Tegnap valaki - akivel csak látásból ismerjük egymást, de persze tudtuk egymásról, hogy ki kicsoda - posztolt valamit a Facebookon, amivel nagyon nem értettem egyet. Jó szokásom szerint azonnal reagáltam. - És "jó" szokásom szerint szinte gondolkodás nélkül, miáltal sikerült tartalmilag valami vaskos baromságot írni a vitapartnerről. Ő persze könnyedén hárított. Majd megkeresett chaten, hogy beszélgessünk. Nem a hülyeségemről, hanem magáról a dologról.

Szerző: rás  2020.08.19. 10:03 5 komment

Címkék: vitakultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr5716169192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2020.08.19. 19:19:12

rás: az is szörnyű a mai világban, hogy egy kultúrember gesztusán fennakadsz/akadunk/.

látjátok feleim szümtükkel 2020.08.20. 07:21:40

@egy nagyi:

Miért gondolod, hogy ezen a gesztuson rás fennakadt?

Talán csak példának állította, hogy lehet(ne) így is rendezni a vitáinkat.
Ráadásul nem is rás megszólalását vitatták meg, hanem a témát, amire ő durván regált? No, ez benne az elegancia mind két fél részéről, ami sajnos egyre ritkább világunkban.

egy nagyi 2020.08.20. 22:51:39

@látjátok feleim szümtükkel: nem rást akartam ezzel bántani, szerintem ő is tudja, hanem egy kicsit sarkosan mondtam ki, hogy az ilyen megnyilvánulás ritka, mint a fehér holló. És itt pontosan egyetértek veled.

beszélő név 2020.08.22. 20:04:32

A történet szerintem fontos eleme, hogy látásból ismeritek egymást. Ez bizonyos értelemben kötelez, és nem csupán visszafelé, hanem előre is: valamit majd kezdenetek kell egymással, ha legközelebb összefuttok. Ennek kölcsönös tudása valószínűleg legalább annyira benne van ezekben a gesztusokban, mint a kulturáltságból fakadó elegancia.
süti beállítások módosítása