Korom miatt nem vettem részt a kaszinóblokádban - órákat állni a hidegben és érces hangon jelszavakat skandálni nem az én világom -, de jó érzés volt nézni, szolidarítani - szikrásnak lenni.
Tudom, hogy sok barátom számára demagógnak hat a "fizessenek a gazdagok" szlogen, de a Szikra kiáltványa vagy akár a mai akció, s a skandálás szüneteiben elhangzó állásfoglalások, követelések, érvelések valódi tartalmat adtak neki.
És fontos érteni, hogy ez nemcsak az Orbán-rendszerről szól, hanem a társadalmi rendszerről. Ezért érzem magam otthonosan a Szikrában, a huszon-, harmincvalahány éves fiatalokkal, akiknek lehetőségük van 30-40 éves távlatban gondolkodni, ilyen távlattal cselekedni.

Szerző: rás  2022.12.06. 00:03 2 komment

Címkék: kampány politika kapitalizmus Szikra

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr7017995582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.12.06. 10:02:45

Megöregedtek a fiatal demokraták, ők örök fiatalnak képzelik magukat, pedig a hátuk mögött felnőtt egy új, és jó szemű fiatalság. Közben az idősebbek szeme is kezd kinyílni.

24.hu/belfold/2022/12/06/orban-eu-penz-idea-kutatas/

egy nagyi 2022.12.06. 17:18:26

Szerintem nincs olyan távlat, amely bármilyen társadalmi különbségeket megszüntetne. Csak a szociális ellátás akarata és a termelékenység magas foka enyhíti a problémát. Nincs ellenemre a kaszinó léte, mielőtt bármit is mondunk körül illik nézni, hogy esetleg nem oszt le, mint például jószolgálati nagykövet,
valami pénzt, amit a sok idióta játékosain
nyer.
De jöjjünk le O.V. országára, amíg a gazdaság húzóágazatában a dolgozók,mint összeszerelő munkások vesznek részt, addig nincs hatékonyság. Az exportra termelő vállalkozások nagyon jól járnak, amikor a termékeikért kapott eurót forintra váltják.
Az az intézkedés, hogy 16 évre leszállították az iskolakötelezettséget, s hogy a fiatalok számára bevezették a 25 év alatti munkavállalók
adómentességét azt eredményezte, hogy harmadik, negyedik évfolyamos diákok folyamatosan dolgoznak. Három fiatalt is ismerek.Amikor a boltba bemegyek a magas áfával ezt is kompenzálom a pénztárnál.
Amikor a Covid miatt leállt a gazdaság és csökkent a fogyasztás hirtelen pénzbőség lett, s ez az idióta kormány a felelősségre vonástól való félelmében túl osztotta a pénzt, s most gerjeszti az inflációs spirált. Az orosz-ukrán háború csak rátett a hazai problémákra. /itt zárójelbe teszem, férjem azt gondolja, hogy Putyin üzletileg, azaz valutailag fizet a belső NER-klikknek./
Magam pedig úgy gondolom, hogy amennyivel kevesebb a csókosaknak ez a fizetség, a gáz, ,áram, olaj lakossági tarifájának horribilis felemelése is
tartalmaz lenyúlást.
Végezetül egy aránypár:700 demonstráló pedagógus/ kontra 160000 ezer dolgozik még ezen a pályán.
süti beállítások módosítása