Az angolok (többsége) épp olyan ostoba nacionalisták, mint a magyarok (többsége). Ez volt az első gondolatom ma reggel, amikor meghallottam a brit népszavazás eredményét. Meg hogy a népszavazást egy választási kampányígérettel elindító David Cameron épp oly felelőtlen demagóg, mint Orbán. Nincs kétségem afelől - ha lettek volna, Lázár János tegnapi szavai eloszlatták volna -, hogy Orbánék a legszívesebben, akár a briteket megelőzve is, otthagynák az EU-t. Csak hát, ugye, kell a pénz, amit - egyelőre - onnan kapunk; de ha sikerül a tervük, vagyis 2018-ig lehívhatjuk az összes 2020-ig lehetséges ("nekünk járó") pénzt, akkor a "függetlenség", a "szuverenitás", a "szabadság" mellett döntenek. Csak éppen...

A szándékok, indulatok és a csak a következő választásokig terjedő gondolkodás mellett van azonban néhány apró tény. A nüansznyi különbség Anglia (és az egyelőre - valószínűleg nem sokáig - még létező Nagy-Britannia), illetve Magyarország világgazdasági és világpolitikai súlya, földrajzi-geopolitikai helyzete között. Meg hogy mi kapjuk a pénzt, az angolok meg adják...

Nem kell - nehéz is - szeretni az EU-t, "Brüsszelt". Szeretni azt lehet, hogy szabadon utazhatok, ha olyan szakmám van, szabadon dolgozhatok bárhol a kontinensen, meg hogy a kisvárosom főterét, templomát, jó esetben a csatornahálózatát is, "brüsszeli" - például angol - pénzből hozták rendbe. (Nem mellesleg: Magyarországon 2009 óta (a stadionokon kívül) gyakorlatilag nincs olyan állami beruházás, ami - legfeljebb minimális önrész mellett - ne EU-s pénzből valósult volna meg. Szóval nem szeretni kell az EU-t, amely lényegét tekintve (gyengébb idegzetűek, figyelem! most kommunista propaganda következik) a globális, nemzetek feletti tőke egyik szervezete, eszköze. Nem kell szeretni a globális tőke uralmát. Csak éppen - a következő világforradalomig - tényként, adottságként kell számolni vele, tudni kell alkalmazkodni hozzá, használni, kihasználni az általa nyújtott előnyöket. És - részvevőként - legalább súlyunknak, tekintélyünknek megfelelően beleszólni a feltételek alakításába.

Az EU elődeit - Európai Gazdasági Közösség, Európai Szén- és Acélközösség, Euratom - az 50-es években három tényező hozta létre, meg az azokat felismerő, európai távlatokban gondolkodni képes politikusok. Az első - mintegy folytatásaként az 1920-as években az I. világháború tanulságaként megszületett Pán-Európa gondolatnak -, hogy a francia és német gazdaság összekapcsolásával olyan egymásra utaltságot teremtsenek a két történelmileg egymással rivalizáló ország között, ami kizárja egy újabb háború lehetőségét. A másik tényező szintén évtizedekkel korábbi felismerésből származott: csak egy egyesült Európa képes gazdaságilag felvenni a versenyt Amerikával. A harmadik ok viszont új volt: a hidegháború, amelynek légkörében szinte csak az volt a kérdés, a szovjet-amerikai, a kelet-nyugati szembenállás mikor vezet fegyveres konfliktushoz, ne adj' isten atomháborúhoz. Ez utóbbi a Szovjetunió és a kelet-európai "kommunista" rendszerek összeomlásával (bármit gondolunk is Putyinról) elmúlt. A célt jelentő első tényező, a német-francia - tágabb értelemben a (nyugat-)európai - gazdasági összeolvadás visszavonhatatlanul megvalósult. Maradt a második: a ma már nemzetek feletti piacon folyó verseny. (A britek egyszer már megpróbálták a külön utat: 1957-ben nem fogadták el az invitálást a Közös Piacnak is nevezett EGK-ba. Aztán a 60-as években a franciák - de Gaulle - ismételt vétója miatt sokszor megalázó tárgyalásokra kényszerültek, hogy felvegyék őket.)

Az EU mindig több volt, mint gazdasági integrációs szervezet. Már az EGK-t létrehozó 1957-es Római Szerződés az "Európa népei közötti mind szorosabb egység" megteremtésének távlatáról beszélt. Az áru, a tőke, a munkaerő szabad mozgását megvalósító gazdasági integráció fokozatosan erősödő politikai dimenziót is kapott.

E több évtizedes folyamat során azonban az EU alapvetően megváltozott - éppen a politika szempontok előtérbe kerülése miatt. A Közös Piacot annak idején hat, gazdaságilag nagyjából azonos fejlettségű állam (NSZK, Franciaország, Olaszország és a Be-Ne-Lux) hozta létre, és ez nem változott Nagy-Britannia, Írország és Dánia 1973-as felvételével. A 80-as években azonban a diktatúrák alól felszabaduló, gazdaságilag más szinten álló dél-európai országok - Görögország, Portugália, Spanyolország - felvételénél már nyilvánvalóan a politikai szempontok érvényesültek, amelyek aztán szinte kizárólagossá váltak a volt szocialista országok 2004-es (és későbbi) bekapcsolásakor. Mindez úgy történt, hogy közben a "magországok" ösztönzésére az integráció nemcsak "horizontálisan" bővült, hanem el is mélyült: az EU-t alkotó országok szuverenitásuk (17. századi, a vesztfáliai béke korából származó fogalom!) újabb és újabb darabjáról mondtak le. A két folyamat gazdaságilag is (lásd görög válság), politikailag is (történelmi okokból nacionalista kelet-európai országok) szembe került egymással.

Itt tartunk ma, és a Brexit csak egy eleme az EU válságának. Azonban az EU egész - immár hat évtizedes - története leírható a válságok történetével. Amely válságokból - az első talán a mezőgazdasági közös piac megteremtése körüli elkeseredett vita volt a 60-as években - az EU mindig az integráció elmélyítésével jutott tovább. Nincs kétségem, hogy ez fog történni most is - csak éppen nélkülünk. Két- vagy háromkörös Európa jön majd létre a következő években: az azonos fejlettségű - és szándékú - országok létre fogják hozni az Európai Egyesült Államokat (a lényeg ez, a föderáció lesz, még ha nem is így nevezik majd), míg hozzájuk valamilyen szervezeti formában kapcsolódnak majd az erre gazdaságilag képtelen és/vagy politikailag nem hajlandó peremországok. Ez a mag-Európa pedig - történelmi távlatban - akkor is létre jön majd, ha ne adj' isten, a közvetlenül előttünk álló években Európában elharapózik a nacionalista őrület.

Amit mi majd persze egy kicsit jobban megszívunk majd, mint mások.

Szerző: rás  2016.06.24. 12:02 179 komment

Címkék: nacionalizmus EU Európa Brexit integráci

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr548836660

P_o_c_a_k_o_s 2016.06.24. 19:31:57

"....Szeretni azt lehet, hogy szabadon utazhatok, ha olyan szakmám van, szabadon dolgozhatok bárhol ..."

Ennek a kritériumnak megfelel a Commonwealth is! ;-)

rás · http://ras2.blog.hu 2016.06.24. 21:42:43

@P_o_c_a_k_o_s: Sajnálatos módon nem vagyok a Commonwealth polgára.

KenceFince 2016.06.24. 23:25:33

Nehéz itt állást foglalni, hiszen mindkét oldal téves elgondolás alapján járt, a Brexit szavazói alapvetően két okból szavaztak úgy, ahogy:
1. Az eurokraták, Brüsszel menjen a picsába.
2. A kelet-európaiak menjenek a picsába

Az 1. pont igaz, csakhogy önmagában semmire se elég, nem koherens világnézet. Mert az alkesz Juncker, a tahó Schulz, Cohn-Bendit és hasonló mocskok által vezetett EU valóban semmi kötődést nem képes kialakítani, de egy európai együttműködésre valóban szükség lenne.

A 2. pontot illetően meg az angolok nagy tévedésben vannak. Nem a lengyel, magyar, stb. munkavállalóktól kéne félteni a brit hazát, ugyanis ezek - szemben a volt gyarmataikról odaömlött kokerókkal - nem fognak nekiállni sem robbantgatni, sem ficki-fickizni, sem őket túlszaporodni, sem őket kultúrájukban felülírni...

Mindenesetre azok a libsimagyarok, akik eddig bőszen hangoztatták a Határátkelő blogon, hogy Britannia mennyire haladár meg toleráns, meg fejlett, húha, azok is kaptak most egy pofont... lehet levenni a négerrel összekarolós képeket Face-ről, meg az arcból visszavenni...

Punxsutawney Mormota 2016.06.24. 23:52:39

@KenceFince: Mi van, Ecsém? Csendben rasszistáskodunk? Niggerezel? Utálkozol? Kint voltál, de nem kaptál munkát, mert még mosogatni sem tudsz, és erről is a libsik tehetnek? Netán Soros? Vagy Merkel? Tudod mit?! Ne aprózd el, erről is Gyurcsány tehet, meg az elmútnyócév. Csak ennyit írj, Gyurcsány + elmútnyócév... És minden ostoba libsi tisztában lesz a véleményed magvával. És komolyságával. Meg azzal, hogy ki vagy...

Kelly és a szexi dög 2016.06.25. 00:17:27

Orbán éppen a kilépés ellen kampányolt, szóval elég nagy csúsztatással kezdesz...

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.25. 00:36:06

@Kelly és a szexi dög: Orbán csak egy dolog miatt nem akar válni az EU-tól: tudja, hogy az eu-s támogatások nélkül Magyarország halott lenne. Szóval kapja az ország a minél több pénzt, és cserébe hagyják őt és kriptobolsevik rendszerét békén.

Mert nekünk csak jogaink vannak, de kötelességeink nem.

pamut 2016.06.25. 00:42:23

@Kelly és a szexi dög: mintha számítana bármit is mikor mit hazudik.

Börtönbe most már a fideszesekkel! 2016.06.25. 00:54:01

2002 óta a bukott Lopbán ott tesz be Magyarországnak az EU tagsága ellenében, ahol csak tud.

2003-ben egyenesen bojkottra szólította fel az országot az EU népszavazáskor, de hatalmas kokit kapott a néptől.

2010 óta viszont megtalálta magának azt a 2 millió seghülye hüséges prolit, akikkel most már kormány pozícióból rühellteti meg Magyarországot Európa és a világ szemében. Még néhány év és a segghülye magyar parasztjai is megnépszavazzák az EU kilépést.

Csak így tovább segghülye fideszkomcsi cselédnépség, nektek tényleg nem az európai civilizáció való, hanem a ruszki-bulgár-félázsiai nomád legelésző életmód.

fideszes Bróker kormány 2016.06.25. 01:01:26

@KenceFince:

Az angolok pont a te náci kelet-európai fajtádtól akartak megszabadulni. És sikerült nekik!

Jól elvoltak az angolok a Commonwelthben 80 évig a mindenféle fajú és vallású migránsaival, de a kelet-európai népekből most már hivatalosan sem kérnek.

