Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök a Coca-Cola HBC Magyarországgal.

A kormány új gazdasági modellt épít, amelynek a Coca-Cola a kedvezményezettjei közé fog tartozni - mondta beszédében a kormányfő. Hozzátette: ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelynek a Coca-Cola nemcsak egy dobozt és a benne lévő italt jelenti, Coca-Colát inni azt jelentette ugyanis, hogy egy rövid időre, "legalább egy korty erejéig" az ember a nyugati világhoz tartozott. További bölcsességek OV-től a hvg.hu-n.

A rendszerváltás hajnalán, 1988-89-ben ez volt a Fidesz legnépszerűbb szlogenje: "Olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a Coca-Colát védi." (Ifjabbaknak: a Coca-Colás üvegeken jelentek meg először, a 60-as évek végén a márkajel alatt a "törv. védve" szavak.)

Vicc a Kádár-korszakból: Mi a különbség Kína és Magyarország között? Kína a mosoly országa; ami itt megy, az kész röhej.

Szerző: rás  2012.07.20. 17:16 14 komment

Címkék: gazdaság orbán viktor coca cola

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr854929613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_111226 2012.07.20. 19:36:51

"Nihil novi sub sole." és még ez is: "Non est maior pumilio, licet constiterit in monte."

Ismeretlen_46946 2012.07.20. 21:59:39

:)) Húha! A másodiknak utána kellett néznem.

egy nagyi 2012.07.21. 00:08:53

nagyon "boldog" vagyok, hogy a Cola, mint magyar alapanyagú ital készül el. Az a jó magyar víz lenne talán az az anyag? Persze kell a munkahely meg a piac stb, de mi lesz az egészségünkkel, ha az emberek ezt az egészségtélen cukros löttyöt isszák,no arról a sok környezetszennyező fémdobozról ne is beszéljünk. Talán bízzunk a növekvő létszámú szegényekben, akik begyűjtik a dobozokat.Nem csodálom, hogy kacsintgatunk Kínára, egyforma a környezetszennyezésre vonatkozó mentalitásunk. Mi már csak kínunkban nevetünk, mert a sírás lebénítja a mindennapjainkat.

Ismeretlen_46946 2012.07.21. 07:27:35

Ejnye, Nagyi, hogy beszélhetsz így egy hungarikumról, amit nemsokára a Nemzeti hitvallás is védeni fog!

Ismeretlen_10155 2012.07.21. 20:47:08

én eddig szerettem a Coca-Colát, de mától fogva ünnepélysen fogadom, hogy Pepsit fogok inni. az amerikai demokrácia történetét olvasva a déli úriemberekkel így is tele van a törpöm (hogy a fenti latin szállóigéhez is kapcsolódjak), akkor már inkább az ahhoz képest északi (észak-karolinai) Pepsi, amelyik márkaként is tudatosan vállalja a proli imizsdet.

Ismeretlen_46946 2012.07.21. 22:21:11

@drc: megint tanultam valamit, eddig nem tudtam a két cola osztályjellegéről. Én egyébként évtizedek óta egyiket se iszom, de amikor ifjúkoromban még igen, akkor a kettő közül a Coca-Colát preferáltam.

Szó-szóró 2012.07.22. 19:24:47

A kóla cégek a leggyalázatosabb, legpofátlanabb vérszívók közé tartoznak a kis hazánkban. A tisztességes üzlet és a kólafélék értékesítése olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. A boltban (nem egy étteremben!) a félliteres kólaféle 230 Ft. A 100%-os almaléből egy liter a hipermarketben 200 Ft alatt van, pedig azon is rajta van az extraprofit. De ha már a plázában sétálgatsz és ott veszel egy félliteres kólafélét, akkor az 300 Ft. Én ki tudom fizetni, de a kisebb pénzűek (és itt elsősorban a fiatalabb korosztályra gondolok) a kevesebből fizetik ezt. Lehet, hogy ez nem tűnik fontosnak, pedig én a legfontosabb témák közé sorolom: a tisztességes üzlet (Fair Trade), erre kellene figyelnünk. Figyeljétek meg a reklámokat. Majdnem kizárólag gyógyszer és vegyszer reklámokat nyomnak. (A kólafélék az utóbbi kategóriába tartoznak.) Arról kellene sokat beszélni, hogy hogyan lehet lerúgni magunkról ezeket a csápokat. Viktor mellényúlt.

Ismeretlen_10155 2012.07.31. 15:07:46

@Szó-szóró: Amit leírsz, az többé-kevésbé így van, ezt hívják kapitalizmusnak. A kólák rövid, alig százhuszonvalahány éves története gyakorlatilag a modern marketing megszületésének a története is; aki értő módon nézi, az megtanulhatja belőle, hogyan kell keresletet gerjeszteni egy olyan termék iránt, amire táplálkozás-élettani szempontból gyakorlatilag semmi szükség nincsen. Abban is valószínűleg igazad van, hogy a kólák egy része erősen egészségromboló, viszont a 100%-os gyümölcslevek, amiket ellenpéldaként hozol, gyakran kicsit sem egészségesebbek. A dolog ugyanis úgy van, hogy azokban az országokban, ahol a gyümölcsöt megtermelik, általában azonnal sziruposítják is, mert így a leggazdaságosabb a szállítása. A szirupot aztán az ipari feldolgozást végző üzemekben vízzel feleresztik, gyümölcscukor helyett nádcukorral, ízfokozókkal, állagjavítókkal és színezékekkel felturbózzák, így a végeredmény egészségügyi szempontból alig különbözik valamiben a természetellenes színű kóláktól. A 100% ugyanis nem a gyümölcstartalmat, hanem a gyümölcsszirup hígításának aranyszámát jelenti. Legfeljebb csak annyival "jobbak" ezek az élelmiszerek a "kóláknál", hogy nincsenek a csontokat romboló szénsavval dúsítva. Végezetül pedig: Orbán Viktor szerintem nemcsak, hogy mellényúlt, hanem bugyután következetlen is. Nem lehet ugyanis egy és ugyanabban az iparágban egyszerre a multik seggét nyalni és a magyar nagyvállalatokat is, meg a KKV-szektort is preferálni. Vagy-vagy.

