Itt írhatod alá a homofób hittankönyv visszavonását követelő petíciót. Én aláírtam.

Szerző: rás  2013.09.14. 17:57 11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ras2.blog.hu/api/trackback/id/tr215513594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.14. 18:02:14

Egy keresztény hittan tankönyv NEM LEHET más, mint homofób.

A tiltakozás mélyen antidemokratikus és antiliberális.

rás · http://ras2.blog.hu 2013.09.14. 18:38:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Esetleg konzultáld meg ezt a pápával. Mintha ő mást mondott volna legutóbb a homoszexuálisokról.

A te tiltakozásod pedig a tiltakozás ellen egyáltalán nem antidemokratikus és nem antiliberális. Jogod van a véleményedhez.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.14. 18:49:14

@rás:

Nem tiltakozom a tiltakozás ellen, csak megállapítom: mélyen antidemokratikus és antiliberális.

Nézd meg mit mondott a római pápa. Egész mást.

AvPlaten · http://woed.blog.hu/ 2013.09.15. 18:57:10

Johnnymoore: Tekintettel arra, hogy kötelező választani a hittanoktatás és az erkölcstan között, és arra, hogy az egyházakat az én adóforintjaimból is finanszírozzák, ebben a kérdésben a nem vallásos és a más vallású emberek (akik ma Magyarországon többsége vannak a vallásos római katolikusokkal szemben!) joggal írnak alá petíciót.
Egy demokratikus országban még egy ateista is mondhat véleményt egy prédikációról.
Az a nonszensz, hogy a Fidesz milyen gusztustalanul manipulálta az egyházakat és hívőket, hogy egyes magyar katolikusok (vehetnének példát osztrák hittestvéreikről) milyen elképesztően szervlisták. Hallgasd meg az új pápa erre vonatkozó kijelentéseit, vagy térj át az ókatolikus hitre...

rás · http://ras2.blog.hu 2013.09.15. 19:57:35

@johnnymoore: Rosszul érted. Ez nem teológiai vita, nem a vallásról szól - legfeljebb az egyházról, amely egyik szereplője a magyar közéletnek, sőt, sajnos a politikának is, és aki kurvának megy, ne sikoltozzon, ha megb...k. Amúgy ez elsősorban a magánélethez való jogról, a kirekesztésről/állampolgári egyenlőségről (és más ilyen gyanúsan libsi dolgokról) szól.

Pepita Zebra · http://pepitazebra.blogspot.com 2013.09.16. 07:40:08

Ha jól értem, még csak nem is prédikációról van szó, hanem hittan tankönyvről, potenciálisan állami iskolák számára. Állami iskolában nem lehet azt tanítani, hogy a Nap kering az amúgy lapos Föld körül, nem lehet azt tanítani, hogy az evolúció humbug, és még sok mást. Ezt sem. Iskolában ennek helye nincs. Pont.

egy nagyi 2013.09.16. 08:17:52

ras:aláírtam

viszont azt gondolom, hogy a hittan tanítás mentén is lehetne számtalan olyan majdhogynem világi teóriákat megvitatni, de ehhez a konzervatízmus nagy gondolkodóival kéne példálózni, és azt is tudjuk, hogy e mentén is lehet dialektikus párbeszédet folytatni, s így is lehetne szellemileg nyitott, világra figyelő állampolgárokat nevelni, de a dogmák sulykolása ezt kiiktatja. Persze ehhez hallatlan művelt papokra és tanárokra van szükség.
Ami pedig a másság kizárása irányul. arról csak annyit, hogy ezeket az embereket lelkileg, fizikailag szorongóvá teszik, nehezen tudnak kiegyensúlyozottan a feladataik elvégzésének megfelelni, ahhoz nagyon magas intelligenciájúnak kell lenniük, hogy boldoguljanak az életben. Persze a heteróknak is.

rás · http://ras2.blog.hu 2013.09.16. 13:45:44

@egy nagyi: "ahhoz nagyon magas intelligenciájúnak kell lenniük..." Erről az jut eszembe, nem lehet véletlen, hogy olyan nagy arányban vannak homoszexuálisok a művészek és a tudósok között. Lehet persze más megközelítés is: az átlagosnál magasabb intelligencia kell ahhoz, hogy valaki akár önmaga, akár a nyilvánosság előtt vállalja a homoszexualitását.
süti beállítások módosítása