Az indiai, a pakisztáni, az afrikai maradhat, a kelet-európai migráns tömegáradat meg áramolhat haza. Nem odavalóak. Erről szólt a népszavazás.

monddazigazatmar 2016.06.25. 01:30:46

"incs kétségem afelől - ha lettek volna, Lázár János tegnapi szavai eloszlatták volna -, hogy Orbánék a legszívesebben, akár a briteket megelőzve is, otthagynák az EU-t. "
Jaj, te barom! Hát tényleg! Szövegértés meg van a saját linkednél?
Lázár azt mondja, a kormány nem mérlegelte, hogy ki kéne-e lépni, hogy az elit szerint jó az EU. Az viszont igaz, hogy vannak problémák, és vannak csalódott és dühös emberek. - Na, a hülyeblogger szerint Lázár a kilépésről beszél.

monddazigazatmar 2016.06.25. 01:34:36

@Börtönbe most már a fideszesekkel!: Mesélj már a 2003as népszavazási bojkottról, légyszi. Valahogy nem emlékszem

Az apokalipszis lovasa 2016.06.25. 02:09:10

Hú de kibaszott fogalmatlan ez a blog. Látom mások már bekommentelték, hogy miért.

Ezmiértkell 2016.06.25. 06:08:11

Valaki írja már le: az Unió semmi másról nem szól , csak arról , hogy a közpénzt le lehessen nyúlni....! Nehogymár azt mondd, hogy meghalnál a "munkaerő szabad áramlas" passzus nélkül!!! A fejesztésekről meg annyit, hogy Mucsröcsögére is díszburkolat kell, de munkahely az nincs....LÉPJÜNK KI!!!!

varisztor 2016.06.25. 06:11:34

@Kelly és a szexi dög: Most. Előtte lebegtette, hogy menni kéne. Ráadásul orbán igen szavahihető ember, idézem I. orbánt: "Egy dolog a választás és egy dolog a kormányzás." mondta, amikor számonkérték rajta a választási ígéreteit. Azután mondta ezt is: "Ne azt nézzék, mit mondok, azt nézzék, amit csinálok." és ez is igaz, nézni kell, amit csinál és máris igaznak tűnik, hogy amíg az euro eső tart, alá áll, de rögtön odébb lép, amint az eláll.

elemes 2016.06.25. 06:12:56

"ostoba nacionalisták"

Dehogy. Csak az önhitt vezetőik alulbecsülték az orosz bomlasztó propaganda erejét.

varisztor 2016.06.25. 06:13:57

@Ezmiértkell: Nem, erről a fidesz kormány szól. Kicsit a dimenziókkal bajod van.

Dummy Druggist 2016.06.25. 06:19:23

Azt gondolom ne "Üzenjünk Brüsszelnek..." a továbbiakban!
Azt gondolom, Orbán fejezze be, hogy az EU sírásója legyen, és kezdjen el végre dolgozni az európai egységen, ha már ellopta az onnan jövő pénzek jó részét.
Orbán, Szíjjártó, Lázár és a többi, vegye ki végre a nyelvét Putyin unterhinterlandjából, vegyenek egy mély lélegzetet, és fordítsák a magyar hajó kormányát ismét nyugat felé.
A Fidesz, a Jobbik, fejezze be végre az uszítást az EU ellen, ne fenyegessenek bennünket az EU-ból való kilépéssel, ne legyen erről népszavazás, és Orbán is mondjon le az őszre tervezett népszavazásáról.
Ezt üzenem a felelőtlen magyar kormánynak, de magukra vehetik a fentieket a lengyelek, a franciák és a többi populista euroszkeptikus is.
Vegyék már észre, hogy Putyin kottájából játszanak, és az EU szétverésével, a III.-ik világháborút kockáztatják, amely könnyen lehet az utolsó nagy háború az emberiség történelmében!!!

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.25. 06:35:38

@Punxsutawney Mormota: és ha niggerezik akkor mi van? Eleve mivel ő maga nem nigger, ha van véleménye a niggerekről nyugodtan elmondhatja. A nigger sem különb ember, mint bárki más, hogy ne lehetne kritizálni vagy szóval illetni, mint bárki mást.

Nem tudománytalanul fröcsögött a néptárs, nem lemajmozta őket, hanem jogos kiritkát fogalmazott meg egyesek viselkedésével kapcsolatban. Bár szerintem pont a karibi térségből Nagy-Britanniába bevándorolt feketék egész normális, helyrevaló emberek, ha valakinek valami bántja a szívét, nyugodtan kiöntheti, jobb, mintha magában tartja.

Az időnkénti megfontolatlan kritika is jobb, mint ez az ostoba fasizmus, ami el akar taposni minden kritikát, mert annak ez a vége, mint a Brexit és hasonló kitörési pontok.

Én nem értek egyet a Brexittel, de az egész Európai Unio projektet elszabotálták az elmebeteg marxisták és ez tény.

Annak idején lefektették a nagy Lisszaboni Programot, hogy majd így és úgy fog felvirágozni minden és versenyképes lesz az EU, ráverünk a világra. Nem lett belőle semmi.

Jobbak leszünk, mint Amerika. Nem lettünk.

Tudományos szuperhatalom leszünk. India és Kína jobban fejlődött, habár itt legalább voltak eredmények, de mégis elég soványak.

Az egész lisszaboni terv viszont, a célkitűzések, minden megbukott.

Na sebaj, csak az nem hibázik aki nem dolgozik.

Viszont erre nem történt semmi. Hol van az újabb terv? Hol van az új nemzeti étosz? Hol van az önkritika? Hol van a vizsgálat és az új terv?

Ha valaki leesik a lóról azt mondják, hogy jobb ha minél hamarabb, amint kiheverte magát visszaül rá, különben gátlások alakulnak ki benne.

Európában elindult egykor egy szupernemzet építése. Elindult egy új, egységes föderatív nacionalizmus, majd építünk egy Európát, amire mindenki büszke lehet, megvédjük a kisebbségeket, lesz ez meg az.

És lett egy nagy túró. Az egész kontinens azt a hatalmas felhalmozott szociális és gazdasági tőkét égeti veszetten amit ÉVSZÁZADOK munkája hordott össze, hogy Európa jobb legyen, mint Afrika vagy Ázsia.

És az európai ember egy töketlen szar lett, azt látja mindenütt, hogy az EU szar, válság után válság jön, mindig csak a kudarc ömlik a hírekből.

Az európai emberek nem szaporodnak, nincsenek gyerekek, nincs jövő felé fordulás. NIncs olyan nagy Jövő Európa előtt, amit India, Kína vagy időről időre akár Brazília, sőt már Nigéria is belengethet. Az európaiak azt látják és hallják, hogy ez a kontinens a múlt zenéje.

Nincs európai büszkeség. Ami dől mindenhonnan az az antirasszizmus. Ami persze szép, mindenkiben van érték, mindenki képviselhet jó dolgokat, mindenki előremozdíthatja a civilizáció kerekét.

De könyörgöm, hol van itt a csapatszellem? Hol van itt a mégis mi azért jobbak, többek vagyunk, gyerünk mi? Így nem lehet versengeni, így élni nem lehet, hogy valaki ne akarjon JOBB, ERŐSEBB, TÖBB lenni a másiknál.

Ahogy a nagy gondolkodó és nemzetközi politikai aktivista mondotta volt, szabad fordításban: "Ha az emberek látnak egy erős és gyenge lovat, az erőset fogják szeretni."

Nem kell utálni a négereket. Nem kell utálni a kínaiakat. A közhiedelemmel ellentétben még az oroszokat és a muzulmánokat sem.

De ha valaki tagja egy országnak, egy törzsnek, egy csapatnak, és nem szereti jobban a társait, nem küzd értük jobban, nem preferálja őket, akkor szar csapatjátékos.

Európa pedig egy szar csapat.

Na ezért akar mindenki kilépni. Pedig nincs értelme, nem járnak jobban. Európa pedig jó hely is lehetne.

Ha nem itatna mindent át ez az ostoba félreértelmezett felsőbbrendűségtudat, hogy az európaiaknak olyan nagy felelősségük van a világban, hogy nem lehetnek önzők, ha az épp arra van szükség, nem lehetnek büszkék, ha arra van ingerük, nekik nem kell mindenért megküzdeniük, mint mindenki másnak.

Az a baj, hogy Nyugat-Európa túlnyerte magát és ezért mindenki rohadt rasszista lett, majd jöttek az agyatlan marxisták és mindenkiből messiást csináltak.

Pedig a messiások nem boldogok. És igazából nincs is rájuk szükség.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.25. 06:37:34

@elemes: micsoda propaganda.

Biztos az oroszok tehetnek arról is, hogy Juncker elvtárs egy alkoholista aki egy hónapos szabadságra megy rendszeresen és szarik a Brexitre.

Ezek a fránya oroszok, akkor gazdaságuk sincs, mint az olaszoknak, de egész Európa a zsebükben van.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.25. 06:41:34

@fideszes Bróker kormány: Milyen igaz!

Nem véletlenül Hitler is csak a miféle vagy még mifélébb szláv-mongol kotorék népeket akarta kiirtani és az indiaiakat pedig imádta, sőt még egy indiai szent jelképet is tett meg birodalmi jelképnek, a németeket pedig mindenáron az árjákkal (indo-irániakkal) akarta rokonítani.

Azok annyival jobb emberek, mint ez a söpredék itt.

Még szerencse, hogy az angolok feleszméltek és újraépítik a Birodalmukat, mi meg dagonyázhatunk tovább a Magyar Ugaron.

2016.06.25. 06:43:07

Ha már a németek azon filóznak hogy kétlépcsős "unijó" legyen, akkor talán a csúti Orsósnak vissza kellene venni a nagyképernyős arcából.

Eddig, hazudozott össze vissza, üzengetett Brüsszelnek, kokit, nyaklevest, tockost ugatott és küldött --üzenetben. És látható az unijó megijedt. Annyira hogy megüzenték, ha akarnak a magyarok is mehetnek.

Ám most elkezdi nyalni a seggét Junkernek , hogy mi nem ezt mondtuk, nem igy gondoltuk. Orbán egy tuskó , hazug zsivány.Egy g.ci, mint ahogyan Simicska mondta.

Az új plakátokra pedig az kerül, hogy "ha nem adtok pénzt többet, akkor nincs mit ellopni és a nép--az Istenadta nép--felköt bennünket !"

Vajon Orsós mikor hallja meg a nép hangját, akik azt skandálják egy jó ideje, hogy a sosros fiókák eddig is hazudtak, eddig is loptak és tönkretették a zországot. Dakota ! Talán el kéne menni amig nem késő !

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.25. 06:46:31

@varisztor: de legalább fejlődőképes.

Látjuk, most már nem is ígért semmit, így nincs min dödörögnie az ellenzéknek, hogy nem tartotta be a választási ígéreteit.

Megígérte, hogy ő nem a Gyurcsány. És mivel a másik idegbeteg és a posztkomcsi párt csak nem tudnak végre önkritikát gyakorolni és kéz a kézben eltakarodni a közéletből, még meg is nyerte a választást.

Sőt még az is lehet, hogy a 18-asat is megnyeri. Pedig lelke rajta, ő aztán végképp nem igyekszik, hogy az a mindenki által imádott populista népvezér legyen, aminek a familiárisai beállítják, a személyes és intézményes sérelmekkel tele a Parlament, ezért át is költözik már a Várba.

Ha marad ez az ellenzék, akkor Putyin ad neki annyi jeget, hogy a nagy globális felmelegedés közepette is a Duna jegén koronázzák királlyá.

Dummy Druggist 2016.06.25. 06:50:07

Az EU azzá lesz, amivé a tagjai teszik.
Ha az EU döntéshozatali rendszere rossz, az a tagjai bűne.
Ha az EU jelentéktelen a világpolitikában, tagjai tették azzá.
Ha a Lisszaboni Szerződés nem hozott változást, azért van mert a tagjai nem hajtották végre.
Nem sorolom tovább, de...
...a Brexitért én elsősorban Merkelt hibáztatom!

Kolompár Rambo 2016.06.25. 06:53:29

@Ezmiértkell: Lépjél. Mi maradnánk Te korlátolt barom.

Mr. Waszabi 2016.06.25. 06:56:31

Marhaság ezen spekulálni. Nagy Britannia nettó befizetője az EU-nak, mi meg nettó eltartottjai vagyunk. Mi lenne a támogatások nélkül? A földtörvényt is csak azért hozták itt, mert a föld-oligarchák az EU-s föld alapú támogatásokra ugrottak rá. De gyakorlatilag az egész NER az EU támogatások magánzsebekbe történő kisíbolására épül. Tehát, ha kilépnénk, akkor mindez ugrott. Ergo, nem fogják forszírozni - ugyanis az EU-nak nem érdeke semmilyen szempontból, hogy akármilyen spéci együttműködési szerződéssel partnerként megtartson minket, semmi haszna nem származik belőle. A görögöket is csak azért mentették meg, mert túl sok európai privát tőke van benne, amit nem akartak elveszíteni végleg. Itt semmi ilyesmi nem áll fenn - ergo, egy esetleges kilépés esetén az összes eu-s cég elköltözne valamelyik szomszédos, nem kilépő államba. Ami itt kvára fájna mindenkinek. A GDP 25-30%-kal esne, a beruházások leállnának - ami gyakorlatilag összeomláshoz, éhínséghez vezetne. Tessék gondolkodni, számolni is egy picit - pénz beszél.

belekotty 2016.06.25. 07:03:40

@elemes: "Csak az önhitt vezetőik alulbecsülték az orosz bomlasztó propaganda erejét."
Aminek birca az egyik eleme.

belekotty 2016.06.25. 07:04:40

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "az egész Európai Unio projektet elszabotálták az elmebeteg marxisták "
Mit szabotáltak el rajta?

belekotty 2016.06.25. 07:06:46

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "És mivel a másik idegbeteg és a posztkomcsi párt csak nem tudnak végre önkritikát gyakorolni és kéz a kézben eltakarodni a közéletből, még meg is nyerte a választást."
No, ebben egyetértünk.

elemes 2016.06.25. 07:19:50

@belekotty:

Oh, vannak sokan. Én is alulbecsültem a fórumhuszárok súlyát, de úgy látszik, ha többszázan nyomják napi 16 órában, az már számít. Angliában tízezerszám lehettek.

virgo 2016.06.25. 07:23:47

Vicces látni, ahogy az orbánfóbiásokjobb híján szalmabáb püföléssel múlatják az időt.
Orbán nem olyan hülye, mint amilyennek ti hinni szeretnétek, és nagyon jól tudja, hogy az egyesült Európa a jövő. sose mondta, hogy ki szeretne lépni, csak annyit, hogy lehet olyan forgatókönyv, amikor ez az egy lehetőség marad. Szerencsére a brüsszeli bürökraták most kaptak egy pofont, ha van egy kis eszük, változtatnak.

Jossarian 2016.06.25. 07:25:22

@defalla: Tiszteletem Nagyapadnak, igaza volt az oregnek! Isten nyugtassa...

Conchobar 2016.06.25. 07:38:24

Angliában is vannak sokan, akiknek buli az Eu-tagság. Főként Londonban, például a bankszektorban. A többségnek viszont nem buli, mert az adójával tulajdonképpen emezek buliját finanszírozza (áttételesen: a nyugat-európai többség eteti az EU-n keresztül azt a tehenet, amely mifelénk és Európa déli részén van, és amelyet egy nyugat-európai kisebbség fej). A többség számára nemcsak Angliában, nálunk se buli az EU, legfeljebb az a kérdés, hogy ezt mikor ismerik föl

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.25. 07:42:44

@belekotty: Mindent szépen sorban, ami a 90-es években célkitűzésként meg lett fogalmazva.

Az egy dolog, hogy sokan panaszkodnak a bürokráciára, a bürokrácia már csak egy ilyen dolog és sok esetben a laikusok nem tudják felfogni azokat a nehézdégeket és akadályokat, amikkel meg kell küzdeni az államigazgatásban, plsu kritizálni általában mindig könnyű.

De az eurokrácia ennél sokkal többről szól. Kialakult egy hatalmi elit, ami saját kultúrát, saját hatalmi teret és az ezzel járó megkötéseket hozta létre Brüsszelben és nemhogy segített volna azzal, hogy a folyamatos, a tagállamok közös nevezőre juttatásának nehézségein enyhített volna, még egy rakat plusz terhet rakott a "kormányzásra".

Nagyon jó példa a menekültválság. Nagyon sok menekültválság volt már eddig is és egyik sem verte ki a biztosítékot úgy mint a mostani.

Ehhez kellett a "rasszizmus". Az európai emberek mostani "rasszizmusa" más, mint az 1800-as években, amikor lenézték a feketéket és kínaiakat és keményen bántak velük a gyarmatokon, kihasználták őket ilyen-olyan módon.

Ez egyrészről a "progresszívek" világmegváltó rasszizmusa, akik szerint Európának egy nagy Küldetése van a világban, hogy mint a Fejlett Világ nagy és emberséges föderációjaként más országokat meg kell váltani a problémáiktól. A másik pedig amit újabban divatos nativizmusnak nevezni és maradi xenofóbiaként eladni, a saját kis országocskájáért aggódó konzervatív ember "rasszizmusa", mint az indiánok és egyéb bennszülöttek rasszizmusa, akik félnek, hogy egy idegen nép, kultúra meghódítja őket és lerombolja az ő kis világukat.

"Európa" pedig nem kiállt a tagállamai mellett, nem biztosított mindenkit, hogy a menekültek nem maradnak itt és lesz közös megoldás a problémára, hanem szétszakadt. Egyfelől egy ostoba önostorozó flagelláns áramlat a nyugati zöldek felől elkezdte imádni a saját Jóságát és Emberségét, hogy majd hogy fognak segíteni ezeken az embereken, őket befogadni és istápolni, másik oldalról pedig azt látták a keleti országok és szegényebb emberek, hogy Európa elrohan mellettük, nem állnak ki értük, a problémáikat lesöprik az asztalról. Ők a hálátlanok és fogják be a pofájukat, ha már kapnak pénzt, ők a rasszisták és kevesebb emberek.

Erre persze jött a törés, a nyugati establishment pedig a két szélsőség közé esett, mert nem tudott egy megoldást kínálni a problémára. És jöttek a legrosszabb, legostobább, legőszintétlenebb megoldások.

Egyrészt az iszlám ajnározása a sajtóban, majd pár ember hazazavarása. A mi mindenkit befogadunk, majd a viszakozás. A magyarok leugatása a:

a, ha van kerítés, miért kell és embertelen, mert megvágja a drót az átmászó kismamát

b, ha nincs kerítés akkor Magyarország nem tartja magát a schengeni egyezményhez és szánt szándékkal szabotál

Mindig másik a náci, mindig a másikra kell köpködni, ha valami nagyon ésszerű lépést hoz, akkor is, mert így tudjuk magunkat Európa megmentőjeként vagy a menekültek megmentőjeként eladni.

Zéró szolidaritás, zéró összetartás.

Mindenkit meg kell vetni, mindenkit le kell nézni, mindenkit ki kell oktatni. A nyugati emberek ostobák, négerimádók és buzik; a keletiek pedig embertelen, ostoba barbárok.

És mindenben élen jártak az európai vezetők. Majd az összes. Antirasszizmusra nem lehet államot építeni, moralizmusra nem lehet államot építeni. Egyházat, karitatív szervezetet igen. Államot nem.

Ha Bulgária megijed és kerítést emel, akkor a szövetséges német első dolga ne a megvető kioktatás legyen az ostoba náci bulgárok iránt, hanem a szelíd segítség. Ha valaki segíteni akar a menekülteken, akkor járjon elöl az önkéntes áldozatvállalásban, ne másokat akarjon gyorsan kötelezni ilyesmire.

Az egész EU elrohant egy közös lónak túrós a háta mentalitás felé, ahol a keleti országok fizetett kurvák, a nyugati országok pedig öngyűlölő, kudarcra ítélt, a sorsukba beletörődött nem-országok.

Egy ország, egy föderáció lényege az összetartás valamilyen szinten, amit manapság leírnak fasizmusként. A globalizmusnak nem kellenek országok, csak balek gyarmatok, erről szól most az EU. Kit ki vesz meg kilóra.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.25. 07:46:30

Mo. érdeke jelenleg az EU megváltoztatása. S csak ha ez nem megy, jön a kilépés.

Öt évet adunk a brüsszelitáknak, hogy távozzanak és adja át az EU-t az európaiaknak!

Conchobar 2016.06.25. 07:55:06

@virgo: "az egyesült Európa a jövő." - Mindig akadnak majd olyanok, akik a saját pecsenyéjük sütögetése céljából olyan jelszavakat tudnak előkaparni, amelyekkel el tudják bolondítani a többséget. Ilyen volt 2004 előtt a határok légiesedése, meg hogy az EU-ban már mennyivel jobb lesz majd a szomszéd országokban élő magyar kisebbség helyzete. Most is mondogatják, hogyha kilépünk az katasztrófa lesz mert elapad az eu-s pénz. Nodehát 2004 előtt se volt eu-s pénz. Az eu-s pénzek felhasználásából valakiknek biztos van haszna van, csaképp az nem a többség. Még mielőtt valaki avval jönne, hogy Orbánék ellopják: 2004-2010 között se volt látszatja az eu-s pénzeknek

DFK 2016.06.25. 08:02:43

@Dummy Druggist: szóval ha rosszul működik az únió
, azt nem szabad szóvátenni.

1ghost 2016.06.25. 08:03:30

@monddazigazatmar:

Hehe hitvány narancsbérenc!

A lázár szövegnek fussál neki még egyszer, mert a blogíró jól, te pedig rosszul érted!

A hozzád hasonló hülyegyerekeknek nem elég ám egyszeri olvasás.Világos?

_droid_ 2016.06.25. 08:15:26

haha, napi.hu. amikor az index elkezdte cimlapon nyomni, parszor rakattintottam, de mivel mindig pinas cimet adnak, aminek koze nincs a tartalomhoz, kesobb soha. most megneztem, hat semmi nem valtozott. lazar azt mondja, nincs szo magyar kilepesrol. napi.hu cim: lazar a magyar kilepesrol beszel! szanalom.

röf 2016.06.25. 08:18:00

Jó nektek az ilyen junckerféle EU is...
Megérdemlitek.

odamondó 2016.06.25. 08:20:20

@fideszes Bróker kormány: természetesen igazad van. Kelet európai azért lett megutálva mert jobb és szorgalmasabb mint a helyi lusta kocsmatöltelék angol.

