Balóval. Az RTL 2-n tegnap este indult a Magyarul - Balóval c. hírháttér-műsor. (Hétköznaponként 21.30-kor, ismétlés az RTL Klubon valamikor éjféltájban). Bár szinte teljesen leszoktam a tévénézésről, ezt megnéztem, mert Baló kiemelkedően a legjobb (és ezért persze ritkán foglalkoztatott) tévés politikai újságíró. Korrekt műsor volt, a Merkel-látogatáshoz kapcsolódóan, mellbevágó újdonságok nélkül. Illetve...

Baló első stúdióvendége Dirk Wölfer, a Német-Magyar Kereskedelmi Kamara egyik vezetője volt. Elhangzottak a legfontosabb számok, hogy t.i. mintegy 4000 német cég tevékenykedik Magyarországon, csaknem 300 ezer alkalmazottal, és ezek adják a magyar export kb. 1/6-át. A beszélgetés során Baló rákérdezett, hogy hogyan viszonyul a magyarországi német vállalatok termelékenysége az otthoniakhoz. Wölfer azt mondta, hogy általában ugyanaz a színvonal, de egyes esetekben - köszönhetően a "zöldmezős" beruházások legmodernebb technikájának - még magasabb is termelékenység itt, mint Németországban. - És a bérek? - hangzott a riporter következő kérdése. Negyede a németországinak - ismételte meg kétszer is Dirk Wölfer, azzal vigasztalva az elképedt Balót, hogy Romániában, Bulgáriában még alacsonyabbak a bérek.

A riport itt látható. Az ominózus beszélgetésrészlet 5.20-tól.  (Technikai balfasz vagyok, ezért nem tudtam úgy beilleszteni, hogy ne verje szét a sablont.

Szerző: rás  2015.02.03. 12:15 1 komment

Címkék: gazdaság bérek német-magyar

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr67136335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2015.02.03. 16:33:21

rás:hasomló mentalitásból mint te mi is megnéztük.Nekem azért tetszett a Baló stílusa,mert nem csípőből akart lőni, hanem a gazdasági élet mikéntjébe való bepillantást tette lehetővé a kérdései által.A másik interjúalany is érdekeseket mondott, egy kicsit így más megvilágításba hozták a Fidesz pávatáncát.A kérdésem az ,hogy ha más színű kormány lenne most hatalmon ezt a kettős kitettségét az országnak hogyan kezelné ? Néztem a Merkel-Orbán sajtótájékoztatót is. Nekem már amikor megjelent a köztudatban az illiberális minősítése a kormánynak problémám volt ennek a kifejezésnek a tartalmával. A férjem győzködött engem róla, hogy mit értsek alatta, de nem tudtam elfogadni, csak a magam paraszt eszével gondolkoztam róla.
süti beállítások módosítása