 komment

Címkék: adatvédelem tüntetés Hír TV

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr696948605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2014.12.01. 16:14:54

rás:meglep, hogy ennyire naív vagy. Hiszen már a Monarchia óta s tán még régebbről is tudhatunk a kartotékadat voltunkról. S ma a Nagy Testvér korában pláne.

rás · http://ras2.blog.hu 2014.12.01. 23:01:29

@egy nagyi: Nem a kartotékok létezését tettem szóvá - jelen esetben egyébként teljesen legális "kartotékokról" van szó, hanem azt, hogy ki férhet hozzá. Egyébként ezen se lepődtem meg, de egy dolog valamit - valami aljasat - tudni, és más dolog, hogy minden lehető alkalommal szóvá tegyem a dolog aljas voltát.

egy nagyi 2014.12.02. 18:31:21

rás:értelek és igazad van, sajnos kreálni is tudnak alaptalan vádakat, kifordítják az érintettek mondatait és cselekedeteiknek mikéntjét. Még félő, hogy eljön a rákosista időszak a maga akasztásaival. Ezért van igazad, ha szóvá teszed.
süti beállítások módosítása