Iwiwen keresztül kaptam ma az alábbi levelet egy ismerőstől. Nem küldöm tovább, mert utálom a forwardolt körleveleket. De ideteszem.

Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit. Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte. Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el: Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.

Szerző: rás  2011.07.31. 10:05 5 komment

Címkék: gyerekek hajléktalanság wesley

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr1004929398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy nagyi 2011.07.31. 12:07:23

rás:ettől a körlevéltől már idegbajos vagyok,mert minden ismerősöm felteszi az iwiwjére, de még egy sem írta fel, hogy miben segített, ugyanis ez már hónapok óta kering a neten. Magam miután azt mondták az illetékesek, hogy az óvoda pénznek is örül/mosópor stb. vásárlására átutaltam ötezer forintot.Meg kívánom jegyezni, hogy a televízió nagyon sok munkatársa aktív gyűjtést rendezett a részükre és híradásként le is jött az az átadás.Ilyen esetben a cselekvés a lényeg ha már tudunk róla. A körevéllel csak akkor segítünk,ha tett is követi.

Ismeretlen_46946 2011.07.31. 12:33:55

@Nagyi: Köszönöm az információt, de most már fennhagyom.

Ismeretlen_94118 2011.07.31. 13:45:14

A neten megtalálható egy interjú Iványi Gáborral a körlevél kapcsán. Itt: http://www.wesley.hu/wesley/ovoda/v/1833

Ismeretlen_186977 2011.07.31. 14:15:37

erről én is hallottam, de szerencsére nem iwiwen keresztül!

egy nagyi 2011.07.31. 17:07:45

Kapcsolódik egy kicsit a témához:Iványi Gá-bor mint metodista lelkipásztor /és egyháza, valamint az Oltalom/ nem került be az úgynevezett támogatott egyházak körébe, így még súlyosabb a helyzetük.Úgy tudom Orbán Viktorék első két gyere-két ő keresztelte, akkor jól jött O.V.-nak a nagy ellenzéki politikus egyházi ember áldása, ma már meg sem ismeri őt a "nagy ember".Nem tudom felfogni,hogy a Hit gyülekezete /ez is fontos/ miért kap például prioritást velük szemben, akik társadalmi missziót töltenek be felvállalva a szegények sorsának minimális életterét javítandó. De hát ma az a filozófia :szegény húzz a P-be.
süti beállítások módosítása