Az Európai Bizottság november elsején hivatalba lépő új elnöke, Jean-Claude Juncker ma délben ismertette az új bizottsági tagok névsorát. A biztosjelölteket a következő hetekben meghallgatja az Európai Parlament illetékes szakbizottsága (ennek nyomán előfordulhatnak változások), majd az EP plenáris ülése egyben szavaz a bizottsági névsorról. A magyar kormány által jelölt Navracsics Tibor az ifjúságpolitikáért, kultúráért, oktatásügyért és uniós állampolgárságért felelős biztos lesz.

A dolog pikáns, ugyanis az Európai Unió ellen "szabadságharcot" vívó Orbán-kormány jelenlegi minisztere novembertől egy olyan portfólióért felel majd, amely talán a legfontosabb az egységes Európa - ha tetszik (vagy nem tetszik), az Európai Egyesült Államok - kiépítésének hosszú távú programja, a nemzeti elkülönülés meghaladása szempontjából. Az EU 2020-ig szóló Ifjúsági stratégiája - részletek például itt - ösztönzi a diákok, friss diplomások külföldi ösztöndíj-programjait, a fiatalok külföldi munkavállalását, tehát a migrációt. Az oktatásügy aktuális "szépsége", hogy az Orbán-kormány szinte minden lépése - a közoktatás centralizációjától kezdve a tankötelezettségi korhatár leszállításán át a diplomások arányának szándékolt csökkentéséig - diametrálisan ellentétes az Európai Unió politikájával. És hát az európai kultúra se a rovásírásról meg a turulról szól...

Semmi kétségem, hogy ki fog derülni, Navracsics a "globális SZDSZ" és a szabadkőművesek beépített ügynöke volt a Fideszben.

Szerző: rás  2014.09.10. 13:05 2 komment

Címkék: EU Navracsics

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr396685695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.11. 11:33:51

Azért ez kissé az az eset, amikor felköpünk, és alá állunk.:D:D:D

rás · http://ras2.blog.hu 2014.09.11. 23:27:34

@látjátok feleim szümtükkel: Mégis más érzés, mintha más köpne le. :)
süti beállítások módosítása