Hallod, látod Orbánt és gengszterbandájának tagjait, és tudod, hogy ez egy undorító, reménytelen ország. Aztán lemész Bagra, a cigánytelepre, látod ifjú önkéntestársaidat - egy másik Magyarország képviselőit. Vasárnap délután meg elmész tüntetni, sok ezer mosolygós, vidám fiatal,(meg persze veled együtt jónéhány idősebb is, de most hál' istennek mi vagyunk a kisebbség), bulihangulat - erődemonstráció az oktatás szabadságáért, egy szabad, normális országért. És ilyenkor elkezdesz újra reménykedni... 

Szerző: rás  2017.04.02. 22:16 3 komment

Címkék: tüntetés CEU

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr8912396401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2017.04.11. 01:19:17

rás:szótlan vagy, pedig már túl vagyunk két vasárnapon és a mai hétfői is még zajlik. Mindig tudtam, hogy jön az ifjúság. Szeretnék még ha tudom is magamról, hogy már múzeumba való vagyok, nem szeretnék nyakig poros lenni, igyekszem megérteni őket és szeretni.

"Forr a bor"

rás · http://ras2.blog.hu 2017.04.11. 10:00:21

@egy nagyi: :) Kicsit összesűrűsödtek a dolgaim, jók és rosszak is, ezért a hallgatás. Vasárnap természetesen ott voltam a tüntetésen (legalábbis egy részén, mert koncertre - János passió a MüPában - mentem). Tényleg nagyon klassz, lelkesítő volt, hogy fiatalok ilyen tömegben mentek utcára, egy szabad országért tüntetve. Felidézve az 1956-ról látott filmfelvételeket, meggyőződésem, hogy itt nagyobb volt a tömeg, legalábbis az elején, mert persze akik - sokan - kisgyerekkel voltak vagy, mint nekem, programjuk volt, már nem jutottak el a Kossuth térre. Összességében meggyőződésem, hogy ez volt a magyar történelem egyik legnagyobb tüntetése.

látjátok feleim szümtükkel 2017.04.13. 21:14:01

Üdítő volt látni a tv képernyőjén a sok-sok fiatalt, a vidámságot, és azt, hogy nem durvultak, mint a 2006-os "vitézek".

Én bízok a mai magyar fiatalokban, hiszen ők a jövő letéteményesei, akikre már nem hat akkora erővel a múlt, mint a fiatal demokratákra. Ezért bízok abban is, hogy bennük nem fogunk akkorát csalódni - esetleges tévedéseik ellenére sem - mint a fideszben.
süti beállítások módosítása