Conchobar 2016.06.25. 08:21:17

"Az angolok (többsége) épp olyan ostoba nacionalisták, mint a magyarok (többsége)" - Egy felnőtt embernek az a rendeltetése/feladata, hogy a saját egyéni érdekeit tartsa szem előtt, aszerint éljen. A prioritás sorrendjében második körben a családja, legvégül a nemzete érdekeit (ergo: legyen nacionalista). A fiatalság még közel van a tanuláshoz, az ő szemléletében vannak helyes válaszok és helytelenek. Egy felnőtt ember szemléletében már csak érdekek vannak, illetve az érdekek védelmében hozott erkölcsi szabályok. Másként fogalmazva: leginkább a fiatalságot lehet elbolondítani az egyesült Európa jelszavával (amely voltaképp arról szól, hogy a saját nemzetünket vessük a tőlünk erősebb és gazdagabb népek irányítása alá)

wallenberg880702 2016.06.25. 08:26:21

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"Az angolok (többsége) épp olyan ostoba nacionalisták, mint a magyarok (többsége). "

A balliberális gyűlölethorda (politikusaik + médiájuk) mostanáig nagy pofával azt hazudta, hogy az EU-n kívül nincs is élet, most hatalmasat pofáraestek mert kiderült hogy van.
Sajnos Nagy-Britanniában még sok a birka, mert a kormány és a média által agymosott birkák még mindig megvannak vagy 48%-nyian és a maradásra szavaztak, de a józan többség a kilépésre.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg880702 2016.06.25. 08:30:32

"a kisvárosom főterét, templomát, jó esetben a csatornahálózatát is, "brüsszeli" - például angol - pénzből hozták rendbe"

Kevés a valószínűsége. Magyarországról összességében több pénz megy az EU-ba (EU-s költségvetési befizetések + EU-s multik Magyarországon megszerzett nyeresége), mint amennyi pénz jön az EU-ból Magyarországra (EU-s támogatás), tehát a kisvárosod főtere nagy valószínűséggel Magyarországról kivitt, majd "támogatás" címén visszajött pénzből lett felújítva, annak egy fillérje sem ered a brit adófizetőktől.

Balt 2016.06.25. 08:32:37

"Orbánék a legszívesebben, akár a briteket megelőzve is, otthagynák az EU-t."

Fröcsögj csak köcsög:
nol.hu/kulfold/orban-viktor-uzent-a-briteknek-maradjanak-1620323

Nem mellesleg: már a Jobbik sem EU-ellenes, inkább belülről reformálná. Lol. Valszeg cukiságból.

wallenberg880702 2016.06.25. 08:34:21

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

"Hitler is csak a miféle vagy még mifélébb szláv-mongol kotorék népeket akarta kiirtani"

Ezt a zsidó sajtó hazugságaiban olvastad. Hitlernek esze ágában sem volt turáni népet kiirtani, tehát a magyart sem.

wallenberg880702 2016.06.25. 08:35:47

@Balt:

A Jobbik kezdettől fogva ugyanezt mondta, hogy akkor kell kilépni az EU-ból, ha azt végül nem lehet megváltoztatni, de addig meg kell próbálni előbb megváltoztatni. Az más kérdés hogy a balliberális szennysajtó nem hitelesen tudósított a Jobbik álláspontjáról, vagy egész egyszerűen elhallgatta azt.

Balt 2016.06.25. 08:38:46

@KenceFince: Ott a pont! Sajnos nagyon úgy néz ki, az eurokraták nem tanulnak az esetből, még tovább nyomják a velőtrázó hülyeséget: most direkt bekeményítenek a britekkel, nehogy a franciák, hollandok is kedvet kapjanak a kilépéshez. (Már megkapták, sztem mielőbb menekülnek. www.korkep.sk/cikkek/kulugyek/2016/06/09/felmeres-mindenhol-csokkent-az-eu-nepszerusege )

Balt 2016.06.25. 08:42:22

@varisztor: "Most. Előtte lebegtette, hogy menni kéne."

Ezt is idéznéd?

Balt 2016.06.25. 08:45:16

@Dummy Druggist: "Azt gondolom, Orbán fejezze be, hogy az EU sírásója legyen"

És azt nem gondoltad, hogy esetleg éppen a migránsinvitálók az EU sírásói?

wallenberg880702 2016.06.25. 08:49:27

A Brexitért az EU vezető elitje és Juncker főbiztos a fő felelős, mert olyan rosszul kormányozták az EU-t, hogy a rossz kormányzásukkal elidegenítették az EU-tól a brit népet, tehát Junckeréknek azonnal mennie kell.

Balt 2016.06.25. 08:51:51

@jános515: "Annyira hogy megüzenték, ha akarnak a magyarok is mehetnek."

Jé, tényleg:
"A német kormány az EU-ból való magyar kilépés miatt is aggódik" (Index)

wallenberg880702 2016.06.25. 08:53:56

Viszont ha a magyarok kilépnek, akkor lefoglalják az EU-s multik Magyarországról kivinni akart profitját, ami bőven ellentételezi a megszűnő EU-s támogatást. Például a kereskedelmi szektor irdatlan nagy profitja onnantól fogva a magyar költségvetésbe fog befolyni.

1ghost 2016.06.25. 08:54:17

@wallenberg,@Balt:

Te ostoba narancsbohóc.

Hülye vagy, mint a gazdád!

Balt 2016.06.25. 08:56:26

@Dummy Druggist: "...a Brexitért én elsősorban Merkelt hibáztatom!"

Szó se róla, ha nem lett volna migránskrízis (amiből mellesleg a britek vajmi keveset éreztek, hála a saját kerítésüknek francia földön), talán az a 2% kilépésre szavazó sincs, már kérdés, hogy akkor is el kellene gondolkodni egy fifty-fifty eredményen.

wallenberg880702 2016.06.25. 08:57:38

@1ghost:

Te gyurcsányista bértroll, fogalmad sincs semmiről.

micsoda? 2016.06.25. 09:04:15

@Ezmiértkell: Ne lépjünk ki! Inkább szavazzuk le azokat akik a 300 lelkes településen is játszóteret építettnek. Ha kilépnénk, az Uniós közös kasszába fizetett pénz átvándorolna a helyi leggazdagabb 100- hoz.

Ha kilépnénk " Amit mi majd persze egy kicsit jobban megszívunk majd, mint mások." és itt a pont.

Netuddki. 2016.06.25. 09:05:25

Ha a tolvaj fasszopó orbánék szeretnének a csaucseszkuék sorsára jutni, akkor vigyék csak ki az országot az únióból...

Balt 2016.06.25. 09:14:55

@virgo: Legyen igazad, de szerintem a pofontól egyelőre csak bedurciztak. A többiben részben egyetértek, ill. abban azért mégsem, hogy Európai Egyesült Államokat akarna Orbán, de amúgy Európa többsége sem akar. Fentebb hoztam: @Balt:

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: +1

@BircaHang Média szerkesztősége: 5 évü(n)k már nincsen.

Balt 2016.06.25. 09:21:42

"Brexit után Hunxit?"

Apropó: a premmiszáktól hiteltelen cikkhez (el sem olvastam) tényleg egy ilyen stílus nélküli cím dukál. Miért nem inkább "bauxit"?

czjanos 2016.06.25. 09:22:38

@Kelly és a szexi dög: Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek!

grafoguru 2016.06.25. 09:25:09

@Ezmiértkell:
"Mucsröcsögére is díszburkolat kell, de munkahely az nincs...!!!!"

Ez is az EU hibája, ugye?
Hogy mire költik el a tenger pénzt szeretett vezetőink.
Gyújtsd már föl a villanyt, meg fogsz lepődni.

czjanos 2016.06.25. 09:25:19

@wallenberg880702: Csak feláldozni a tűzvonalban.

czjanos 2016.06.25. 09:28:10

@BircaHang Média szerkesztősége: Addig tart a bent maradási kényszer, amíg le nem hívják a hétéves pénzügyi ciklus támogatásait.

grafoguru 2016.06.25. 09:30:19

@wallenberg880702:

"Viszont ha a magyarok kilépnek, akkor lefoglalják az EU-s multik Magyarországról kivinni akart profitját, ami bőven ellentételezi a megszűnő EU-s támogatást. Például a kereskedelmi szektor irdatlan nagy profitja onnantól fogva a magyar költségvetésbe fog befolyni."

Gratulálok a széles látókörű közgazdasági értekezéshez.
Szerinted lesznek itt multik?
Gondolom 88-ban születtél, szóval fogalmad sincs arról, hogy mi volt itt a rendszerváltás előtt.
Nem baj, kűzdj, harcolj, és majd lesz fogalmad.

Conchobar 2016.06.25. 09:34:38

@micsoda?: "Inkább szavazzuk le azokat akik a 300 lelkes településen is játszóteret építettnek." - Még ekkora hülyeséget: 300 fős településen játszóteret építeni (faluban! Ahol az apa, ha nem lusta, kimegy a ház elő az eperfához, két kötél egy deszka és már kész is a hinta. 2*3 db gerendaszerűségből meg focipálya), ráadásul még tapsikolni is ehhez a leplezetlen pénzlenyúláshoz

2016.06.25. 09:36:32

@grafoguru: Nekem dereng rosszul, hogy már 88 előtt is voltak Magyarországon osztrák-magyar vegyesvállalatok?

Félreértés ne essék én nem szeretnék kilépni az EU-ból, de azért azt sem gondolom, hogy ha véletlenül kilépnénk, akkor azonnal tönkremenne minden.

2016.06.25. 09:37:47

@Conchobar: "faluban! Ahol az apa, ha nem lusta, kimegy a ház elő az eperfához, két kötél egy deszka és már kész is a hinta. 2*3 db gerendaszerűségből meg focipálya), ráadásul még tapsikolni is ehhez a leplezetlen pénzlenyúláshoz "

Sajnos nem OK a megoldás, mert EU-szabvány játszótér kell, aminek négyzetméterre vetített megvalósítási költsége közelíti egy lakásét....

Conchobar 2016.06.25. 09:38:46

@grafoguru: "Szerinted lesznek itt multik?" - A multik magatartása, maradása/távozása (pl.Kínába) nem az EU-tagsághoz kötődik

2016.06.25. 09:39:52

Csak példaképpen. Nyugatmagyarországi falu, játszótér. Ki van írva mennyit fizetett az EU (5.000.000) érte. Kivitelező egy 400 km-re lévő székhelyű cég. 2 mászóka, 2 libikóka, egy 15 méter hosszú kerítés, kaviccsal felszórt talaj és két hinta. Elkezdtem számolgatni mindent 3-szoros áron (építkeztem, így nagyjából tisztában vagyok vele), akkor sem jött ki 2,5-nél több ÁFÁ-val mindennel.

Conchobar 2016.06.25. 09:42:16

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: "Sajnos nem OK a megoldás, mert EU-szabvány játszótér kell" - Az én portámon én döntöm el (helyesebben a gyerekem), hogy milyen játszótér legyen. Ha meg az EU ebbe is bele kíván szólni, akkor legfőbb ideje a mi távozásunknak is

Behajtó70 2016.06.25. 09:44:31

Az max huxit vagy hexit lenne...már ha értenéd a szavakat.

Buchhalter 2016.06.25. 09:45:30

@fideszes Bróker kormány: @Vajk a Vitéz Várjobbágy: olvasva a hozzászólásaitokat mindketten inkább ti vagytok a magyar nem zet söpredéke.Két szájkaratézó bohóc akinek soha semmi se jó.Gáz ha impotensek vagytok és a húlyeség szajkózásában élvezkedtek.Mindketten komoly pszihiátriai kezelésre szorultok.Más nick név alatt zaboskodtok a baloldlara és más néven a jobb oldalra.Szánalmas kis emberi roncsok.

2016.06.25. 09:46:46

@monddazigazatmar: Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy éppen a fidesz hergeli a népet az EU ellen.
És a fidesz szívesen alkalmazza azt a retorikát, hogy nem a kormány hoz döntéseket, hanem a parlament meg a nép, ők csak végrehajtók, holott minden döntés gyökere egyetlen ember csökött agyában van.

2016.06.25. 09:48:27

@Conchobar: Ha ők adják a pénzt, akkor valószínűleg bele is pofáznak. Én azért nem lépnék ki, attól függetlenül, hogy szerintem is sok balfaszság van és a pénzek jelentékeny része

1. nem megtérülő beruházásokra megy
2. túlszámlázás történik

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.25. 09:52:43

@czjanos:

Így igaz. Vissza kell kapnunk egy kicsit a brüsszeliták által kisíbolt pénzből.

2016.06.25. 09:56:54

@wallenberg880702: "Hitlernek esze ágában sem volt turáni népet kiirtani, tehát a magyart sem."

Ezt személyesen ecsetelte neked, szaros?

@Balt: A sötét vezéred üzent a briteknek, hogy maradjanak? Oszt' telibe fosták a képét? Gratulálok!
Ugyanis ezek szerint az összes fideszes EU-párti majmot arcon fosták. Így vagytok szépek.

Conchobar 2016.06.25. 10:00:26

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: "Ha ők adják a pénzt, akkor valószínűleg bele is pofáznak. Én azért nem lépnék ki" - Értem én, hogy amíg nyomják (a nyugatiak) a lenyúlható dohányt, addig lesznek, akik szerint nem érdemes kilépni. Elég lesz majd akkor, mikor magyar választók többsége megérti, hogy voltaképp mit is jelent az az 'egységes Európa'(amelynek a szimptómája a migránskvóta)

Balt 2016.06.25. 10:04:17

@Conchobar: "Ahol az apa, ha nem lusta, kimegy a ház elő az eperfához, két kötél egy deszka és már kész is a hinta."

Nem úgy van az! Az nem EU-konform. Csak a nyugati(-német), hülyegyerekbiztos, gumitéglás, gömbölyített játszóteret lehet létesíteni, sőt, a régi nem EU-konformokat el is kellett bontani t időn belül. (Bár inkább erre legyen figyelmük az eurokratáknak, ti. a meg nem született gyerekek biztonságára, mint pl. a tojóállomány mentális higiéniájára...)

wallenberg880702 2016.06.25. 10:07:55

@grafoguru:

Próbáltál okoskodni de nem sikerült.

wallenberg880702 2016.06.25. 10:08:40

@kopasz barmok országa:

Mondj egy esetet, amikor Hitler turáni népet irtott.

Balt 2016.06.25. 10:11:12

@kopasz barmok országa: Fordítsd meg, hátha úgy más jön ki: Mintegy 16 millióan szavaztak Orbánra. :))

Conchobar 2016.06.25. 10:21:31

@Balt: "a tojóállomány mentális higiéniájára..." - Avval még egyet is lehet érteni, hogy feleslegesen ne okozzunk szenvedést semmilyen élőlénynek. Avval már kevésbé, hogy a megrögzött bürokraták ennek a célnak az elérését csak ilyesféle szabályok által tudják elképzelni

fideszes Bróker kormány 2016.06.25. 10:23:36

@Buchhalter:

tudjuk, látjuk fideszkomcsi elvtárs, hogy neked meg kurva jó Lopbán diktátorod segge. Fiatalabb korodban a Kádár seggében hüsöltél nagyboldogan, most elhülyült öregkorodra is megkaptad a magad csodálnivaló munkásparaszt vezérét.

Azért hogy ma nőjön az IQ-d, azt azért elárulom neked, hogy akinek tetszik az Orbán gazdid ámokfutása Magyarország ellen, pontosan az pszichiátriás kezelelére való bolond.

Tapsolj az EU bomlasztó Orbán gazdidnak birka, 2018 után te is független lehetsz!!!

2016.06.25. 10:23:39

@wallenberg880702: Ha a magyarok kilépnek az összes multi lelép innen. Nem tanultál a britek példájából? Reggel megvolt a Brexit eredménye, délelőtt a Stanley Morgan már csomagolt, és az összes többi multi bejelentette, hogy befagyasztja a befektetéseit a szigetországban, míg ki nem derül, milyen feltételekkel fognak ezek után a britek kereskedni az Unióval. Ez pedig gazdasági recessziót jelent.
Magyarország nem lesz ilyen szerencsés, mert nincs semmilyen számottevő gazdasága és ipara, a német szuperekben (egyébként olcsóbban kapható, mint otthon) Pick szalámi nem minősül annak.
Szóval, ha a magyarok kilépnek, az összes multi csomagolni fog. Nem lesz, mit ellopnotok.

2016.06.25. 10:26:26

@BircaHang Média szerkesztősége: Ezt ugye, Bulgáriára értetted, vagy már nem ott élsz? Még onnan is kiutáltak?

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2016.06.25. 10:33:08

Nagy ünnep ez az EU bomlasztó, ruszki seggnyaló fidesz csőcseléknek!!

Lopbán sokéves aknamunkája az EU meg Magyarország ellen meghozta az első gyümölcsét, a szellemi rokkant brit múmiák és tanulatlan tömegek valóra váltották Lopbán és Putyin álmát.

Jöhet a magyar kilépés!!!! Itt az ideje megszabadulni örökre az európai jólét maradék reményétől is, ennek a népnek csak a szarzabálás kell, a pocsolyában való hempergés kell, hát akkor előre,

Hajrá Birkaország,
Hajrá Birkások!

Balt 2016.06.25. 10:42:44

Mielőtt elítélnék az angolokat kollektíve: egy pár életszagú szempont mintegy belülről és a rezümé egy szertelen blogról:
"Ezt az egeszet (barmilyen abszurdan is hangzik) vajoban a migrans aradat kontrollalhatatlansa valtotta ki, mert egy atlag Brit alapvetoen nem az a lazados, valtoztatos fajta, baromi turelmesek, ha ralepsz a labukra ok kernek bocsanatot (de tenyleg)."

berni-vilaga.blog.hu/2016/06/24/brexit_kulfoldik_nt

@Conchobar: Ok.

2016.06.25. 10:45:12

@BircaHang Média szerkesztősége: Nem vagy tisztában Magyarország helyzetével, ha kilép, fél éve sem marad hátra az államcsődig.

2016.06.25. 10:48:18

@Balt: Nem ítélem el őket, legalábbis én, csak azt 48%-ot sajnálom, akiknek a jövőjét elhülyéskedték a szociális hálkóba kapaszkodó 60 és a halál közt levő, kevésbé értelmes állampolgártársai.
Viszont, nem a migránsok voltak a umuso,, ezt jó lenne tisztázni, nem a barna különböző árnyalataiban pompázó muszlimok, hanem a fehér kelet-európaiak. Velük riogatták az arra fogékonyakat, a migránsokkal Orbán riogat. Ne keverd.

monddazigazatmar 2016.06.25. 10:51:35

@1ghost: Nesze értelmezd.
"A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha most kampányolni kellene a belépés mellett, az nehéz feladat lenne. " Az hétszentség, mert már mindenki láthatja testközelből hogy mekkora szar az Eu-
"Azt is hozzátette, hogy a gazdasági és a társadalmi elit egyetért abban, hogy hazánknak nemcsak helye, de fontos helye van az EU-ban, ugyanakkor ő maga nem jelentette ki egyértelműen, hogy a bennmaradás mellett szavazna.

Kérdésre Lázár megjegyezte, hogy a magyar kormány nem mérlegelte annak lehetőségét, hogy ha a britek kilépnek, Magyarország követi-e a példáját."

Tehát a kormány ezzel a kérdéssel nem foglalkozik, a társ és gazd elit szerint kell az EU, de Lázár nem jelenti ki előre, hogy egy esetleges szavazáson hogy szavazna.

Azért kampányol, hogy ki kell lépni...

monddazigazatmar 2016.06.25. 10:54:30

@Pink Petsch: Na, a másik értelmiség, aki szerint 52% brit haldokló nyugger.
Szerinted kisfiam 2000 előtt nem volt élet? Vagy jelenleg Svájcban vagy Norvégiában nincs semmi?
Egyáltalán tudod, hogy mi az az államcsőd?

2016.06.25. 10:55:14

@monddazigazatmar: Nyugi, amíg nem hívják le az összes támogatási pénzt, nem mozdulnak.
Utána viszont keress magadnak valami EU tagállami állampolgárságot, (Erdélyi felmenők? A románok ugyanis addig maradnak, amíg lesz EU, kiváló ösztönük van mindig a győztes mellé állni), mert jó, ha van egy B-terved is.

2016.06.25. 10:56:19

@monddazigazatmar: Svájc és Norvégia szerinted hogyan aránylik Magyarországhoz? Na, ennyit erről.

2016.06.25. 10:57:19

@BircaHang Média szerkesztősége: A végeredményt tekintve, tökéletesen mindegy.
Tudod, ha meghalsz, akkor tökmindegy, hogy egy busz csapott el, vagy az agyérgörcs vitt el, halott vagy.

Balt 2016.06.25. 11:02:20

@Pink Petsch: Ezt nem te írtad? Most olvasom:
newdeal.blog.hu/2016/06/24/visszakezbol_brexit

Bár: "Könnyű persze csúnya szóval „nyuggerdemokráciát” kiáltani, és az időseket hibáztatni, azt állítani, hogy megint ők döntenek el egy fontos kérdést. Ez azonban csak újabb éket verne az egyre dühödtebb társadalmak különböző rétegei közé. A valóság ugyanis sokkal árnyaltabb: nem csak azok döntik el a kérdést, akik elmennek szavazni, hanem azok is, akik nem mennek el... Ennek fényében - ha esetleg a véleményükkel nem is értünk esetleg együtt - a választásokon résztvevő idősek viselkedése példaértékű."

Balt 2016.06.25. 11:05:55

@Pink Petsch: Az idézett posztot egy Angliába férjhez ment nő írja, mondom: belülről látja. Persze a briteknél most leginkább a kelet-európai gazdasági bevándorlás problémája csapódott le, függetlenül a közel-keleti mingránshullámtól, bár tény: mindkettő az EU következménye.

Balt 2016.06.25. 11:07:38

@Pink Petsch: Ne izgulj ezen: a franciák, hollandok, németek előbb kiszállnak, mint mi vagy a románok tennének.

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:13:12

@Pink Petsch: Most Magyarország lépett ki, vagy Anglia?
Hogy jött ide Magyarország?

Egyébként, annyira mondjátok, hogy csak addig maradunk bent amíg pénzt adnak...
Tehát a balos gondolkodás szerint ha majd egyszer nettó befizetők leszünk, ha semmi előnyünk nem származik a tagságból akkor is maradni kell?

2016.06.25. 11:16:58

@Balt: Nem, nem én írtam, és mint mondtam, nem is hibáztatom a "nyuggereket" (bocsánat a kifejezésért), csak azokat sajnálom, akik elmentek szavazni, és akik a bentmaradás mellett voksoltak. Ha ez az arány 4,8% lenne, akkor nem is szólnék semmmit, elsöprő többség a kilépés mellett. Viszont az arány 48% ... ez meg eléggé vékony, és ugye az életkori megoszlást is ismerjük, azok szavaztak a kilépés mellett, akiknek a jövő irányításába, életkoruknál fogva, nem sok beleszólásuk lesz. 4%-nyi különbség nem komolyan vehető, az "angolok ki akarnak lépni" témakörben. Ennyit változott szinte naponta az arány, addig függően, hogy a bulvárlapok éppen mivel ijesztgették az arra fogékony, kevésbé iskolázott, idősebb réteget.
Persze, a szavazás eeredményét tiszteletben kell tartani, mivel ügydöntő volt. Így kilépnek.
De attól még érezhetek sajnálatot azok iránt, akik ezt a alaposan megszívták, a többségében fiatal és középkorú, még aktív korosztály iránt. Nekik kell ugyanis elsősorban a következményekkel számolni, nem a bristoli nyugdíjasnak.

2016.06.25. 11:20:49

@Balt: Elképzelhető, bár kétlem. Inkább kétlépcsőssé teszik az Uniót. Tippelsz, vagy tudod, hogy kik lesznek a belső körben? ;)

2016.06.25. 11:22:17

@monddazigazatmar: Mondd, a poszt címét olvastad? Tedd meg.
Ja, hogy a cigány-mentalitás: "Adjál, adjál, adjál! Kötelezettségek? Milyen kötelezettségek, nekem csak jogaim vannak terzsvírem!"

2016.06.25. 11:23:36

@wallenberg880702: A kérdésre válaszolj, buzi náci fideszes (ha nekem írsz).

@Balt: "Mintegy 16 millióan szavaztak Orbánra."

A kérdésre válaszolj: hányan fosták arcon?

egy nagyi 2016.06.25. 11:30:14

Nem vagyok egy politikus alkat, de az ezekben a kommentekben megnyilvánuló ostobaság kétségbe ejt.
Ha Magyarország kitáncol az Unióból akkor mi a fészkes fenéből fogja megoldani sok problémás helyzetét, mert a lenyúlások mellett is van némi eredmény.
De, ha ilyen abnormális a politikai retorika akkor az Unió löki ki Magyarországot.

KenceFince 2016.06.25. 11:30:28

Nehéz itt állást foglalni, hiszen mindkét oldal téves elgondolás alapján járt, a Brexit szavazói alapvetően két okból szavaztak úgy, ahogy:
1. Az eurokraták, Brüsszel menjen a picsába.
2. A kelet-európaiak menjenek a picsába

Az 1. pont igaz, csakhogy önmagában semmire se elég, nem koherens világnézet. Mert az alkesz Juncker, a tahó Schulz, Cohn-Bendit és hasonló mocskok által vezetett EU valóban semmi kötődést nem képes kialakítani, de egy európai együttműködésre valóban szükség lenne.

A 2. pontot illetően meg az angolok nagy tévedésben vannak. Nem a lengyel, magyar, stb. munkavállalóktól kéne félteni a brit hazát, ugyanis ezek - szemben a volt gyarmataikról odaömlött kokerókkal - nem fognak nekiállni sem robbantgatni, sem ficki-fickizni, sem őket túlszaporodni, sem őket kultúrájukban felülírni...

Mindenesetre azok a libsimagyarok, akik eddig bőszen hangoztatták a Határátkelő blogon, hogy Britannia mennyire haladár meg toleráns, meg fejlett, húha, azok is kaptak most egy pofont... lehet levenni a négerrel összekarolós képeket Face-ről, meg az arcból visszavenni...

2016.06.25. 11:33:19

@monddazigazatmar: "Tehát a balos gondolkodás szerint ha majd egyszer nettó befizetők leszünk, ha semmi előnyünk nem származik a tagságból akkor is maradni kell?"

Vagyis, a fideszes kommunista gondolkodás szerint, ha már nem lehet lopni az EU pénzeket, akkor ki kell lépni? Nyomorék.
Erre épül a létetek, a nemzetrontó tolvaj banda gondolkodása. Ha a tehén nem ad tejet, akkor le kell vágni. Ha a szocik már nem tudnak már 13-ik havi nyugdíjat fizetni, akkor megszavazzuk a fideszes tolvajokat a hatalomba, mert majd ők adnak 15-ik havi nyugdíjat is, meg 300 forintos benzint. De ha mindent ellopnak, az se baj, mert inkább a magyar lopjon meg, mint Brüsszel.
Hülye barmok, ilyen primitív aggyal maradhattatok volna Ázsiában, mert Európát nem a rabló magyar hordáknak találták ki.

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:34:33

@Pink Petsch: Akkora csúsztatás ez a "nyuggerek leszavazták, mint a ház".
Rohadt nagy kamu, hogy az idősebb iskolázatlan réteg erre meg arra szavazott. Gyakorlatilag pedig az van, hogy 25-49 között 45% maradna, 39% kilépne, a többi pedig nem tudja.
Szóval van ott rendesen tanult fiatal iskolázott szóke kékszemű aki pont akkora szarnak látja az uniót mint amekkora.
A 18-24 közötti réteget pedig lehet fiatalnak hívni, de leginkább tanulónak, nem pedig tanultnak. Mellesleg pont az a réteg, aki annyit lát az eu tagságból, hogy Ryanair, Ibiza meg romkocsmák Budapesten.

2016.06.25. 11:38:02

@KenceFince: "Nehéz itt állást foglalni"

Nyomorék Orbán-troll komcsi, ezt miért okádtad ide újra? Hülye vagy? Csinálj magadnak kistestvért.

kris69 2016.06.25. 11:38:24

@Mr. Waszabi: Azt hiszem ezt ma Magyarorszàgon nem sokan értik,olvastam én màr,onellàtàsrol,meg hogy sokba kerul az EU a magyaroknak,meg nehogymàn feltételeket kossenek ki a milliàrdok elkoltésére.Azorbàn most hirtelen elkussolt az EB sikerekben furdozik,és ugy làtszik ez elég is lesz.Kenyeret és cirkuszt....

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:39:19

@kopasz barmok országa:
Na, akkor menjünk a te logikád szerint okoska :D
Tehát ha a tehén nem ad tejet, akkor is meg kell tartani, mert annyira szép és jó, hogy van egy tehén?
Szüleidtől hozod a példát? Szegény anyád nem vált el fatertól, mert igaz hogy meg sem dugja, a kosztpénzt elissza, de hát akkor is sírig kell, hogy tartson?

Egyébként nem látsz némi logikai bukfencet, hogy folyamatosan ugatjátok, hogy a fidesz ellopja a pénzt, közben azt is ugatjátok, hogy EU pénzek nélkül nem lenne gazdaság, meg hogy minden faluban van valami eu fejlesztés.
Most akkor ellopják a pénzt, vagy fejlesztettek?

2016.06.25. 11:41:58

@monddazigazatmar: Olvasd el a hiteles brit elemzéseket. Aztán gyere vissza bocsánatot kérni. Már, ha tudsz egyáltalán angolul.

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:44:03

@kris69:
"nehogymàn feltételeket kossenek ki a milliàrdok elkoltésére"

Írjunk egy szerződést, hogy kapsz tőlem havi fél millát. Aztán 3 hónap múlva előjövök azzal, hogy átmegyek megdugom a feleséged, belepofázok, hogy milyen színű legyen a tapéta, meg még odaköltöztetek 5 romát hozzád. Ez így fasza szerinted?

2016.06.25. 11:44:32

@monddazigazatmar: Anyáddal foglalkozz inkább, mert nálatok ez a hagyomány: a nácik és a komcsik a belterjes családi élet eredménye ebben a pusztában.

"folyamatosan ugatjátok, hogy a fidesz ellopja a pénzt"

Azt akarod mondani, fideszes komcsi köcsög, hogy a fidesz nem lop? Szerinted ezt ki hiszi el neked, te agyalágyult barom?

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:45:38

@Pink Petsch: Olvasd el te, szerencsétlen. Hol van az, hogy a fiatalok erre, az öregek pedig csak arra szavaztak?

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:48:30

@kopasz barmok országa:
Ó én nem állítottam olyat, hogy ne lopnának. Nyilván lopnak, pont úgy mint az elődeik loptak, meg az utánuk jövők is fognak lopni.
Én a logikát nem találom abban, hogy egyik részről arról ugatsz, hogy lopnak, a másikról pedig hogy mindenhol EU támogatásból épül minden. Akkor most ellopták, vagy építettek?

2016.06.25. 11:49:10

@monddazigazatmar: "
Írjunk egy szerződést, hogy kapsz tőlem havi fél millát. Aztán 3 hónap múlva előjövök azzal, hogy átmegyek megdugom a feleséged, belepofázok, hogy milyen színű legyen a tapéta, meg még odaköltöztetek 5 romát hozzád."

Akkor ez fideszes szerződés lenne, te hülye. Azért rossz a példád, mert még te sem olvastad el, idióta fideszkomcsi.

2016.06.25. 11:51:20

@monddazigazatmar: "Ó én nem állítottam olyat, hogy ne lopnának. Nyilván lopnak"

Akkor meg minek vered itt magad, te ostoba? Cinkos vagy? Esetleg cinkes?

2016.06.25. 11:53:03

@monddazigazatmar: Nem személyeskedtem veled. Te megtetted. Ettől a ponttól fogva befejeztük. Talán az Origós trollok értékelik a stílusodat. Én nem. Szia.

monddazigazatmar 2016.06.25. 11:56:31

@kopasz barmok országa:
Hogy elkanyarodtunk ez aredeti témától, ugye? Szóval meg kell tartani a tehenet, ha már semmi haszna nincs? Hm? Gondolom te el is veszed feleségül.

Mire verem itt magam? Én semmire. Egyszerúen leszögeztem, hogy pont annyira lop mindenki aki a hatalomba kerül, mint a másik.
De röhejes, hogy ahogy ellenzékbe került rögtön nagyon korrupcióellenes.

Na, továbbra sincs válasz a kérdésemre?

monddazigazatmar 2016.06.25. 12:00:06

@Pink Petsch: Ja, a "már ha tudsz egyáltalán angolul" duma az nem személyeskedés, ugye? Egyem azt az érzékeny lelked :D
Nesze:
index.hu/kulfold/2016/06/25/az_oregek_szavaztak_ki_angliat_az_eu-bol/

Ott vannak a diagramok, azt nézd, ne a homályos angoltudásoddal próbálj meg elemzéseket értelmezni. Kor szerint 25-49: 45% marad,39%megy,16% bizonytalan.
Ez a lényeg- nem a duma, hogy a buta öregek vs. okos fiatalok.

kris69 2016.06.25. 12:03:04

@monddazigazatmar: kapsz félmillàt,ebbol harmadàt az egészségedre,harmadàt a kolkeid oktatàsàra,harmadàt a hàzadra és kornyezetére koltesz.Természetesen làtni akarom a szàmlàt;hogy nem a nemzeti italboltban ittad el.Igen az 50ezres vàrosodban megkérlek,hogy fogadj be egy 4tagu hàboru elol menekulo csalàdot,ha nem vagy képes integràlni Oket az a Te szegénységi bizonyitvànyod.Ha nem kell az ajàndék elutasithatod nem kotelezo elfogadni,lehet 60évesen elpatkolni,6 àltalànossal jobbàgymunkàt végezni,félméteres kàtyuk mellett lovaskocsival jàrni,merthogy onerobbol erre fussa...

