A százezer lakosra jutó 333 férfi és 178 női rákhalálozási adatunk messze a legrosszabb Európában. Szerepet játszik ebben sok minden, de elsősorban is a diagnosztika és a kezelés minősége. A daganatok gyógyításának elemi feltétele a korai felismerés. Az e tekintetben kulcsszerepet játszó CT- és MRI-készülékek száma Magyarországon egyharmada az európai átlagnak. Görögországban ötször, illetve hétszer több a korszerű készülék, de például Szlovákiában is kétszer annyi, mint nálunk. Összesen három OECD-országban – Magyarországon, Görögországban és Portugáliában – volt 2012-ben alacsonyabb a jóléti (idetartozik az egészségügy is) kiadások reálértéke, mint 2007-ben. Ezen belül Magyarország az egyetlen, ahol e kiadások részaránya a GDP-ből alacsonyabb volt, mint 2007-ben.

Halálosztogatók -- a Népszabadság írása

És egy kis "demagógia" -- tőlem: a Kossuth tér átépítése, hogy olyan legyen, mint az 1944-es német megszálláskor legyen 25 milliárd forint. Lásd még: stadionok, emlékművek, templomrekonstrukciók...

Szerző: rás  2014.01.21. 13:01 Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr525773401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása