Kevéssé vagyok hajlamos engedni a tömeghisztériának, pániknak, és mindig szerettem (volna) hinni a szakmai alapon elhangzó érveknek, állításoknak.

Ma (péntek) délutánig az volt a hivatalos álláspont - ezt mondta ma reggel a miniszterelnök is (na jó, ő általában hazudik), de ez hangzott el tegnap az operatív törzs orvos tagjaitól is -, hogy egyelőre nem indokolt az iskolák bezárása (mondjuk a magyar iskolaügyet, úgy, ahogy van, be kéne zárni - de ez mellékszál), mert egyelőre nem olyan súlyos a járványhelyzet, meg nem lenne jó az esetleg mégiscsak vírushordozó (de meg nem betegedő) gyerekeket jobb híján (felügyelet) rászabadítani a sebezhetőbb nagyszülőkre. Aztán most olvasom, hogy a Fidesz - meg a többi - statiszta - párt azt kéri, hétfőtől rendeljenek el tanítási szünetet. És van barátom, aki máris lelkesedik, mert lám, a Fidesz szembeszáll Orbánnal... (Lóf...) Politikusaink - Orbántól Gyurcsányig és (hogy is hívják az MSZP elnökét?-ig) nem mernek keresztbe feküdni a (pánikból fakadó) népakaratnak. Semmilyen népakaratnak, néphangulatnak, lásd migráncsok, cigányok, bűnözők... Sőt, rátesznek: a veszélyhelyzetet elrendelő szerdai kormányülés után a DK és a Jobbik politikusai egymással versengve követeltek sokkal szigorúbb intézkedéseket.

Ahogy másnak se lehet, nekem sincs fogalmam arról, hogy mi lesz, milyen lesz a járvány lefutása, megmarad-e körülhatárolható foltokban, mint  - mutatis mutandis - Kínában, vagy ellenőrizhetetlenné válik, mint Olaszországban. Ahogy az se tudható -legfeljebb aggódni lehet -, hogy a lepusztult magyar egészségügy mire lesz képes. De ha a pánik és a demagógia uralja a védekezést, akkor nem sok jó jósolok.

Ja! Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján orvos nem vett részt, csak rendőr...

Szerző: rás  2020.03.13. 19:00 1 komment

Címkék: járvány demagógia koronavírus

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr6015519878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2020.03.13. 23:20:09

rás:az én olvasatomban is ezer szálon vérzik ez a tömeghisztéria. Ma reggel utaztunk Pest felé a férjemmel a buszon. Mellettünk párhuzamosan a magasított ülésen ült egy banya. Miután Karácsony kihirdette,hogy
eltörlik az első ajtón való felszállást napközben, ez az öreglány minden középen felszálló és az első üres ülések felé igyekvő utasra rászólt, hogy előre nem szabad ülni.

A mi szeretett autokrata vezérünk azt gondolja, hogy kis hazánkban él és virul a digitális oktatás minden feltétele. Évekkel ezelőtt Magyar Bálintnak volt a vesszőparipája ennek bevezetése, szerintem vele együtt eltűnt.

Attól félek, hogy az ország gazdasági visszaesése például involválhatja a nyugdíjak befagyasztását és egyéb "hiányokat" fog előidézni. Azt a sok albérletet, lakáshitelt, rezsit ki fogja fizetni, ha minden megbénul, állam bácsi azért még nem mindenható.
Tudom az élet a legfontosabb, de ha a statisztikáját nézem ennek a vírusnak, akkor a népességhez viszonyítva a halálesetek száma százalékosan igen csekély. És magas a gyógyultak aránya.
Olvastam, hogy egy tüdőgyulladásban 1,6 millió ember hal meg évente.
Egyébként nem félek és nem faksznizom, ha menni kell, megyek.
süti beállítások módosítása