Csak a rend kedvéért jelentem: befejeztem a Világló részleteket (lásd korábbi bejegyzések a könyvről); egy 1956-tal foglalkozó, megrendítően józan miniesszével fejeződik be, amit egy utolsó mondattal befűz az életébe. Ahogy végig az 1200 oldalon szétválaszthatatlanul fonódik egybe magán-, család-, ország- és világtörténelem, könnyed történetmesélés és súlyos filozófiai eszmefuttatás.

Egy barátom a Nádas-könyv után hetekig nem tudott irodalomhoz nyúlni, aztán Harry Pottert olvasott. Én holnap az Egy családregény vége újraolvasásával folytatom.  

 

Szerző: rás  2017.07.25. 23:20 1 komment

Címkék: irodalom Nádas Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr712690675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2017.07.26. 09:50:21

rás:én is félek belekezdeni egy új könyvbe, pedig vár rám egy pár könyvheti kiadvány, s éppen ma kevés dolgom van. Várom, hogy a férjem is elolvassa a második kötetet és megbeszélhessük.
süti beállítások módosítása