"A hazugság, a tökéletes hazugság azokról az emberekről, akiket ismerünk, a kapcsolatokról, amelyek hozzájuk fűztek, egy bizonyos tettünk indítékáról, amelyet mi magunk egészen másként fogalmaztunk meg, a hazugság arról, hogy kik és mik vagyunk, kit és mit szeretünk, mit érzünk az iránt, aki szeret bennünket, és azt hiszi, hogy a maga képére formált, hiszen egész nap ölel és csókol, ez a hazugság azon egyedülálló dolgok egyike, amelyek az új, az ismeretlen távlatait nyitják meg előttünk, feltárják szendergő érzékeinket olyan világegyetemek szemlélésére, amelyeket másként sohasem ismertünk volna meg." (Jancsó Júlia ford.)

Szerző: rás  2018.07.31. 22:58 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr6114154391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2018.08.01. 00:28:40

rás:csak nem belekezdtél a monumentális mű olvasásába. Az első három kötetet Gyergyai fordításában olvastam, a negyedik kötettől Jancsó Júlia teljesítményében egészen a hetedik kötetig. Egy félévembe telt az olvasása, de nagyon el tudtam varázsolódni ebben a dekadens világban.
Nagy munka, de borzasztóan jó olvasni.

rás · http://ras2.blog.hu 2018.08.01. 10:04:26

@egy nagyi: Az az igazság, hogy csak vaktában belemerültem. A könyvtárban ott feküdt az ajánló asztalon az ötödik kötet, A fogoly lány, belelapoztam, és elolvastam az utószót, amely szerint lényegében mindegy, hogy az ember hol veti bele magát a regényfolyamba. Így hát elhoztam, túl vagyok a felén, és nagyon élvezem. Még az is lehet, hogy utána nekiesek az első kötetnek.

egy nagyi 2018.08.02. 00:35:48

@rás: az egyes kötetekben újból felbukkannak régi szereplők, amit most olvasol az az Albertine történet.
Sokszor van elbújtatva a műben férfi és nő közti szerelem formájában a homoszexualitás.
Akit csak lehet, és fogékony egy majdnem esszéregény, tudatregény, hagyományos regény olvasására csak rábeszélni tudom. Az igaz, hogy 3000 oldal,persze ez sok olvasót elrettent.
Egyébként miután a jövőhéten elutazom, s ha visszajöttünk, s elmúlik ez a szörnyű meleg, eldöntöttem, hogy Romsics:Magyarország története munkáját olvasom el, nem árt az ismétlés. Férjem olvasta már, beszélt róla, így követem a példáját.Szerinte két hónap kell rá.
süti beállítások módosítása