2016.06.25. 12:03:09

@monddazigazatmar: Nem, egy aggodó érdeklődés volt, hogy megérted-e esetleg, ha találkozol angol szöveggel?
Szóval, egyem azt az érzékeny lelked :D
És most takarodj le rólam, és trollkodj mással. (Na, ez volt a személyeskedés, csak hogy érezd a különbséget).

2016.06.25. 12:03:24

@monddazigazatmar: Én meg tudom érteni a fizetett vagy retardált EU-ellenes csőcseléket. Semmi gond, ez itt nálunk úgy működne, hogy akinek nem tetszik az EU, menjen vissza Ázsiába a pusztába szarni. A magyar bevándorló hordák ezer éve kaptak rá engedélyt, hogy Európában élhessenek. Igaz, hogy ez ezer éve volt, de a magyarok is echte bevándorló banda. Haza kell őket küldeni Ázsiába, aki pedig maradni akar, az tegyen hűségesküt az Úniónak. A lótej ivók, a kecskepásztorok, a turul röptetők és a többi mélymagyar retardált húzzon vissza gyorsan Putyin elvtárs pusztájába és magyarkodjon az eredeti szemétdombján.

2016.06.25. 12:05:08

@monddazigazatmar: "Mire verem itt magam? Én semmire."

Megint hazudsz.

Conchobar 2016.06.25. 12:14:36

@kopasz barmok országa: " A magyar bevándorló hordák ezer éve kaptak rá engedélyt, hogy Európában élhessenek. ...Haza kell őket küldeni Ázsiába, aki pedig maradni akar, az tegyen hűségesküt az Úniónak" - Nem gondolkodtál még azon, hogy ki kellene találnod jó nagy hülyeségeket, amellyel trollkodni lehetne? (azt a másik lehetőséget, amelyet a 'nomen est omen' szólás kínál, azt egyelőre próbálom elhessegetni)

Balt 2016.06.25. 12:21:07

@Pink Petsch: Ezzel egyet tudok érteni, a +/-2% elhanyagolható különbség (még akkor is, ha az angol választók közt ez bő félmillió ide vagy oda), de most olvastam, hogy ez deklaráltan véleménynyilvánító népszavazás volt, nem ügydöntő, még ha páratlanul magas volt is a részvétel.

Balt 2016.06.25. 12:23:32

@Pink Petsch: Jelen állás szerint Belgium, a baltiak, meg Dél-Európa (egy része), a skandinávokra már nem vennék mérget:
index.hu/kulfold/2016/06/25/ha_beindul_a_domino_akkor_ezek_a_tagallamok_kovethetik_a_brit_peldat/

Balt 2016.06.25. 12:24:17

@kopasz barmok országa: Annyian nem, mint téged pl. itt. Én kezdem.

2016.06.25. 12:28:42

@Balt: Bocs, akkor én olvastam rosszul. Viszont abban az országban, ahol már 400 éve is nyírták a pázsitot, a parlamnet nem hagyhatja figyelmen kívül az eredményt. Ha érted, hogy mondom ;).
Igen, statisztikailag elhanyagolható, még akkor is, ha ez ténylegesen fél millió embert jelent. Ők majd döntenek, mihez kezdenek az új helyzetben, ahogy a magyarok egy része is döntött anno, amikor a Fidesz elcsalta magának a 2/3-ot. (Igen, attól, hogy törvénybe foglalják, a csalás még csalás marad, ahogy a lopás is lopás).

Balt 2016.06.25. 12:29:17

@kris69: "Azorbàn most hirtelen elkussolt" Kb. olyan tájékozott vagy, mint a poszttoló bérblogger:
nol.hu/kulfold/orban-viktor-uzent-a-briteknek-maradjanak-1620323

Neo07 2016.06.25. 12:31:22

Két megjegyzés: Az EU-ból nemcsak pénzt kapunk, hanem --- micsoda meglepetés -- oda tagdíjat is fizetünk. Ez a tagdíj elég magas, majdnem a kapott pénzek összegével vetekszik. Tehát az a mi pénzünk is, erről ne feledkezzünk meg. A mi pénzünk is, miközben nem mi döntünk ennek felhasználásáról, hanem Brüsszel (Berlin)...

A második: meddig akarunk integrálni? Ha így gondolkozunk, az út vége a Világkormány, a Földi Egyesült Államok...

Ez nyilvánvaló képtelenség (szerencsére), ezért valahol határt kell húzni.
A nagy integráció-fétisben erről se feledkezzünk meg.

És most nagyjából átfutom a kommenteket.

belekotty 2016.06.25. 12:34:51

@Neo07: Hazudsz.

"2014 - 2020 között Magyarország hasonló nagyságrendű összegre számíthat, vagyis mintegy 8000 milliárd forinttal többet fog kapni az Európai Uniótól, mint amennyit oda befizet."

ec.europa.eu/hungary/about-us/eu-and-your-money/index_hu.htm

Afrika steht an der Elbe 2016.06.25. 12:35:50

100 évvel ezelőtt a világ ötödét uralták. Ma az anyaországuk akar szétesni. A fővárosuk már nem is angol. Szép sikertörténet.

Balt 2016.06.25. 12:37:30

@Pink Petsch: Ez nagyon nem ide tartozik, de pont a brit parlamentben (az alsóházban, ahol csak egyéni jelöltek vannak) 9/10 lenne (92%) a kormánypárti frakció. Amúgy meg Török Gábor szerint "olyan választási rendszert még nem találtak ki, amiben az összefogás nyert volna".

2016.06.25. 12:37:54

@Balt: Igen, ez az Apokalipszis-forgatókönyv, a lehető legrosszabb helyzetre. És most valóban a meghatározó EU-s kormányok térfelén a labda. Első szinten is létkérdés lesz, hogy a britekkel példát statuáljanak gazdasági vonalon. A legvisszafogottab londoni elemzések szerint is, egy éven belül gazdasági recesszió veszi kezdetét az országban, ami minimum 5 évig fog elhúzódni, hacsak Uncle Sam nem ajánl fel nekik vámmentességet. Ez elképzelehtő, viszont eléggé valószínűtlen, az európai és egyesült államokbeli normák és szabályozások ugyanis nem igazán fedik egymást.
A recesszió első jelei már mutatkoznak, a Stanley már lelépett, és hamarosan újabb bankházak követik majd. A bankszektor a legmobilisabb. A termeló/gyártó multik nehezebben mozdulnak, mivel nemcsak az irodaházat kell átköltöztetni, ugye, de a jelentősebb multik már bejelentették, hogy befagyasztják a befektetések a szigetországban, míg nem tisztázódik a helyzet. Ez pedig hullámokat vet a helyi gazdaságban, a legutolsó indiai boltost is eléri.

belekotty 2016.06.25. 12:39:01

@Pink Petsch: Ez a @monddazigazatmar: egy retardált hülye, aki egyszerű mondatokat nem tud értelmezni egy törvény szövegben.

2016.06.25. 12:40:08

@Conchobar: Tehetsz nekem egy szívességet, Orbán-komcsi. Utána húzhatsz vissza te is Ázsiába és viheted magaddal az egész tolvaj fideszes bandát.

Balt 2016.06.25. 12:43:19

@Pink Petsch: A britek amúgy is az USA trójai falva volt (leszámítva a Németországot máig megszálló csapatokat), szerintem jó esély van a TTIP briteken belüli kipróbálására, pláne, ha az EU direkt kibaszásból keménykedik majd velük. Amúgy ezzel pont az ellenkező hatást fogják kiváltani szerte az uniós polgárokból: Franciao., Hollandia felkészül! (A Frexitre meg a Nlexitre - ami egyébként hangalakilag jobban hangzik, mint a béna cím.)

Balt 2016.06.25. 12:44:22

@Pink Petsch: A Tesconak amúgy is harangoztak. :)

2016.06.25. 12:46:28

@belekotty: Rájöttem, kissé későn. De ezentúl észben tartom.;)

2016.06.25. 12:49:01

@Afrika steht an der Elbe: "100 évvel ezelőtt a világ ötödét uralták. Ma az anyaországuk akar szétesni. A fővárosuk már nem is angol. Szép sikertörténet."

Igen, és? Szétesett? Nem. A fővárosuk miért nem angol, te hülye? Talán magyar?
Honnan szopod a hülyeséget, Árpiból?

"Last days of the Empire. :)"

A bevándorló magyarok mit uraltak a világon a saját jobbágyaikon kívül? Ezer év után mit tudnak felmutatni a saját jobbágyaikon kívül?
A magyar uralkodó osztály mit tud felmutatni az elrabolt vagyonon kívül? Semmit, pubi! Vagyis pofád lapos.

Afrika steht an der Elbe 2016.06.25. 12:50:11

@Pink Petsch:
Pont egy Britanniával foglalkozó cikkben jössz ezzel. Ott 90%-a lenne a Fidesznek, ha jól sejtem.

Afrika steht an der Elbe 2016.06.25. 12:51:11

@kopasz barmok országa:
E zseniális észérvek előtt fejet kell hajtom, nem vitás.

2016.06.25. 12:51:22

@Balt: Ne gondolj direkt kibaszásra, csak hát ugye, ha már nem tagjai az Uniónak, akkor a vámmentesség automatikusan ugrott. Ennek meg a Nissan és a Toyata, amelyeknek az angliai gyárai az EU-s piacra termelnek, rohadtul nem örül. Egyelőre kivárnak, de befektetni már nem fognak. Nem lesznek új munkahelyek. És mivel a német autóipar is eléggé combos, és kellenek neki a piacok, nem fognak vámmentességet biztosítani a két cég Angliában gyártott termékeire. Vámmal meg kissé drága lesz a mulatság, így lehet, úgy döntenek, hogy átcuccolnak, mondjuk Hollandiába. És ez csak két példa a számtalanból

2016.06.25. 12:52:46

@Afrika steht an der Elbe: Hát igen, az átlag angol még az átlag fideszesnél is hülyébb bír lenni.

kopasz barmok országa (törölt) 2016.06.25. 12:56:14

@Afrika steht an der Elbe: Fejet hajthatsz előttem, jól látod. Egyet nem értek: miért vagy még itt? Ez itt EURÓPA. Nem itt kell pofázni, hanem elhúzni az ázsiai pusztába és ott megmutatni Brüsszelnek, hogy mit tudtok. Értve vagyok?

Neo07 2016.06.25. 12:56:16

@belekotty:
Oké, ez jelentős összeg, ami az évek során nőtt ekkorára. De azt vegyük észre, hogy a posztoló állítása is hazugság, mármint, hogy csak pénzt kapnánk.

De cserébe a hazai ipart elég jelentősen le kellett építeni, így már nem annyira rózsaszínű a kép.Pl. a cukorgyárak bezáratása és a mezőgazdasági termelés egy szeletének korlátozása -- amivel munkahelyeket veszítettünk.

A cukorkvóta után most az arabkvótát akarják lenyeletni velünk.

