Nagyon hiányzik. Normális esetben már több mint egy hete naponta a Külkerparkban úsznám az adagomat (1000 m). Májustól Külkerpark, szeptembertől a Lukács 22 fokos (nyitott) medencéje, télen is heti két-háromszor. Ott utána húsz perc a termálban.

A gyerekkorom a Csasziban (Császár uszoda, akkor még Komjádi nélkül) telt. Egyetemistaként - mert a Csaszi a Komjádi építése miatt bezárt - jött a Lukács. Később - leendő feleségemmel, eleinte még barátként - hajnalonta a szigeti Sportuszoda. Neki ott telt az ifjúkora, sportúszóként. Aztán egy téli ködös-párás hajnalon egy ugyanabban a sávban edző srác belecsapott a szemébe. Soha többé nem ment a Sportuszoda tájékára. Azóta járunk a Lukácsba.

Ja, és persze - főleg gyerekkoromban, családi alapon - volt Gellért, Palatinus. A hullámfürdők mint szenzációs kaland. Amikor egy évig Békásmegyeren laktunk, a Pünkösdfürdő. Aztán egy nyári napon már olyan húgyszaga volt a medencének, hogy oda se mentünk többé. 

Szóval az úszás hozzátartozik (tartozna) az életünkhöz, s ezt nem pótolja az itthoni torna meg a (szinte) napi rendszerességű egy-másfél órás séta.

Szerző: rás  2020.05.09. 23:47 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr8415676042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2020.05.14. 11:53:46

rás: türelem, még annyit úszhatsz még, akár feltornázhatod 1500 méterre. Kívánom, hogy csak ez legyen gondod!

Dupla · https://doppeldupla.home.blog/ 2020.05.14. 16:18:05

Úszásfüggőségem kialakulásban nagy szereped volt (feleségednek szintúgy), így hát teljesen együtt érzek veled. Számomra is egy rémálom, hogy nem merítkezhetek meg rendszeresen a vízben. Itt Bécsben május 29-én nyitnak a fürdők, de üzemelésükkel kapcsolatban sok a kérdőjel.
süti beállítások módosítása