Rajta vagyok valami szélsőjobboldali levelezőlistán, így aztán naponta kapok újnyilas híreket, irodalmat. Most például "Jövünk" tárgymegjelöléssel ezt:

A "Jövünk" teljesen ártatlan magyar szó, föl nem merülhet vele kapcsolatban a tiltott önkényuralmi jelkép vagy az alkotmányellenes fasiszta propaganda fogalma. Nyilván csak véletlen az összecsengés:

A Feloszlatott NAP és a Magyar Fajvédő Szocialista Párt élenjárásával, összesen hét jobb oldali párt 1937. október 24 – én a Budai Vigadóban létrehozta a Magyar Nemzeti Szocialista Pártot Az itt elhangzó felszólalásában Szálasi kifejtette, hogy a hatalmat az államfő és a nemzet együttes akaratából kívánja átvenni. „A hatalomhoz vezető úton a börtön és a szabadság édestestvérek, mivel előbbi az utat jelzi, utóbbi a célt”. „…a rendszerváltozás csak forradalomban születhet, ez a forradalom azonban tudatos és nemes szándékú népmozgalom”. A gyűlés után a köztereken eufórikus hangulatban éljenezték Szálasi Ferencet. Majd Szilveszter éjszakáján többszázezer röplap hirdette: „1938 – ban jövünk” „1938. Szálasi” "1938. a Miénk" (Forrás: A titokzatos hon c. hungarista honlap)

Nyilas röplap 1938-ból

MIT AKAR SZÁLASI FERENC?

A német nemzetiszocializmus gyakorlati beteljesedése a Hitlerizmus.

Az olasz nemzetiszocializmus gyakorlati beteljesedése a Fasizmus.

A magyar nemzetiszocializmus gyakorlati beteljesedése a Hungarizmus.

A német nemzetiszocialista népi mozgalom vezetője és értelmi szerzője Hitler, az olasz fasizmusé Mussolini, és a magyar Hungarizmus értelmi szerzője Szálasi Ferenc.

Mit akar Szálasi Ferenc?

Meg akarja szüntetni ezt a liberális, áldemokrata és álszocialista rendszert, mely idegen faj zsákmányterületévé tette ezt a nemzetet, mely a nagytőkére építette fel a gazdasági alapot és így rabszolgává tette a földmívest, a munkást és értelmiséget egyaránt. Meg akarja szüntetni a mai hazug parlamentarizmust és az alkotmányt vissza akarja adni a nemzetnek, melytől elrabolták és egyéni érdekek védelmére használták fel. Az igazi kereszténység valláserkölcsi alapjait akarja érvényesíteni, mert a mai valláserkölcsi felfogás ellenkezik a krisztusi valláserkölccsel. Vissza akarja adni a magyar földet a magyar földmívesnek, azoknak, akik szerezték, védték és gondozták. Erős mezőgazdasági államot akar, egészséges közép és mezőgazdasági iparral és ezzel a munkásokat vissza akarja vinni a nemzeti alapra, melytől mesterségesen elszakították. Részt követel a munkások részére a termelés hasznából, mert aki verejtékkel termel, annak joga van a haszonrészre is. Fel akarja szabadítani a nemzeti tőkéket, hogy ezek az egész nemzet gazdasági érdekeit szolgálják és ne csak idegen és kisebbségi érdekeket. Erős hadsereget akar, mert csak erkölcseiben szilárd és nemzetével élő hadsereg olyan ütőképes, hogy a nemzetet minden ellen megvédi. A hadsereg kötelessége a külellenséggel szemben megvédeni a nemzetet, de kötelessége a nemzetellenes mozgalmakat is távoltartani a nemzet életétől. Fel akarja szabadítani az értelmiséget a lelki és szellemi rabszolgaságból, mert az értelmiség nem csak iratrabszolga, hanem vezető és az eszmei alapfogalmak gondozója és terjesztője is. Felállítja az alkotmány alaptételeit, melyben a földmíves a nemzet eltartója, a munkás nemzetépítő, az értelmiség nemzetvezető és a katona nemzetvédelmező. Erre az alapra építi fel az érdekképviseleti hungarista alkotmányt.

Csak saját földjén dolgozó parasztság, nemzeti tőkét szolgáló munkásság, nemzeti célt védelmező katonaság és szabad öntudatos és nemzeti értelmiség biztosíthatja a keresztény vallási alapon nyugvó testvérközösséget, a Hungarizmust.

Szálasi Ferenc személye jelenti a magyar nemzetiszocialista gondolat gyakorlati beteljesedését, a Hungarizmust.

Kitartás! Győzünk! Éljen Szálasi! (Forrás: Rubicon 1992/10. sz.)

 

Ráadásul rövidebb is, mint a Jobbik 88 oldalas programja. (Tájékozatlanabbak kedvéért: a nemzetközi náci szlengben a "88" azt jelenti: "Heil Hitler!")

Szálasi Ferenc 1946. február 20-án a Duna-parton. MTI-Reismann Mariann felvétele

(A témáról lásd még drc blogját - az általa linkelt cikket és a kommenteket.)

Szerző: rás  2010.01.23. 13:15 10 komment

Címkék: választás jobbik szálasi nyilasok vona

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr754929156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_10155 2010.01.23. 16:31:37

engedelmeddel linkellek. (neked se legyen jó!)

Ismeretlen_46946 2010.01.23. 17:06:54

drc: Amikor elkezdtem írni, akkor még eszemben volt, hogy hivatkozzam rád, de hát rövid az eszem... :(

Ismeretlen_10155 2010.01.23. 17:09:38

nincs miért -- az újnáci kód ezen része már-már közkincs, de örülök, ha te tőlem tudtad meg. :)

Ismeretlen_46946 2010.01.23. 17:42:20

Nem, ezt nem tőled tudtam meg; a bejegyzésedre akartam hivatkozni. És hát persze még nem késő, meg is teszem.

Ismeretlen_10155 2010.01.23. 17:49:46

mármint a Fleck Zoltán-cikkre?

najmanna 2010.01.24. 11:35:22

igen? akkor én megyek.

Ismeretlen_51043 2010.01.28. 15:05:26

azok a sötét viharfelhők Vona mögött most jönnek? mert akkor öntökönszúrás ez a kép. jaa, értem, az a tisztító eső, ami elmossa a mocskot. egypáran lógni fognak, de rend lesz - tényleg, milyen ismerős üzenet... 88 oldal is csak egészen véletlenül lett, oda se figyeltek, írtak-húztak, aztán pont ennyi lett, istenem. ők maguk nyilatkozták, hát nem hisztek nekik?!...

Ismeretlen_1589 2010.01.29. 13:55:44

hphp: Elmagyarázom a sötét fellegeket: náluk a Star Warsban Darth Vader a pozitív figura és Luke Skywalker a negatív.

Ismeretlen_10155 2010.01.29. 14:50:25

oké, de akkor is következetlenek. a protektoros rohamrendőröket hol droidnak, hol meg birodalmi rohamosztagosnak nevezik...
süti beállítások módosítása