A mi családunkban sose tartottak - tartottunk - névnapot, nem is tudom, mikor milyen nap van, így persze azt se, hogy rokonaimnak, ismerőseimnek mikor van névnapjuk, őszintén szólva nem is érdekel. A sajátomat persze már megjegyeztem, hiszen gyerekkorom óta voltak barátok, ismerősök, akik köszöntöttek, de például máig nem tudom, mikor van a feleségem névnapja. Mifelénk a születésnap dívott csak. Tudom, hogy másoknál - keresztény hagyomány - ez másképp van.

Természetesen azt se tudtam soha, mikor van Máté nap. Két éve se tudtam, de ő akkor ezen rettentően - ha nem volna morbid azt mondanám: halálosan - megsértődött. Annyira, hogy három héttel később - mint utólag közölte: tudatosan - nem üdvözölt a születésnapomon (szép blogajándékokat szoktam volt kapni tőle). Rosszul esett, de én ezúttal se sértődtem/sértődhettem meg.

Nem nyafognék, de most már késő... Ránéztem a naptárra, talán nem is véletlenül, és most nem tudom, mit kell mondani. Gondolok...

Szerző: rás  2016.09.21. 00:01 5 komment

Címkék: Máté

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr5111732087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2016.09.21. 17:32:57

rás:a névnapi köszöntés sokszor csak üres formaság, a megbecsülésnek apró gesztusokon illik megmutatkoznia, nem látványban. Arra a kérdésre, hogy most mit is tegyél: én elhatároznám magam, hogy a legizgalmasabb párbeszédeimet/det/kinyomtatnám s összefűzném egy könyvecskének és egy róla készült fotóval ékesíteném, s a lakásom olyan zugában helyezném el, ahol ma is érvényesül a jelenléte. Lehet, hogy mágia, de lehet, hogy hasznos. Remélem érzed bennem a jó szándékot, de úgy emlékezel, ahogy akarsz.

rás · http://ras2.blog.hu 2016.09.21. 17:41:46

@egy nagyi: Félreolvastad a - költői - kérdésemet. :)

egy nagyi 2016.09.21. 21:08:50

@rás: amikor már bekaristoltam a szövegemet már rá is jöttem, ne mondj semmit, csak emlékezz!

rás · http://ras2.blog.hu 2016.09.22. 08:50:28

@EfPeti: Mindig is ajándéknak tartottam.
süti beállítások módosítása