Ez a bejegyzés sajnálatos módon csak elméleti állásfoglalás, minthogy az előző bejegyzésben érintett kérdéskör (lásd még szenilitás) folytán két órával korábban mentem a Lendvay utcába, ahol csak a Fidesz bayerzsoltos ronwerberes transzparensét csodálhattam meg. De - mint ebből is kitűnhet - részt akartam venni a DK által meghirdetett tüntetésen.

Szóval, nem szívesen tüntetek Gyurcsány Ferenccel, ahogy az MSZP-vel sem, mert ők tehetnek arról, hogy ma ez a gengszterbanda uralkodik Magyarországon. Cigányügyben pláne nem szeretem őket, mert részesei voltak két évtized érzéketlen sunnyogásának, majd a segélyezési rendszer 2006-os szűkítésével és a 2008-as "Út a munkához" programmal - egyszerre érvényesítve a neoliberális szemléletet és engedve a lecsúszó középrétegek diktálta ordas közhangulatnak - ők kezdték el a munkanélküliség és szegénység kriminalizálását, amelyet ma már Orbánék csúcsra járatnak. (Ennek részletes elemzését Ferge Zsuzsától lásd itt.)

A mai tüntetés egy másik aspektusát nézve, bornírtnak tartom azt a követelést, hogy Bayer Zsoltot zárják ki a Fideszből. De hiszen B. Zs. maga a Fidesz! Na jó, ő is. B. Zs., a cinikus, elvtelen demagóg, a nagyszájú náci szemlátomást a helyén van. Szükség van rá. Jól megvannak vele egy pártban azok a fideszesek is, akik ennek a hatalmi konglomerátumnak más csoportját képviselik.

Miért éreztem mégis úgy, hogy a fentiek ellenére, ronda időben, tíz nappal egy sérvműtét után mégis ott a helyem a tüntetésen? Mert egyetértek Bajnai Gordonnal, aki a decemberi antirasszista tüntetésen (nem voltam ott) azt mondta, hogy akkor kellett volna a parlament elé vonulni tömegeknek, amikor cigányokat gyilkoltak Tatárszentgyörgyön. Mert tűrhetetlennek tartom - úgy értem: nem szabad eltűrnünk! - az emberellenes, uszító, rasszista, náci szövegeket, a napról napra teret nyerő fasizmust. Ha úgy tetszik azt a primitív gondolkodást, amely megágyaz a fasizmusnak azzal, hogy egy évtizedek óta kumulálódó, az itt megvalósult vadkapitalizmusból származó, sokrétű problémát - Magyarország nyilvánvalóan legmélyebb, legsúlyosabb társadalmi problémáját - faji okokra vezet vissza, s az erőszakot kínálja "megoldásul". S ekkor nem lehetek finnyás azokkal, akik mellettem ugyanezért - ugyanez ellen - demonstrálnak.

Miközben mentem a tüntetésre (rosszkor), eszembe jutott az ötéves, mindig tiszta, mindig jól öltözött kis Bence (az apja tanár), akivel a kisvárosi óvodában nem játszott a többi gyerek, mert cigány. Vajon honnan tudták, hogy így a helyes?

Szerző: rás  2013.01.13. 16:51 14 komment

Címkék: tüntetés cigánykérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr255015805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tintás Bárnsz 2013.01.13. 20:57:33

Minden szavad igaz!
2013. Magyarországán nem a tolvaj, rabló, erőszakoló, lincselő, gyilkos cigánytól kell elhatárolódni, hanem attól, akinek nem tetszik, hogy a cigány lop, rabol, erőszakol, lincsel, gyilkol.
Ilyeneket olvasva egyre inkább hiszek azoknak, akik szerint ez a világ megérett a pusztulásra.
Addig is te, aki a fenti sorokat leírtad, ha életedben először szeretnél valami hasznosat csinálni, akkor állj fejre és szard össze magad!

EXO 2013.01.14. 17:52:42

Imádom hogy a hazai baloldal mekkora megélhetést csinál a zárják be a kuruc.info-t és hasonló szövegekkel, de amikor nekik volt lehetőségük rá, akkor eszük ágába sem volt lépni, mivel ebből élnek, főleg Fletó Öszödi Böszmeségei és gazdasági csődje miatt.
index.hu/belfold/kut1012p/
Annak idején még a kuruc.info impresszumánál az igazi nevek voltak kint, amit a bírói nevek nyilvánosságra hozatala után változtattak csak álnevekre. A következő években pedig folyton követelték hogy zárják be a honlapot, pedig 2006-ban már házkutatást tartottak a főszerkesztőnél....
Nekik lenne a legnagyobb tragédiájuk, ha megszűnne a kuruc.info, ugyanis az ország nyilvánvaló szétlopása és csődbe vitele után már nem lehet mással mozgósítani a baloldalt, minthogy júj nácik!

EXO 2013.01.14. 17:58:37

Az amnéziát kihasználva így meg kehet vezetni a népet...

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.14. 18:09:43

@EXO: Tájékozatlan vagy, vagy csak hülyének tetteted magad?

EXO 2013.01.14. 18:17:31

@rás:
Arra semmit nem mondtál, hogy mi lehet az oka annak, hogy a baloldal folyton követeli a szélsőség beszüntetését, közben pedig nekik lenne a legnagyobb megélhetési tragédia..

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.14. 18:33:02

@EXO: Nem értek egyet a kérdésben lévő állítással.

EXO 2013.01.14. 22:36:33

Mégis te hogy értelmezed azt, hogy futni hagyták a kuruc.info-t amikor volt rá lehetőségük, azóta pedig folyton a bezárását követelik?

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.14. 22:40:19

@EXO: Nem volt rá lehetőségük. Egyébként jó ideje nem követelik, nem törődnek vele, mert rájöttek, hogy van nagyobb veszély: Orbán. Azt kell bezárni.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2013.01.16. 08:30:14

Hát gratulálok a blog.hu címoldalas íráshoz, Rás, amit ugyan a saját szememmel nem sikerült látnom, csak az idetévedő idióták seregletéből anticipálok. =))

(elnézést!)

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.16. 09:49:07

@_drc_: Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem tartom eleve idiótának azt, aki másként látja a világot, mint én - még akkor se, ha szerintem butaságot beszél (vagy szajkóz).

EXO 2013.01.16. 16:22:59

Ehhez képest a 2010-es mszp kampány filmben folyton a gárda masírozott, mivel másra már nem tudták fogni, miért legyenek hatalmon.

rás · http://ras2.blog.hu 2013.01.16. 16:33:12

@EXO: Ez épp elég indok. (Amúgy mostanáig a Kurucinfóról beszéltél, nem a gárdáról.)

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2013.01.17. 08:19:15

@rás:
semmi gond, ez a te blogod, itt te vagy a házigazda, ergo nem is én őszülök bele a hiábavaló vitákba. =))

EXO 2013.01.24. 16:00:35

nyilasi.hu/blog/abrak2012/bovli.png
Annak az oka, hogy a Fletóék meghírdették az út az országhoz programot és a szociális a programokat elkezdték csökkenteni alapvetően az volt, hogy sikeresen megindították a csődbe vezető lejtőn a magyar államot, így már 2005 óta folyamatosan kapjuk a leminősítéséket, így a 3 nagy hitelminősítőből 2-nél már bóvliban voltunk amikor a Viktorék átvették a hatalmat, csak a ballib média akkor cinált belőle cirkuszt
süti beállítások módosítása