Tételmondatok
1. Az Iszlám Állam fanatikus, aberrált gyilkosok gyülekezete. Fanatikus, aberrált gyilkosokat meggyőzni nem, csak kiirtani lehet.
2. A fanatikus, aberrált gyilkosok nem azonosak a muszlimokkal. Ahogy az IRA vagy az ETA gyilkos terroristái sem voltak azonosak a katolikusokkal. Az Iszlám Állam első és máig legtömegesebb áldozatai (többnyire síita) muszlimok.
3. Száddam Husszein Irakja, Kadhafi Líbiája diktatúra volt, ahogy évtizedeken át az volt az Asszadok Szíriája is. A diktatúrák igazságtalanok, kegyetlenek. Csak éppen - bármennyire cinikusan hangzik is - képesek rendet tartani.
4. Az Iszlám Államot, a muszlim hitre - feltehetőleg őszintén - hivatkozó terroristákat, szervezeteiket az Egyesült Államok és szövetségesei iraki, szíriai, líbiai beavatkozása szabadította a Közel-Keletre és Európára. A (nyugati típusú) "demokrácia építésére" hivatkozó, felelőtlennek, megalapozatlannak és végzetesnek bizonyuló, cinikus világhatalmi játszmájuk. Ahogy a 80-as években az ISIS "elődjét", a későbbi al-Kaidát alkotó muszlim harcosokat - terroristákat - is az amerikaiak fegyverezték fel, hogy a szovjetek ellen harcoljanak Afganisztánban.
5. Európában a zsidó-keresztény "őslakosok" mellett nagy számban élnek muszlimok, buddhisták, hinduk, konfuciánusok stb. - vagyis a multikulturalizmus (ha ezen többféle etnikumú, vallású emberek és közösségeik jelenlétét és - szükségszerűen konfliktusokkal járó - együttélését értjük) megváltoztathatatlan tény.
6. Pofátlan cinizmus, ahogy Orbán Viktor január óta a menekültek és terroristák összemosásával, belpolitikai, hatalmi céljai érdekében kampányol.  Az immár néhai fanatikus, aberrált gyilkos "Dzsihádi Johnról" elhiszem, hogy őszintén hivatkozott az iszlámra, Orbánról nem hiszem el a keresztény Európa védelmére való hivatkozást.
7. Az "iszlám" főnév, a "muszlim" melléknév.

8.: az előző bejegyzés

Szerző: rás  2015.11.14. 22:15 Szólj hozzá!

Címkék: iszlám terrorizmus világpolitika Orbán USA

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr478078988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása