"A kezdetektől igyekeztem szerepet vállalni a – rendszerváltással külföld felé lassan megnyíló – hadtudomány kapcsolatépítésében. Ezt igazolják idegen nyelvű publikációim (41) és konferencia-szerepléseim (42). Munkáimra vonatkozó regisztrált hazai és külföldi hivatkozások, reflexiók száma megközelíti a 430-at, melyek közül 98 idegen nyelvű (angol, német, orosz, olasz, szlovén, szlovák, lengyel, görög).
Úgy érzem, hogy kiemelkedő tudományos munkásságommal és a magyar katonai felsőoktatás megújításában vállalt különböző szintű szerepeimmel sikerült hozzájárulnom a hazai hadtudomány és hadügy-szociológia fejlődéséhez, nemzetközi elfogadásának sikeréhez.
Egyetemi előadásaim, szemináriumaim által törekedtem arra, hogy népszerűsítsem a szociológiai gondolkodást a védelmi szektor tisztikarában, s a katonaszociológusok új generációjának kvalifikációját támogató befektetéseim szintén sikeresnek bizonyultak."
(Részlet Prof. Dr. Szabó János nyugalmazott dandártábornoknak, a ZMNE befolyással való üzérkedés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett rektorának szakmai önéletrajzából)

Andris hívta fel rá a figyelmemet, e-mailben az alábbi kísérőszöveggel:

"Gondolkozom pár napja azon, hogy mi visz rá egy sikeres oktatót, katonát arra, hogy befolyásával bűnözzön, hazudozzon, üzletembereket fenyegessen, mint ahogy azt afféle  kábítószerkereskedő, védelmi pénzt szedő albán fickók szokták.
Itt van ez a szabó is. A jános.
(Az ártatlanság vélelmét figyelmen kívül hagyom, mint ahogy a nevét is nemecsekül, kisbetűvel írom, nem szimpatikus a képe se, micsinájjak, szar alaknak néz ki, pedig szociológus)
Mindenesetre a Vagyonvédelmi Kamara elnöke szerint, ha igaz, hogy szabó azt csinálta, amit, az sem lenne szokatlan a magyar biztonsági piacon amiben egyébként vastagon benne vannak az exrendőrök is: gergényi, pintér, túrós, meg a többiek)."

Mit fűzhetek hozzá?
Egyrészt azt, hogy egyáltalán nem lepődtem meg, amikor értesültem a dologról; miért pont ő ne? Elolvasva az életrajzát, viszont már én is gondolkodóba estem. Az persze, hogy valaki szociológus, hogy diplomás, kedves Andris, nem garancia semmire. A boszniai mészáros, Karadzsics például pszichiáter volt, meg kedves kis gyermekmeséket írt...
Szerző: rás  2010.02.19. 18:26 5 komment

Címkék: andris szabó tábornok

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr874929168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andris 2010.02.22. 09:46:45

A karadzsics-párhuzam azért kicsit erős, mivel ő igazolt pszichopata és régi bűnöző. Egyesek szerint, aki ilyesmire adja a fejét, az eleve nem százas. (igen, őt is nemecsekül írtam, megérdemli) Megnéztem a Wikipédiában mit írnak: "A szarajevói orvosi egyetemen tanult pszichiátriát. Diplomáját a neurotikus zavarok és a depresszió terjedéséről írta, miközben saját maga is szenvedett a betegségben. 1974 és 1975 között egy évet töltött a Columbia Egyetem hallgatójaként az USA-ban. Ezután visszatért szülőhazájába és orvosként kezdett dolgozni a koszovói központi kórházban. Jövedelemkiegészítésként gyakran állított ki hamis orvosi és pszichológiai értékeléseket bűnözőknek, hogy azok elkerülhessék büntetésüket. Lebukott, majd csalás és sikkasztás miatt három évet töltött börtönben." Nem garancia, persze.... Én azért a szociológusokban eddig megbíztam, csakúgy, mint a nyelv-és könyvtárszakosokban illetve talán még a karmesterekben. (valamint magától értetődően a kőfaragókban és balett-táncosokban is :)) Egy mítosszal kevesebb. Kár.

Ismeretlen_46946 2010.02.22. 10:59:39

Mint tudod, az a véleményem, hogy szociológia, politológia és hasonszőrű társai (médiatudomány, brr!) burzsoá áltudományok. Éljenek a kőfaragók és a balett-táncosok!

Ismeretlen_1256 2010.03.01. 13:04:34

Én csak tudom, szociológus vagyok. Ezekre MINDENRE képesek! Nevem Van... nevem van, ez, hogy Gorcsev.

Ismeretlen_46946 2010.03.01. 16:12:00

Petrovics!!!

Ismeretlen_111226 2010.09.07. 12:53:25

Tessék azonnal megkövetni a karmestereket! :P ;)
süti beállítások módosítása