1./ Hősök tere (a Szépművészeti Múzeumba megyünk, a hamarosan záruló - nagyon jó - Toulouse-Lautrec kiállításra), magyar hősök emlékműve. Az emlékmű vaskerítéséhez temetői fakereszt rögzítve, rajta a felirat: "Itt nyugodjon Petőfi Sándor (1823-1856), a nemzet hőse!" Aztán legfelül még észreveszek egy halványabb feliratot: "Népakarat".(Közben kaptam képet róla Havas Katitól. Kösz.)

Hősök_tere_Petőfi.jpg

2./ Az idei Szigettel eddig csak Gerendaiék új, nagyképű elnevezése volt a bajom: "Sziget Fesztivál Köztársaság" - no meg az egyik rádióban (Klubrádió) folyton hallható reklám, amely arra akar rávenni, hogy légkondicionált taxival menjek a Szigetre. Nem tehetek róla, élemedett korom ellenére nemcsak smucig, hanem romantikus is vagyok: nekem valahogy nem fér össze a Sziget-feeling a taxival. (Amúgy nekem mindegy, már aligha megyek ki.) Szóval pár órája máson is felhúztam magam: a fellobogózott Margit hídon. Először csak találgattam, hogy miért vannak kint a főváros (ronda) zászlai. Aztán felfedeztem, hogy a dupla zászlók egyike a Szigeté (eléggé seszínűek). Vagyis már nemcsak üzleti vállalkozás, hanem hivatalos, állami (na jó: önkormányzati, fideszes) rendezvény lett a Sziget. Aztán jobban megnézve még valamit észrevettem, a Sziget-logó alatt a feliratot: "The Island of Freedom". Tarlós istván és a City Taxi védnökségével.

Szerző: rás  2014.08.09. 17:04 7 komment

Címkék: Sziget Petőfi Hősök tere

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr416590143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrotosRiChard 2014.08.10. 19:11:57

Jah, kérem, úgy könnyű a Gerendai Karcsinak fideszesnek lenni, ha a miniszterelnök házasuladnó leánya előzőleg nála gyakornokoskodik.

_drc_ · http://kurvannya.blog.hu 2014.08.10. 23:43:34

mikor hogy sikerül belépnem.

(egyébként valószínűleg a szerencsére azóta semmivé lett blogszcénabeli ismertségem átka volt, hogy a blog.hu-n egy időben volt egy ál-alteregóm -- miatta született a fenti nick.)

rás · http://ras2.blog.hu 2014.08.11. 09:38:05

:) Ezek szerint nemcsak nekem hiányzol a blogszcénából, hanem a rendszernek is.

defalla 2014.08.11. 22:28:34

Valószínűleg előbb jutok ki a "zöld domb" épületébe, mint a szigetre. :)

rás · http://ras2.blog.hu 2014.08.11. 22:47:04

@defalla: Biztos már megint figyelmetlen voltam; mi az a "zöld domb"?
süti beállítások módosítása