Szó-szóró 2012.08.01. 22:18:33

drc: igaz, hogy a 100%-os gyümölcslevek sem tökéletesek, de azért klasszisokkal jobbak mint ezek a kólafélék. Cukrot egyébként nem azért nem tesznek bele, mert annyira becsületesek és vigyáznak az egészségünkre, hanem azért, mert az drágább, mint pl. maga az alma. Ezt könnyen be lehet látni: 1 kg cukor a boltban 250 Ft fölött van, 1 kg léalma ára nem több 40-45 Ft-nál. (Egyébként nem sziruposításnak nevezném a feldolgozásnak ezt az első fázisát, hanem sűrítmény készítésnek, mivel nem tesznek bele cukrot, de ennek esetünkben nincs nagy jelentősége :) Azt viszont nem ragoznám, hogy OV most hogy nyúlt mellé. Egy ilyen mellényúlás meg nemigen zavar bennünket abban, hogy szeressük :)

Ismeretlen_10155 2012.08.02. 07:47:56

@Szó-szóró: "klasszisokkal jobbak mint ezek a kólafélék" Egyik állandó fogyasztása sem egészséges. Innen kezdve szerintem az, hogy melyik mennyire nem az, szerintem már ízlés kérdése. Egyébiránt cukrozzák. Nézd csak meg bátran bármelyik ún. 100%-os gyümölcslé (valójában eredeti térfogatra hígított sűrítményből és cukorból készült ital) dobozán. Föl kell már ugyanis tüntetni. =)) Szerencsére. Az OVi-s mondatod, amely szerint "Egy ilyen mellényúlás meg nemigen zavar bennünket abban, hogy szeressük :)" alighanem arra a következtetésre juttat ismét, hogy fideszesnek lenni inkább valami vallás-szerű pszichózis, egzaltált lelki állapot, mintsem józan meggondolás kérdése. Még egy ok, amiért idegenkedve nézek rátok, fideszesekre ezután, ti. komoly meggyőződésem, hogy aki OVi-t szereti, illetve rajonja, az bizonyos mértékig biztos, hogy őrült.

Ismeretlen_10155 2012.08.02. 07:51:39

helyesen: Még egy ok, amiért idegenkedve nézek rátok, fideszesekre ezután, ti. komoly meggyőződésem, hogy aki bármely politikust szereti, illetve rajongja, az bizonyos mértékig biztos, hogy őrült.

Szó-szóró 2012.08.03. 19:15:47

drc: nem tudom miért van meg benned a kényszer, hogy engem fideszesnek, vagy hogy OVI rajongónak állíts be. Mindegy, maradhatsz ebben a hitben. Látod, én ezt a kérdést is másként látom. Azért, mert te emeszpés vagy, és szereted a baloldali ikonokat, még nem nézek rád idegenkedve, sőt, még őrültnek sem tartalak. Lehetséges, hogy túlságosan nagy bennem a tolerancia, de ez sem zavar.

Ismeretlen_10155 2012.08.04. 21:27:55

@Szó-szóró: ha engem(!!!) emeszpésnek nézel, akkor nem vagy tisztában azzal, hogy mik és milyenek a politikai nézeteim, vagy azzal nem vagy tisztában, hogy mik a zemeszpé politikai nézetei. ám ez abból a szempontból mindegy is, hogy megvádolsz holmi kényszeres viselkedéssel, pedig nem kellene! ezt írtad: "Azt viszont nem ragoznám, hogy OV most hogy nyúlt mellé. Egy ilyen mellényúlás meg nemigen zavar bennünket abban, hogy szeressük :)" Nos, ebből szerintem viszonylag egyenes logikával következik (ti. T/1 fogalmaztál), hogy te magad is szereted Orbánt, ergo minimum fideszes vagy orbánista lehetsz -- de a kettő innen nézvést egy és ugyanaz. Persze, ha gondolod ködösíthetsz tovább, de ugyan számold már össze legalább magadban, hogy tőlem hányszor láttál leírva olyan állítást, hogy szeretem (szeretjük) ezt vagy azt az emeszpés vagy másmilyen politikust, pártvezért, stb. ? Szóval te is beláthatod: nem én vagyok itt a kényszeres (vö.: 'aki nem fideszes és baloldali, az csak emeszpés lehet'), hanem te nem fogalmazol úgy, hogy egyértelműen követhető volna, hogy tulajdonképpen mit is gondolsz.

Szó-szóró 2012.08.06. 20:18:20

drc: látod, elárultad magad. Ha nem vagy emeszpés, akkor bizotsan fideszes lehetsz. Szdsz ugyanis már nincs :)
süti beállítások módosítása