2016.06.25. 12:56:26

@Balt: Tudod az a baj, amit itt a kommentekben is olvashatsz. Azt hitték a kiválás mellett szavazók, hogy minden marad a régiben, ha már nem lesznek tagok. Szóval, az előnyök megmaradnak, és a kötelezettségek eltűnnek. Hát, nagyon nem.
Olvashattad itt a kommentekben is, hogy egyesek szerint, ha Magyarország is kilépne, akkor majd a multik nem vihetnék ki a profitjukat az országból, meg hasonló blődségek. Azt fel sem fogják, hogy akkor nem lennének multik. Illetve, de a CBA ;))).

dadddd 2016.06.25. 12:59:05

@Pink Petsch: "nem lennének multik"
Amíg megéri, maradnak. Kérdés, hogy kellenek-e nekünk.

micsoda? 2016.06.25. 13:00:23

@Conchobar: Nem messze van tőlem ez a település. Ott én még játszó gyereket nem láttam. Falunapon vannak. Arról nem is beszélve, hogy rendben is kell tartani a játszóteret.
Annyi eszük viszont nem volt, hogy a szülőnek is tegyenek oda valami kondiba tartó szerkentyűt.:)

2016.06.25. 13:01:00

@dadddd: Vámmal nem éri meg.
Ha kivonulnánqak, pislognál. És most ne az Intersparra gondolj, hanem mondjuk a Mercedesre.

monddazigazatmar 2016.06.25. 13:08:38

@Pink Petsch: Hülye fasz vagy. Vedd aminek akarod. :D
A chartra persze nem vagy képes reagálni, ami szerint 25-49 éves brittek 39% nme kér az euból

kopasz barmok országa (törölt) 2016.06.25. 13:08:46

@Neo07: "cserébe a hazai ipart elég jelentősen le kellett építeni"

Hány éves vagy, öcsisajt? Mikor volt itt hazai ipar? És meddig?
Ez itt egy agrár állam, az volt mindig és az is marad. A földesurak mindig is vigyáztak arra, hogy itt ne legyen nagyipar, a paraszt ne tanuljon, különben oda a harácsolási lehetőség és a nagybirtok.
Amit te iparnak nevezel, az legfeljebb a kgst piacon volt versenyképes, ahol nem volt verseny. Az meg nem hazai ipar, hogy mások autójait rakjuk össze bagóért. Érted? Nézz már utána a dolgoknak, mert lemaradtál.

2016.06.25. 13:12:01

@monddazigazatmar: Mintha mondtam volna, hogy takarodj le rólam, te majom. Magyarul sem értesz?

Neo07 2016.06.25. 13:16:46

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Teljesen jól látod a helyzetet! Ezer százalékosan egyetértek veled!

Balt 2016.06.25. 13:16:54

@Pink Petsch: A Nissannak meg a Toyotának is vannak gyárai az EU-ban Anglián kívül is. Amúgy is úgy tudom ég és föld volt a különbség az angol és a japán összeszerelés minősége között, hála a globális minőségbiztosításnak. :)

A vám még egyáltalán nem biztos, ez csak a worst case. (Igaz, ez már a kilépéssel is bejött.)
index.hu/gazdasag/2016/06/24/5_lehetoseg_hogy_mit_kezdenek_most_a_britek_az_eu-val/

2016.06.25. 13:22:57

@Balt: Persze, hogy vannak, de attól még ott vannak az angliai egységeik is, és lefogadom veled egy láda akármiben, hogy az angliai egységekben gyártott termékeikre nem fognak vámmentességet kapni a német autóipar rovására. Hát, valahogy így.
Még semmi sem biztos, de egyetlen egy dolog igen, az UK-nak (azaz lehet, hogy mire odakerül már csak Angliának) nem lesz korlátlan hozzáférése az EU-s piacokhoz, mint eddig.

Balt 2016.06.25. 13:29:42

@Pink Petsch: Vámot csak egységesen lehet kivetni, külön a Totoyára nem. Persze, nekik ez nagy szíván és nyilván most vakarja a fejét a CEO.

Egyelőre - a továbbiakat elrettentendő - keménykedni látszik Brüsszel, de meggyőződésem: ezzel pont az EU maradéka alatt vágják a fát.

2016.06.25. 13:35:20

@Balt: Természetesen, hogy csak egységesen lehet kivetni vámot, a Toyota csak egy példa volt. Hogy őket is érinti.
Mellesleg, szerintem a szabadkereskedelmi megállapodás lesz végül a befutó, bár most Brüsszel a kínai modellt emlegeti. De innen enyhülnek majd a tárgyalások. De ez csak egy személyes tipp.

wallenberg880702 2016.06.25. 13:58:47

@Pink Petsch:

"Ha a magyarok kilépnek az összes multi lelép innen."

Ezt mondták nektek a szabadnépfélórán és elhitted?

1. Az áruházláncok hiába mennek el innen, máshol nem tudják az inneni lakosság pénztárcájából kibányászni az irdatlan nagy profitjukat, mert az itteni lakossg nem fog utánuk menni odaadni nekik a pénzét.

2. Ha az áruházláncok elmennek, akkor az itteni lakosság és annak kereslete itt marad, majd hazai láncok fogják kielégíteni a keresletet.

3. Természetesen az idegen paraziták nem mennek el, mert kell nekik az itt összeélősködhető pénz, mert majd nem hülyék.

Neo07 2016.06.25. 14:03:25

@kopasz barmok országa:
Ne személyeskedj, mert nagyon hamar nem fogok válaszolni neked, ignorálni foglak.

Nézz utána, volt iparunk. Más kérdés, hogy milyen volt a minősége, meg a rentábilissága, az egy jogos felvetés. Képzeld, még csipgyártó iparunk is volt (MEV), tehát nem kimondottan agrárállam voltunk -- amellett, hogy jó földrajzi adottságaink révén nagy mennyiségű, nagyon jó minőségű terményeket termeltünk meg.

A gengszterváltáskor ezeket b.sztuk szét, aprópénzért eladtuk, abban bíztunk, hogy a Nagy Nyugat majd emberbaráti szeretetből segíteni fog nekünk. Nem így történt, a szocialisták akkor is naivak és buták voltak, a vadkapitalizmus árnyoldalait kellett megtapasztalni. Az EU-csatlakozás meg mindennek a betetőzője.

Az oroszoknál is megindult a bomlási folyamat, de Putyin megjelenésekor ez leállt, és köszönik, jól elvannak, olyannyira, hogy az amerikaiakat is ők fuvarozzák most a Nemzetközi Űrállomásra. Ha nem is olyan nagy a gazdaságuk, de működik, és fejlődik.

Ezt az utat kellett volna választani nekünk is a gengszterváltás után...

Az EU, főleg ilyen szélsőliberális és marxista elvtársi vezetéssel nagyon veszélyes Magyarország további jövőjére. Ha az EU szétesik, mert egyszer szét fog esni, akkor Magyarország nagyon legyengülten, lecsupaszítva fog kikerülni ebből. Egyszerű történelmi analógia: az Osztrák-Magyar Monarchia. Közös külügy, hadügy, és még nem tudom mi, eredmény: felbomláskor az ország nem tudta megvédeni magát. A románok meg a csehek néztek, hogy ez most megint milyen trükk? Pár nap után rájöttek, nem volt trükk, lehet menni, rabolni.

Ugyanez lesz majd az EU szétesésekor, súlyosbítva sok millió arab és afrikai szélsőséges muzulmánnal. És mi jó pár millióval kevesebben leszünk, mert az asszimilálódott magyar nem magyar, a beolvadt magyarok utódai nem fognak tudni jól magyarul, nem is fogják magukat annak érezni.(Ez a folyamat már itthon is megindult, a angol-magyar keverék újmagyar nyelv megjelenésével.)

Ezek a félelmek a többi viszonylagosan kis lélekszámú közép-európai népekre is érvényes.
A franciák, angolok, spanyolok (meg talán a németek is) ettől nem félnek, mert ha ők nem is, de nyelvük egészen biztosan megmarad, hiszen most is világnyelvek.

1ghost 2016.06.25. 14:25:09

@wallenberg880702:

Wallenberg te orbán bérhülyéje. Áruld már el téged hány kiló banánnal csalogattak le a fáról?

Idenézz milyen hülye vagy, megmutatom!Csak neked!

"máshol nem tudják az inneni lakosság pénztárcájából kibányászni az irdatlan nagy profitjukat"

Tényleg te orbánökör? És a piaci versenyről hallottál már?

Ha ugyanis akkora lenne a profitjuk, akkor mindenki a CBA-ban shoppingolna, s nem pl. a tescoban? Vagy mindenki az OTP ügyfele lenne s nem a multi CIB-hez, vagy Raiffheisenhez menne?

Ti narancsbércsaládok hülyébbek vagytok a piacgazdasághoz, mint kommunista apáitok. A KISZ-ben kellett volna maradnotok, az a ti szintetek, hogy rohadnátok meg, amiért tönkrevágtátok az országot, ti nyomorult tolvajok.

Conchobar 2016.06.25. 14:47:25

@kopasz barmok országa: "Tehetsz nekem egy szívességet, Orbán-komcsi. Utána húzhatsz vissza te is Ázsiába és viheted magaddal az egész tolvaj fideszes bandát" - Tehát húzzak innen, mert ez itt a kopasz barmok országa

kris69 2016.06.25. 15:27:22

@Balt: igen, a Brexit elott tolt egy kis EU propagandàt(mily szavahiheto) az angoloknak,gondolom szoltak neki ,hogy qvàra nem tudna mit kezdeni szàzezres szàmban visszatelepulo magyarokkal.

Balt 2016.06.25. 15:58:58

@kris69: Tudod, ha ez lesz a fő hatása, hogy kicsit alábbhagy a brain drain, akkor még hálásak is lehetünk Cameronnak (aki egyébként Orbán szövetségese valahol: www.portfolio.hu/gazdasag/elvesziti_magyarorszag_a_legfontosabb_szovetsegeset.233751.html )

Egyébként meg egy nagyjából tárgyilagos vélemény a simicskista sajtóból:
valasz.hu/vilag/miert-szallt-be-orban-a-brexit-kampanyba-119192

Balt 2016.06.25. 16:08:04

@1ghost: Czippel Feri, wazze, nem a néphadseregben vagy (ahol szocializálódtál, kapcaszökevény), hanem emberek között. De végül is mindegy, stílus maga az ember. A lényeg, ha már méltóztattál "érdemi" érveket is hozni a tömény alpári személyeskedés mellett:

1. A Tescót nézzük meg mondjuk 2 év múlva.

2. Az OTP-t személy szerint én is rühellem, viszont végre van/lesz választék hazai (rész)tulajdonú bankokból, most épp az elprinczesített és aztán kótyavetyélt Postabank tér részben vissza.
24.hu/fn/penzugy/2016/05/05/a-magyar-allam-megveszi-az-erste-bank-egy-reszet/

kopasz barmok országa (törölt) 2016.06.25. 18:09:47

@Conchobar: "Tehát húzzak innen, mert ez itt a kopasz barmok országa"

Az üzenet lényege az volt, hogy nyasgem. Természetesen elhúzhatsz Európából, jó utat!

"Ne személyeskedj, mert nagyon hamar nem fogok válaszolni neked, ignorálni foglak."

Jaj nekem, akkor egész éjszaka nem fogok aludni bánatomban...

monddazigazatmar 2016.06.25. 18:18:52

@kopasz barmok országa: Te kinek érzed magad hülyegyerek, hogy bárkit is bárhova küldözgess?
"A bevándorló magyarok mit uraltak a világon a saját jobbágyaikon kívül? "
Bevándorló magyarok? Hülye barom. Elfoglalták az országot.

monddazigazatmar 2016.06.25. 18:20:03

@kopasz barmok országa:
Európa biztos hálás, hogy te képviseled.

rás · http://ras2.blog.hu 2016.06.25. 18:38:54

A kommentelési lehetőséget ezennel lezárom. Máshol sértegessétek egymást.
süti beállítások módosítása