Már elkészült az a törvénytervezet, amely alapján a kormány áttekintené, hogy az elmúlt évtizedek kitüntetettjei közül „kik váltak érdemtelenné” az állami díjak, így a Kossuth-díj viselésére. Lásd a hvg.hu cikkét.

Az ürügy persze Kertész Ákos, de ennél sokkal többről van szó, akárcsak a Kossuth tér szobrai esetében. Kiiktatni a magyar történelemből az 1945-1990 közti évtizedeket, valamint ezen túlmenően a baloldali hagyományt. Lásd még Orwell: 1984. A következő lépés talán egy országgyűlési határozat lehetne, amely kimondaná, hogy Magyarország történetében 1944-et 1990(?) követte, továbbá - évszámtól függetlenül - Horthy Miklóst Orbán Viktor. (Nem hiszem, hogy Lázár Jánosnak vagy Rogán Antalnak különösebb skrupulusai lennének egy erre vonatkozó egyéni képviselői indítvány benyújtásával kapcsolatban.) Minek ennyit szarozni a részletekkel!

(12 komment elveszett, aki akarja és tudja, kérem, pótolja.)

Szerző: rás  2011.11.03. 18:13 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr994929415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása