"A fasizmus nem más, mint a kapitalista tőkésosztály kísérlete, hogy idegenellenességgel ossza meg a munkásosztályt, az alsó középosztályt, és szociális ellentétek helyett a kulturálisakat hangsúlyozza." Ez a legkeményebb állítása Techet Péternek az Azonnalin megjelent elemzésében

Ma, amikor a külpolitikai újságírás - már ami egyáltalán maradt belőle - jórészt kimerül az angolszász (esetleg német) lapok internetes felületeiről átvett anyagok lefordításában, mindig nagy élvezetet okoz Techet Péter írásait olvasni. A brit választások eredményeit értékelő mai cikkében a bevezetőben idézett állítás együtt szerepel azzal a másikkal, miszerint "a kontinens a „hülye angolokon, angol hülyéken“ röhögve nézte a tényleg fordulatos brexit-komédiát...[és] nem vette észre: [az] nem más, mint maga a demokrácia, amibe beleférnek előrehozott választások ugyanúgy, mint párton belüli viták".

Az érdekes elemzés kitér a "liberális diskurzus foglyává vált" Munkáspárt kudarcára, továbbá a felélesztett angol nacionalizmus következményeként az Egyesült Királyság végét jósolja.

Techet Péter cikke

Szerző: rás  2019.12.13. 11:22 2 komment

Címkék: brit választás identitáspolitika Anglia Johnson Brexit

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr315350636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2019.12.14. 22:48:39

pár hónap múlva meglátjuk, vagy nem, hogy mi lesz a UK-mal, mindig vannak előre nem látható dolgok.

A nyár gyermeke 2020.01.02. 15:29:32

Mint Londonban 12 éve tengődő személy, aki mellesleg utálja a politikát én abszolút pozitívnak látom ezt az elsöprő győzelmet. Végre az ország kimozdul ebből a sehova nem vezető állapotból, ahol 3 éven keresztül a parlament és az EU is folyamatosan seggbebaszta szegény Theresát. Boris, aki sosem volt kedvencünk elég tökös ahhoz, hogy végig vigye a Brexitet...még ha ehhez seggbe is kell basznia az EU-t. Ez egy demokratikus döntés volt, el kell fogadni. Aztán majd meglátjuk, hogy a döntés jó volt-e vagy sem.
süti beállítások módosítása