A napokban, Orbán Viktor sajtóértekezletét követően, a gyöngyöspatai üggyel kapcsolatos kijelentését kommentálva a Facebookon azt a megjegyzést tettem, hogy a magyar miniszterelnök rasszista disznó.

Azóta volt időm gondolkodni, és rájöttem, hogy tévedtem: Orbán nem rasszista. A rasszista az őszintén, hittel utálja, gyűlöli a cigányokat (zsidókat, muszlimokat stb.), uszít ellenük. Orbánról nem kell feltételeznünk bármifajta őszinte hitet, azon alapuló cselekedetet. A helyzet ennél súlyosabb: ahogy azt eddig is tudhattuk, Orbán cinikus gazember, politikai briganti, akinek a szavait kizárólag a számítás, a remélt politikai haszon motiválja. Jelen esetben az a sokszoros közvélemény-kutatással - valamint napi tapasztalattal - megerősített tény, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége utálja a cigányokat. Hogy Orbán gondol-e róluk valamit, azt nem tudhatjuk. Politikájából, a kormány, a magyar állam tényleges tetteiből - pontosabban nem-tetteiből - csak az következik, hogy nem érdekli Magyarország legnagyobb, potenciálisan legnagyobb veszélyeket rejtő társadalmi problémája.

Ja, és a történet - nem mellesleg - arról is szól, hogy a magyar miniszterelnök köp az igazságszolgáltatás függetlenségére.

Szerző: rás  2020.01.11. 23:15 3 komment

Címkék: cigánykérdés Orbán Gyöngyöspata

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr2615404350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2020.01.12. 22:45:03

Szerintem sem rasszista. Úgy vélem, hogy a megalománia, az önmaga mindenek fölötti helyezése,a sértettsége, az apai ágon lévő cigány nagyanyja okán való gyűlölete is tették ilyenné. A seggét kinyaló zsidók, és cigányok jól meg vannak fizetve. Az ellenzék által is képviselt /Jobbik,MI hazánk/, valamint az ő antiszemita híveivel is keveri ezt a kártyát. Mindig kell neki a felhajtás, lőki a gumicsontokat , néha pozitívat is , mi meg rágjuk. Ugyan TGM úgy véli, hogy 100-as, viszont én úgy látom, hogy csakazértis rombol le mindent, hogy ő maradhasson ebben az országban a legokosabb./ha,ha,ha/

emdefalla 2020.01.14. 06:50:08

Fentieket olvasva rá kell jönnöm, hogy a módszerváltók egy részének csak egy dolog hiányzott akkor is, ma is: náluk legyen a kasszakulcs. "oszt'jónapot"
Akkoriban Szolnokon dolgoztam, kedves prímás ismerős elmondta: "pénz nélkül figura az ember, lehet bármekkora a szabadság".
süti beállítások módosítása