A hírmagyarázók többsége szerint Orbán egyszerűen a Jobbik szavazóit akarja elszipkázni a halálbüntetés felvetésével, valójában tisztában van vele, hogy a nemzetközi szerződések, kötelezettségek ezt lehetetlenné teszik. Ugyanezt a célt szolgálja az idegenellenesség felszítása, menekültek, "megélhetési bevándorlók" és terroristák fogalmi összemosása. Szerintem hatását tekintve lényeges különbség van a kettő között, és ez nagyon visszaüthet OV-re és a Fideszre. Mondjuk, mindkettőre vevő a magyar társadalom többsége, tehát könnyen lehet velük szavazatokat szerezni. Míg azonban a "megélhetési bevándorlók" elleni harc kimerülhet szavakban, látszatintézkedésekben, a halálbüntetéssel más a helyzet. Egy rövid ideig imponálhat, hogy lám, Orbán ebben a kérdésben is hajlandó felvenni a harcot a "68-as", liberálbolsi EU-val, de amikor kiderül, hogy mégse vezeti be, akkor világos lesz, hogy csak dumál, és mégis a Jobbik az, amelyikről hihető, hogy megteszi, tehát a "családját, munkahelyét, hazáját féltő" magyar rá fog szavazni. A Fideszből is.

Szerző: rás  2015.05.06. 12:35 1 komment

Címkék: halálbüntetés Orbán

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr507434490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2015.05.07. 23:19:15

rás: ez a forgatókönyv a legvalószínűbb, persze még a Fidesz balra néz, jobbra át-ja is megkaphatja a katonái lázadását. és még bármelyik csúszó-mászó is hozzátársulhat a mai ellenzékből a Jobbikhoz.
süti beállítások módosítása