KB-tag blogja egyike napi kötelező olvasmányaimnak (szóval minden nap megnézem, de bevallom, a VIII. kerület ügyes-bajos dolgain nincs türelmem végigrágni magam). "Bizottságiirnok" világszemlélete, szociális érzékenysége közel áll hozzám, emellett sok mindent olvas az interneten, amit megoszt velünk. Most épp egy fontos és informatív felhívást, amelyben (számomra) nem az a lényeg, hogy A Város Mindenkié csoport mire hívja fel a médiamunkások figyelmét a hajléktalanok ábrázolásával kapcsolatban, hanem hogy rádöbbent a saját sztereotípiáimra. Olvassátok: A hajléktalan emberek ábrázolása a médiában

*

"2010. május 11-én, kedden, II. Erzsébet tizenkettedik miniszterelnökét, David Cameron konzervatív pártvezetőt köszöntötte, aki negyvenhárom évesen a legfiatalabb kormányfő volt, amióta csak 1812-ben Lord Liverpool foglalta el a hivatalt. A királynő uralkodásának tizenötödik évében született Cameron három évvel még Eduárd hercegnél, a királynő legkisebb gyermekénél is fiatalabb. II. Erzsébet először akkor találkozott leendő miniszterelnökével, amikor az nyolcéves korában együtt szerepelt Eduárddal a Békavári uraság iskolai előadásában. Figyelemreméltó életpálya, ha figyelembe vesszük, hogy első miniszterelnöke [Churchill] még a tizenkilencedik században született és az ükanyja hadseregében szolgált."

(Egy II. Erzsébetről szóló könyvet szerkesztek éppen.)

Szerző: rás  2012.11.08. 11:19 Szólj hozzá!

Címkék: hajléktalanok kb blog

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr774929651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása