Egy imént olvasott mozgalmi hírlevéllel kezdődött, amelynek mintegy zárópoénja volt a Bruce Springsteen-dal refrénje, miszerint "szikra nélkül nem lesz láng", (ott James Blunt előadásában szerepelt) s a dalról eszembe jutott fiatalon, még a covid-járvány elején, elhunyt blog-barátom, drc, aki - egyebek közt - Springsteen-rajongó volt, s tőle hallottam először "A Főnök" becenevet.

Drc - Ricsi - amikor kb. 15 éve elkezdtem olvasni a blogját, még Don Ricardo néven írt, s az avatárja egy szivarozó Che Guevara kép volt; én a Guevarára haraptam rá - elvtársat sejtve -, ő (aki amúgy, mint kiderült, liberális volt) - a szivarra. Barátok lettünk, személyesen is megismerkedtünk, s most egyszerre fájdalmas és jó rá emlékezni.

Szerző: rás  2023.11.22. 20:35 Szólj hozzá!

Címkék: blog Bruce Springsteen

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr418264911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása