Ma reggel "honvédelmi irányító csoportok" jelentek meg 70 stratégiai fontosságú vállalatnál - jelentette be a "Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport" vezetője, Benkő Tibor vezérezredes, honvédelmi miniszter. Tegnap ugyan még pontosan kétszer ennyi vállalatról volt szó, de hát, úgy látszik, nincs elég katona az ország megszállásához, úgyhogy nyilvánvalóan be kell vezetni a hadkötelezettséget a COVID-19 elleni harchoz. (Ezt elrendelni mindenesetre egyszerűbb lesz, mint helyreállítani a szétvert magyar egészségügyet.) A tábornok-miniszter azt is elmondta, hogy holnap reggeltől nagyobb számban lesznek katonák az utcákon - ott, azokon a településeken, ahol amúgy is vannak katonák. Nyilván jogos igény - nemzeti követelés - lesz, hogy, a most hét katonai körzetre osztott (???!!!) ország minden városában katonák járőrözzenek majd (sorkötelezettség, lásd mint fent).

Most, hogy láthatóvá válik egy katonai rendszer bevezetése, az a kérdés foglalkoztat, hogy milyen rangot kap majd a junta vezetője? Címzetes nemzetvédelmi táborszernagy? Vagy egyszerűen csak "Parancsnok"? És vajon tervezik-e már Orbán díszegyenruháját, amelyben esténként (most, hogy nincsenek focimeccsek, ráér) bejelenti nemzetmentő intézkedéseit?

Szerző: rás  2020.03.19. 22:09 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr1615536944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása