"Azt persze nem hiszem, hogy Amerika bárki számára istenáldása volna - vagy ha mégis, akkor úgy érzem, Isten napjai meg vannak számlálva. Annak az istennek, akit ezek az emberek állítólag szolgálnak - márpedig valóban szolgálják , méghozzá úgy, hogy közben fogalmuk sincs róla -, fura egy humora van. Legszívesebben a fejét vernéd szét, ha ember volna. Vagy ha te az volnál."

"Fonny rátalált arra, amit csinálni tud, amit csinálni akar, s ez mentette meg a haláltól, amely korunk ifjúságára leselkedik. Bár ennek a halálnak különfélék a megnyilvánulási formái, s bár az emberek nagyon sokféleképpen halnak meg fiatalon, a halál maga nagyon egyszerű, s az oka is nagyon egyszerű; egyszerű, mint a pestis: a srácoknak megmondták, hogy szart sem érnek, s körülöttük ezt bizonyította ékesen minden. Küzdöttek, küzdöttek, és hullottak, mint a legyek, és úgy rajzottak életük szemétdombján, mint a legyek." (James Baldwin: Ha a néger utca beszélni tudna. Dezsényi Katalin ford.)

Szerző: rás  2014.10.08. 20:58 Szólj hozzá!

Címkék: irodalom Baldwin

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr166772445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása