Az ember néha csodákra bukkan. A youtube-on Mihály nap alkalmából Csokonai A reményhez című versét kerestem. És akkor beleütköztem az általam nem ismert Red Bull Pilvaker-be. Nem volt rossz a Csokonai rap változata sem, de a gép ment tovább: Tiszta szívvel,  József Attila. Illetve a számomra szentséges József Attila-vers csak ugródeszka - továbbgondolták mai húszévesek. A kommentelők közül volt, aki a költő meggyalázásának tartotta, nekem nagyon tetszett. Tovább keresgéltem a Pilvaker-klipek között, és rábukkantam arra, ami lenyűgözött: Kosztolányi Hajnali részegségének feldolgozását rapben: 

Utána persze muszáj volt újraolvasnom magát, a Kosztolányi-verset, és meghallgattam a fiatal (még nem modoros) Latinovits előadásában is. 

Szerző: rás  2020.09.28. 22:15 2 komment

Címkék: vers József Attila Kosztolányi Csokonai Latinovits Pilvaker

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr3816219116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2020.09.30. 00:01:47

rás: leírhatatlanul jó itt a Latinovits, köszi
a rap meg nekem olyan, mint a többi klasszikusokkal való bohóckodás,na, de ne morogj vénasszony.
süti beállítások módosítása