Vicc a múlt századból: Nicolae Ceausescu vidékre látogat, s egy faluban szóba elegyedik a parasztokkal.

– Hogy vagyunk, hogy vagyunk – tréfálkozott Ceausescu.

– Jól vagyunk, jól vagyunk – tréfálkoztak a parasztok.

Ez jutott eszembe a „nap híréről”, hogy ugyanis Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedélyes „Helló, diktátor!”-ral köszöntötte a rigai EU-csúcson Orbán Viktort – ahogy állítólag régóta teszi. Pedig a helyzet egyáltalán nem vicces. Azt jelenti, hogy európai partnereink tudják, kicsoda és mit csinál idehaza Orbán Viktor, de különösebben nem izgatják magukat miatta. Végül is minden társaságban van egy fura, a normákat látványosan nem tisztelő alak, de hát valahogy úgy alakult, hogy ő is hozzánk tartozik…

Aki tehát azt reméli, hogy majd az EU jól megbuktatja Orbánt – ha már mi, bambák, erre képtelenek vagyunk –, az csalódni fog. Időnként persze – egy-egy kötelességszegési eljárás belengetésével – jelzik neki a határokat; jó ízlésből meg a saját közvéleményük illúziói miatt sor kerül majd az e heti strasbourgihoz hasonló retorikai felelősségre vonásra, de egyébként… Orbán Magyarországa is hozzájuk tartozik; a franc fog önmagának – az EU-nak, az EU-t irányító nagyhatalmaknak és még nagyobb monopóliumoknak – gondot okozni egy gazdaságilag, politikailag, katonailag hozzájuk kötött ország fura urának pisztergálásával. Ha a magyaroknak majd tényleg fáj, legfeljebb az lesz a sorsa, mint Ceausescunak – akivel szintén nagyon jól megvoltak. És akkor majd azt szeretik – és ugratják –, aki utána jön.

Szerző: rás  2015.05.22. 20:03 2 komment

Címkék: Orbán EU Juncker Ceausesu

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr937483344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

defalla 2015.05.22. 22:42:34

Pisztergálja (pesztrálja?) őt a hegyi kecske...
süti beállítások módosítása