- A barikádnak csak két oldala van - figyelmeztetett (hívott?) 1965-ben vagy '66-ban romantikusan maoista barátom, G. Valami olyasmit feleltem, hogy nem szeretem a barikádokat.

Ma láttam először választókörzetem 4K!-s képviselőjelöltjének a plakátját. A nevét nyomban el is felejtettem a rokonszenves arcú fiatalembernek. Ha most normális időket élnénk egy normális országban, akkor holnap valószínűleg rá és pártjára szavaznék (illetve a 4K!-ra mint pártra nem tudnék szavazni, mert nem sikerült országos listát állítaniuk). A mai választékból nekem ugyanis ők a legrokonszenvesebbek. És még abban is igazuk van, hogy "Semmiképp se szavazz a kisebbik rosszra! A kisebbik rosszra való szavazás juttatta oda az országot, ahol most tart." Ám de nem élünk normális időket, úgyhogy holnap a 17-es kockát fogom beikszelni, a "kormányváltó" összefogás pártjaira fogok szavazni. Ettől még az se tántorít el, hogy a kocka mellett az öt pártlogó közül az MSZP-é dominál, akkora, mint a többi négy együttvéve, és az se, hogy Mesterházyt személyesen is rühellem. Négy éve - életemben először - távol maradtam, ezzel szavaztam a rendszer ellen (lásd erről ezt, az akkor vitát kiváltó bejegyzést).

Én most valami ellen fogok szavazni, hogy aztán majd, négy év múlva (vagy hamarabb) legyen esélyem, lehetőségem a szívem szerint szavazni (vagy nem szavazni). Ez az, amit várhatok, remélhetek tőlük - jelenleg csak tőlük várhatom -, meg talán egy elviselhetőbb légkörű országot. Persze nem vagyok naiv, nem hiszek a csodában (már mint hogy a "baloldali" koalíció győz), csak éppen megteszem a magamét a csodáért, hátha éppen ez az egy szavazat kell ahhoz, hogy megszabaduljunk "egy szörnyállam iszonyatától" (József  Attila). Rajtam ne múljék!

Szerző: rás  2014.04.05. 23:46 2 komment

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr155957218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása