... már komoly szellemi koncentrációra van szükség, hogy amikor reggel borotválkozni akarsz, ne a fogkrémet kend a pofádra...

Szerző: rás  2023.03.10. 11:15 9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr4518068622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2023.03.10. 12:00:21

gyakorold a koncentrációt, mert az idő múlásával lehet rosszabb is.de a Te estedben ez szerelmes fiatalnál is megesik.

látjátok feleim szümtükkel 2023.03.11. 11:32:00

:D

Sokat kell olvasni a neten, lehet ingyen passziánszozni, avagy más kártyajátékot játszani, kvízt megfejteni, és lehet nagybetűs rejtvényfüzeteket is kapni. Ezek mozgatják az agyat, a kezet, a szemet, és ha ez sem elég, lehet minden nap egy-két órát ( nem egyszerre, hanem részletekben ) sétálni, ahogy nálunk történik.

rás · http://ras2.blog.hu 2023.03.11. 12:00:45

Oké. Ennyire azért még nem tragikus a helyzet. :)

egy nagyi 2023.03.11. 19:28:38

@látjátok feleim szümtükkel: a beszélgetést kihagytad, a kérdések és válaszok jobban pallérozzák az agyat, persze nem nívótlanra gondolok, Heller Ágnes írt Cusanus:Labdajátékok munkájáról, ilyesmi, ami tetszik nekem. És rás jo passzaiban van ilyen, állítok-cáfolok-állítok-cáfolok párbeszéd. Mindennél hatékonyabb a magunkból kisajtolt eleven gondolat,még ha a kályhától is indulunk ki. Ehhez nem elég a neten olvasni, se keresztrejtvényt fejteni, nem intellektuális tevékenység, szórakozás, amikor nem éppen járni tanulok, elég sok regényt, életrajzot, történeti munkát olvasok.

látjátok feleim szümtükkel 2023.03.12. 08:27:35

@egy nagyi:

Ugye aki nem intellektuális személyiség, annak is lehet valamit tenni az idős kori elbutulás ellen? Meg annak is, aki már nem kíván annyit olvasni, mint amennyit olvasott korábbi éveiben? Mert azért az olvasásba is bele lehet unni.
persze lehet nyelvet is tanulni, meg sakkozni, meg minden mást csináni, akár történelmet is olvasni, vagy kertészkedni, esetleg beíratkozni eg számítógépes tanfolyamra ( ha van rá pénz ), ha olyan az érdeklődési kör, és a fizikai állapot. De a komfortzónából való kilépés nagyon egészséges tevékenység.

látjátok feleim szümtükkel 2023.03.12. 08:32:34

Én egy számítógép szerelői tanfolyamon töröm a fejem, mert nem tudom elhártani a lefagyott betű jelenséget.:D
Bár lehet, hogy egyszerűbb lenne venni egy új gépet? Érdekes, hogy ez a gépem már a harmadik, és a munkahelyen is több géppel dolgoztam, de csak ezen tapasztalok olyat, hogy a leütött betű nem jelenik meg, és néha az átolvasáskor nem veszem észre a hiányt.

egy nagyi 2023.03.13. 21:54:06

@látjátok feleim szümtükkel: asztali gépen írsz vagy laptopon? Mert ha asztali gépen akkor elég csak egy új klaviatúrát venni, de van olyan helyzet is, amikor egy szilikonos számítógép tisztító folyadékkal ki lehet tisztítani modjuk a felgyülemlet port vagy zsíradékot.

Laptop esetén nem tudom mit lehet tenni.
süti beállítások módosítása